Pyelonephritis Sa e rrezikshme gestational në shtatzëni


Shtatzënia - është ngjarja më e rëndësishme në jetën e çdo gruaje, por një gjendje e lidhur me stresin peshe dhe emocionet. Gjatë shtatzënisë, një grua drerësh masë të sëmundjeve të rrezikshme, të cilat duhet të jenë të gatshëm. Ka një numër të sëmundjeve që shpesh ndodhin në gratë gjatë shtatzënisë ose menjëherë pas lindjes dhe disa prej tyre janë jashtëzakonisht të rrezikshme dhe kërkojnë një trajtim kompetent dhe monitorim të vazhdueshëm të gjendjes së nënës shtatzënë. Sëmundje të tilla përfshijnë pyelonephritis gestational. Sëmundja në 45% të rasteve të zhvilluar gjatë shtatzënisë dhe rreth 30-40% e rasteve ndodhin në periudhën e pas lindjes. Gestational pyelonephritis - një inflamacion i veshkave që fillon kapjen në indet e veshkave e baktereve patogjene. Inflamacion i tillë mund të ndodhë edhe në akute dhe në formë kronike, por në çdo rast sëmundja është shumë e rrezikshme gjatë shtatzënisë. Zhvillimi pyelonephritis gestational për shkak të rrjedhës së dobët të urinës dhe mbajtjen e lëngjeve në veshka, duke çuar në mjedis optimal për bakteret. Infeksioni i indeve të veshkave menjëherë redukton funksionin e veshkave, duke çuar në një shumëllojshmëri të simptomeve. Ka shkaqe më pak të dukshme të pyelonephritis në gratë gjatë shtatzënisë. Fakti që rritja e fetusit natyrisht të çon në ngjeshje e organeve përreth. Fakti që edhe në shtatzëni normale mitra fasha më e uretër që në fakt ngadalëson rrjedhjen e urinës nga veshkat, dhe veshkat dhe është zgjeruar këtë proces shpesh bëhet fillimin e krijimit mjedisin optimal për zhvillimin e një numri të madh të baktereve që mund të ndikojnë në mënyrë të konsiderueshme në funksion renal.


Pyelonephritis shpesh zhvillon gjatë shtatzënisë së parë, kur trupi i një gruaje për herë të parë përjetuar ndryshime që lidhen me përgatitjen për botën e fëmijës. Ka edhe faktorë të favorshme që të rrisë ndjeshëm zhvillimin e pyelonephritis në shtatzëni. Faktorë të tillë të përfshijnë, shtyhet cystitis më parë, bacteriuria, diabet, sëmundje të trashëguar veshkave. Në disa raste, sëmundje të veshkave mund të çojë në këmbë zbathur, banje në ujë të ftohtë dhe hipotermi. Shumë moms fakt frikshme që trajtim efektiv kërkon antibiotikë, sepse jo vidyazyka pazakontë të trajtimit. Në fakt, trajtimin e duhur dhe në kohë - është mënyra e vetme për shpërndarjen normale dhe lindjes së një fëmijë të shëndetshëm, duke injoruar sëmundjen dhe braktisjen e trajtimit mund të shkaktojë shumë pasoja shumë të pakëndshme. Pyelonephritis Gestational në shtatzëni ndodh, zakonisht në prani të një numri të simptomeve karakteristike që menjëherë të sjellin alarm. Simptomat e kësaj sëmundjeje përfshijnë: ethe, dhimbje të forta të mjaftueshme mesit, dridhura, çrregullime urinim me ndryshimin e ngjyrës së urinës, vjellje, dobësi, ndonjëherë dhimbje koke. Pra, ajo që kërcënon zhvilluar pyelonephritis gestational në shtatzëni dhe pse në shenjat e para të sëmundjes duhet të konsultoheni me një mjek dhe trajtim takim duhur? Në fakt, trajtimi i pielonefrit gestational justifikohet gjithmonë, madje kërkojnë antibiotikë. Në raste të tilla, gratë shtatzëna janë të përshkruara droga që nuk mund të kalojë nëpër placentë, kështu që rreziku për të fetusit është minimal. Ndërsa pyelonephritis nevыpechennыh zakonisht shkakton një numër të shkeljeve të rënda të fetusit. Në këtë sëmundje në kohë rrit rrezikun e aktivitetit të parakohshme të punës duke filluar nga 37 javë zakonisht përparimin e sëmundjes në 50% të rasteve kjo është rezultat. Përveç kësaj, ka raste kur foshnjat në nënat me këtë sëmundje janë të lindur me peshë shumë të ulët të lindjes nuk i kalon 25 kg. Por kjo nuk është e gjitha ndërlikimet që mund të shkaktojnë pielonefrit. Rreth 8% e rasteve me trajtim të gabuar të pyelonephritis në fëmijët e sapolindur kanë sindromi frymëmarrjes ankth, pra, dështim të frymëmarrjes, dhe infeksionit intrauterin fetusit. Ndër të tjera nuk pyelonephritis gestational shkaqet rralla të vdekjes së hershme neonatale dhe fetale. Rreziku nuk është vetëm për fëmijën, por për nënën goditjeve si jo e pazakontë abortit sayazytsilnyh ynfektsyonnotoksycheskyh e edemë, proteuremyy, dështimi i mëlçisë dhe kushtet e tjera negative. Trajtimi i pielonefrit gestational përbëhet nga disa komponente - dietë dhe ilaçe. Pirja e një shumë ujë të pastër, lëng boronicë dhe pijeve të tjera dhe ushqime me efekt diuretik, përmirëson rrjedhën e urinës. Ndërsa ilaçe janë në mënyrë aktive duke luftuar me bakteret ekzistuese, duke shkaktuar inflamacion. Pyelonephritis Gestational, zhvilluar gjatë shtatzënisë - kjo nuk është fundi i botës. Droga moderne të mundësojë që të shpejt të arrestuar simptomat dhe inflamacion të lokalizuara pa dëmtuar fëmijën.