Sa e ndryshme artriti dhe arthrosis kyçin e këmbës


Shpesh, personi fillon të ndjehen të kyçin e këmbës dhemb. Për lehtësimin e dhimbjeve, duke përdorur ointments dhe këshillat e mjekësisë tradicionale të përbashkëta, ndonjëherë pa e ditur shkaqet kusht pakëndshme. Vini re se dhimbje të përbashkët është shkaktuar nga disa sëmundje, ndër të cilat më e zakonshme artriti dhe arthrosis. Sëmundje të shkaktuara nga faktorë të ndryshëm. Prandaj, trajtimi duhet të jetë duke përdorur teknika optimale për një sëmundje të caktuar. Osteoarthritis kyçin e këmbës duke ndjekur një person që vuan nga çrregullimesh të shpeshta apo këmbë podvorachyvanyem. Kjo çertifikatë dobësuar gjendje e indeve të muskujve, mbështet kyçin e këmbës. Osteoarthritis është një sëmundje mjaft serioze që duhet të trajtohet menjëherë pas zbulimit të sëmundjes. Ilaçet që lehtësimin e dhimbjeve, pa eliminuar shkakun. Në mënyrë tipike, artrit ndodh për shkak të indeve të plakjes, duke përfshirë kërc, e cila bëhet e brishtë dhe të hollë. Si rezultat i kësaj, mocioni i sipërfaqes, fërkime të përbashkët kyçin e këmbës, jo pa probleme rrëshqitje. Me stres të konsiderueshme në indet e përbashkëta shfaqen çarje mikroskopike, e cila çon në përkeqësim të rëndë të kërc dhe kalcium depozitave. Mungesa e trajtimit të duhur komplikon sëmundje dhe provokon zhvillimin e osteoarthritis - deformimeve Arthrosis. Në këtë rast, trajtimi do të jetë shumë më të vështirë dhe më të gjatë. Kyçin e këmbës Osteoarthritis është mjaft e zakonshme. Sipas statistikave, aktualisht sëmundja është zbuluar në rreth çdo personi të 10-të planetit.


Më shpesh sëmundja në gratë ndjeshëm periudhën e moshës prej 45 vjetësh. Pas 60 viteve të deformimeve arthrosis mund të gjenden në pothuajse çdo qenie njerëzore. Shkaqet kryesore të sëmundjeve të qëndrojnë në dysplasia përbashkët dhe lëndimeve të shpeshta. Në osteoarthritis Sindromi dhimbje shoqërohet me lëvizshmëri të kufizuar të përbashkët, e cila shkakton dobësimin e tyre. Nisur formë një frakturë kyçin e këmbës mund të shkaktojë formimin e palëvizshmëri e plotë. Sëmundja zhvillohet gradualisht me kalimin e kohës. Procesi nuk mund të ndalet. Mjekësia moderne mund të bllokojë vetëm përparimin e sëmundjes, duke eleminuar dhimbjen. Arthritis kyçin e këmbës në vitet e fundit nuk është e pazakontë në mesin e brezit të ri në periudhën e moshës prej 30 vjetësh. Ndonjëherë, sëmundja është diagnostikuar në fëmijët. Simptomat e artritit janë dhimbje në muskuj dhe nyje. Ashtu si në arthrosis, dhimbje të përforcohet me ndryshimin e kushteve klimatike. Të dallojnë sëmundjen nga osteoarthritis, duhet të diagnostikuar në një strukturë mjekësore. Në mënyrë tipike, artrit është shkaktuar nga inflamacion dhe mund të ndikojë jo vetëm të përbashkët të vetme, por disa. Kjo sëmundje quhet "artrit." Ka arthritis akute dhe kronike. Forma akute e sëmundjes manifestohet një herë dhe lezione të shkaktuara nga indet afër bakteret kosnыh. Kjo sëmundje infektive shoqërohet me skuqje e lëkurës në vendin e përbashkët të prekur, të shprehura sindromi dhimbshme, ënjtje e indeve të muskujve. Forma kronike e sëmundjes zhvillohet në depozitat e kripës si pasojë e lëndimit, çrregullime metabolike. Kjo akumulimin e kripërave dhe shkakton një proces inflamator, në të cilin nuk janë karakteristike dhemb dhimbje dhe ënjtje të indeve. Mungesa e trajtimit të çon në zgjerimin e rreshtim brendshme të kyçin e këmbës dhe kërc shkatërrimit. Pasojë e sëmundjes është pjesërisht lëvizshmëri të kufizuar ose të përbashkët të plotë të pronës së tij. Ndryshe nga osteoarthritis, për të trajtuar ilaçe arthritis dhe fizioterapi. Për të trajtuar siç duhet, duke rezultuar në uljen e dhimbjeve të përbashkët kyçin e këmbës, ju duhet të ekzaminimit të kujdesshëm. Vetëm pas zbulimit të shkaqeve, ne mund të zgjidhur problemin.