Mashkull krenaria kromozom Y restauruar marrë vonesë


Shkencëtarët thonë se thashethemet në lidhje me një vdekje të mundshme të shpejtë të kromozomit Y njerëzore ishin ekzagjeruar. Natyra ka disa goditje të keqe, por asnjëri prej tyre nuk janë më të dëmshme për krenarisë së njerëzve shkatërrimin e Y. kromozomeve afroheshin
Kur vjen puna për të kromozomeve të seksit, kjo do të thotë se gratë dhe burrat XX kromozome - Y. Por kromozom moderne mashkull gabuar përpara. Gjatë miliona viteve të evolucionit të kromozomeve Y - rojtarit të cilësive meshkuj - ulur dhe dobësuar. Kështu, më dramatike është se një ditë kromozomi Y mund të zhduket plotësisht.


Një perspektivë e tillë diskutohet seriozisht nga biologët. Këto gjenetikë konferencë në Mançester vitit të kaluar, gjysma publiku ishte i bindur se Y kromozom do të harrohet. Njerëzit duhet të marrin në konsideratë një mënyrë të re për të gjetur ekuilibrin mezhpolovoe.
Megjithatë, shpresa mbetet. Duke shkruar në botimin e fundit të Natyrës, Jennifer Hughes dhe kolegët e saj nga Departamenti i Kërkimeve Biologjike në Whitehead MIT ka vepruar në mbështetje të fatit Y-kromozom që të mbijetojnë. "Ne mund të themi me besim se shkatërrimi i kromozomeve Y ndalur, dhe se ai shënon një të ardhme të madhe." - Përbashkët me Hughes «Guardian». - "Ka probleme shumë më tepër se kjo."


Hulumtuesit kanë studiuar kromozomin Y në gjenet e njeriut dhe në krahasim me kromozome tyre Y të shimpanzat dhe majmunëve rhesus. Përçarje e fundit në gjenomin njerëzor ka ndodhur 25 milionë vjet më parë.
Hughes ka gjetur se 25 milionë vjet më parë në kromozomin Y të njeriut është humbur vetëm një gjen - ku njerëzit dhe majmunët kanë shkuar rrugë të ndryshme të evolucionit. Dhe ka kaluar të paktën dhjetëra miliona vjet pas rënies së Y kromozom ndalur.
"Ne shpresojmë që kjo certifikatë një herë dhe për të gjithë t'i japë fund teorinë e zhdukjes së kromozomit Y», - tha Hughes.

Megjithatë, kjo mund të jetë mendim i dëshiruar. Disa qindra milion vjet më parë e Y dhe X kromozome ishin të njëjtën madhësi. Sot kromozomi Y përmban të paktën 30 gjene, ndërsa kromozomi X - 800 dhe më shumë. "Nëse ju tërheq një vijë e drejtë Y vdekja kromozom kishte ardhur 4 ose 5 milion vjet më parë," - tha Darren Griffin, Profesor i Gjenetikës, Universiteti i Kent në Canterbury-t, e cila nuk është pranuar rezultatet e një studimi të ri.
Ekspertët në çështjen "rënia e kromozomeve Y» pikë për specie të tjera që humbën kromozom tyre Y. Disa minjtë japoneze të lulëzojnë pa kromozomeve meshkuj. Nëse kjo do të ndodhë në njerëzit, gjenet përgjegjëse për accessory mashkull që duhet të mbështetet në një tjetër kromozomin.

"Në afat të gjatë, ne jemi të gjithë të vdekur, e cila është sigurisht e vërtetë për kromozomin Y, i cili bëri një karrierë shumë serioz në skenën e evolucionit. Ajo mund të marrë një kohë të gjatë, por unë jam i sigurt se Y kromozom një ditë të zëvendësohet me diçka tjetër. "
"Pyetja është nëse kromozomi Y njerëzore në buzë të një shkëmbi dhe gati të bien, ose në këmbë në parvaz, ajo për fat të mirë të qëndrojnë atje përgjithmonë? Në fakt ne nuk e dimë në lidhje me të pa top kristal magjik ", - tha Griffin.
"Të gjithë janë dakord se në qoftë se ka një humbje të kromozomeve Y, kjo nuk do të thotë vdekjen e njerëzve. Çdo gjë që ndodh do të jetë për faktin se evolucioni i kromozomeve të seksit do të vazhdojë. "