Rrezikshme se bajamet zgjeruar në të rriturit


Mendimi i rremë që thotë se vetëm fëmijët kanë tendencë për probleme me bajamet. Bajame zgjeruar në të rriturit të ndodhë në praktikën mjekësore shumë shpesh. Por trajtimi në përgjithësi është i njëjtë për të gjitha moshat. Në mënyrë që të kuptojnë natyrën e problemit është e nevojshme për të filluar për të kuptuar mekanizmin e bajamet (bajamet). Bajamet - është organi më i rëndësishëm i sistemit imunitar të njeriut, i përbërë nga ind limfoid. A janë ata në fyt e gjuhës, shije në mes të kllapa. Detyra kryesore e bajamet - mos humbasë ishte infeksion më tej në traktin respirator, dhe të marrë të gjithë goditje mbi të. Në sajë të antitrupave të veçanta (makrofagjet), që janë prodhuar pas duke studiuar infeksionin e bajamet, është shkatërrimi i saj në bajamet trashësi. Por në kundërshtim me këtë trup kur ind limfatik dështon për të shkatërruar armikun, nuk është inflamacion i bajamet, ose më thjesht - dhimbje të fytit (grykët). Nëse jo plotësisht të kuruar sëmundje, ajo shpejt rritet më shpejt kronike. Rritja bajamet: Shkaqet ndryshojnë, por më popullor është prania e vatrave të përhershëm të infeksioneve të tilla si kariesit të dhëmbëve, sinusit, otitis, dhe ulet e imunitetit, e cila është rezultat i një shkelje të bajamet. Infeksioni përhapet shumë shpejt, duke shkaktuar inflamacion. Rezultati është një rritje në bajamet. Rreziku i bajamet zgjeruar për të dy fëmijët dhe të rriturit është se burimi i infeksionit në fyt mund të kontribuojë në zhvillimin e mëtejshëm të inflamacionit, duke kontribuar në shfaqjen e rinitit, për shembull. Me dobësimin e barrierës mbrojtëse të njeriut, ai shumë shpejt të lodhur për të mos qenë në gjendje të gëzojnë një jetë të plotë.


Nëse vini re se bajamet zgjeruar në të rriturit, është e nevojshme për të shkuar në një mjek. Trajtimi i kësaj sëmundjeje mund të jetë dy llojesh: konservative dhe kirurgjikale. I pari parashikon bajamet urgjente sanitare të prekura nga shpëlarje infusions bimor (kamomil, eukalipt), pije të shumta të ngrohtë, shkalla e marrjes së vitaminave dhe antibiotikët për të luftuar mikrobet patogjene. Më parë në praktikën mjekësore përdoret seri antibiotikët penicilinë, por tani ata për fat të keq nuk mund të ndihmojnë, sepse bakteret vazhdimisht pësojnë mutacion, duke prodhuar imunitet ndaj drogës. Droga moderne të përdorura në trajtimin përkasin macrolide (Macropen, eritromicina, Sumammed). Ilaçet është zgjedhur për secilin rast veç e veç dhe vetëm specialist. Nga metodat konservatore të përfshijë edhe terapi lazer, fizioterapi ndryshme, ultratinguj dhe magnetike (përdoret për të hequr inde të tepërt limfoid). Metodë kirurgjike e përdorur nga mjekët rrallë, dhe vetëm në rastet e sëmundjeve të lënë pas dore. Heqje e bajameve për grykët kronike e treguar në sfondin e shfaqjes shpeshtë të relapses dhe komplikime septike. Ky operacion është kryer në mes acarimin njëpasnjëshme. Heqja bajamet mund të bëhet nga disa metoda. Laser (modern dhe më të përshtatshme, sepse procedura është e pagjak, dhe dhimbje më pak postoperative); Bisturi ultratinguj; Shoku elektrik; Gërshërë kirurgjikale. Para operacionit, është e nevojshme për të marrë të gatshme, domethënë, për të eliminuar të gjitha vatra potenciale të infeksionit (kariesit), analizat e gjakut dhe urinës, në disa raste, për të bërë X-rrezet e mushkërive dhe të zemrës. Në përfundim, vlen të kujtohet se një rritje në bajamet nuk kanë nevojë për vetë-mjekoj dhe të konsultohet një profesionist i kualifikuar i cili do të zgjedhë trajtimin korrekt dhe do të kthehet në jetën normale.