Pse kanë një dhimbje koke


Në një nga ndërmarrjet e mëdha gjatë drekës thyer grumbull njerëzish miqësore të vajzave kontabilistëve dhe sekretarët e diskutuara gjatë fundjavës. Secila nga zonjat kishin lajmet e tyre dhe ngjarjet, të cilat ajo nxitoi për të ndarë me miqtë dhe kolegët. Për shembull, në shumicën e një sekretari të ri Rita të shtunën ditëlindjen, shtrirë dhe të dielën. Përshtypjet e vajzës ishte plot. Ajo me gëzim dhe entuziazëm më tha në lidhje me të:
- Me pak fjalë, i kënaqur lavdi! Kjo është arsyeja pse vetëm pas ngjarjeve të tilla shkojnë në dhimbje tempujt dhe shkakton të përzier, ka forca atje.


- E pra, kjo punë popravyme, këtu është një pilulë për çdo gjë dhe pastaj të kalojë - keq gruan shumë të varfër të moshuar - ata gjithmonë të më ndihmojë.
- Faleminderit, Anna Mikhailovna, ju jeni gjithmonë në mënyrë të mirë. Çfarë do të bëjmë ne pa ju?
- Gjithsesi ju, shanlëpirës. Ju më mirë të hekur-ka në internet e saj dhe për të gjetur se pse ajo dhemb zverku dhe frontale pjesë të kokës, kjo është ajo dhe poblahodarysh.
- Oh, unë do të bëj atë!
Të nesërmen Rita ka përmbushur premtimin e saj prej 200 për qind, pasi kishte mësuar në lidhje me shkaqet e dhimbje koke në vende të ndryshme për ekipin e të gjithë grave. Kjo është ajo që doli.


Pse zverku lënduar ose një pjesë ballore e kokës?


Ajo u gjet se shkakton dhimbje në qafë, dhimbje në hollin janë shumë të ndryshme, dhe për këtë arsye duhet të merren parasysh veç e veç. Në mesin e listës së gjatë të arsyeve që i përgjigjen pyetjes pse ajo dhemb e prapme të kokës ishin si më poshtë më të shpeshta dhe të përhapur.

 • Hipertensionit. Fakti që gjaku në kokë vjen nëpërmjet arteries qafës dhe rrjedh lart. Kur presionit të lartë të gjakut anije qafën ngushtoj, tensioni i gjakut i forcës mbi ta, duke rritur vrull. Kjo është ajo që shpjegon se pse një dhimbje koke prapa.

 • Osteokondroza qafës. Pikëllimit të gjitha profesionet në të cilën ju doni të ruani pozicionin gjatë monoton kokë. Këto janë përfshirë kontabilistë, sekretarët, programuesit, rrobaqepëse dhe të tjerët.

 • Sytë e lodhur. Çfarë është qendra vizuale në lob zverku e faktit të trurit të njohur. Dhe çfarë e syve ngarkimit gjatë lodhur, të gjitha shumë të vetëdijshëm. Pra, nuk është për t'u habitur se trupi i lodhur dërgon një sinjal në qafë, dhe ai nga ana e tij i përgjigjet dhimbje.

 • Mioziti. E pra, kjo është e lehtë. Trokiti në draftin, produlo qafën. Muskujt janë të ngjeshur, dhe duket se e pasme të fytit.


 • Por arsyeja pse ajo dhemb pjesën ballore të kokës, shumë më pak. Kjo mund të jetë ose sinusit dhe plagë të ngjashme apo presionin e ulët të gjakut, migrenë apo tendosje e muskujve pas një kokë të gjatë.

  Pse kanë një dhimbje koke në tempujt?


  Arsyet pse një dhimbje koke në tempujt, gjithashtu, ishin shumë. Por të gjithë ata mund të ndahen në grupet e mëposhtme:

 • Helmim. No parasysh, ushqim, alkooli, nga semundja inflamatore e përbashkët e stomakut ose organeve te tjera. Toksina në çdo rast përgjigjet dhimbje koke, përzier dhe të vjella, gjendje e dhimbshme të përbashkët.

 • Sëmundje vaskulare. Distonia vegjetative-vaskulare, për shembull, ose hipotension. Ky proces, reverse hipertensionit. Anijet janë të Dilated, ata do të japin ushqim dhe oksigjen, dhe vidrynula gjakut poshtë. Se kjo uria oksigjenit dhe dhimbje tempullin.

 • Dhimbje të muskujve. Presidenti, si të gjitha pjesët e muskujt e trupit të ofruara. Ata e ndërthur atë si një përkrenare flokë nën mbulojë. Kjo përkrenare edhe periodikisht vrull mund të ndodhë, për shembull, e ftohtë, zhurmë apo punë të zgjatur mendore. Aq shumë dhimbje.


 • Pse gjysma kreu lënduar?


  Përgjigja në pyetjen se pse kreu dhemb gjysmë, anën e saj të majtë apo të djathtë, ishte një migrenë banale klasik. Faktori kryesor nga i cili lind, vrull muskujve është stresi. Për shembull, ishte një çështjet e vështirë ditë ndotur shumë kokën. Unë kam ardhur në shtëpi - diçka që njerëzit të pakënaqur, fëmijët nuk i binden. Nanervuvalasya, të varfër, dhe kjo është rezultati.


  - Mirë për ju, Rita, të gjitha parasysh. Pse një dhimbje koke në mbrëmje apo natën, nuk e lexojnë? - Lexoni natën nga punë jashtë orarit, dhe natën - për shkak të jastëk gabuar.

  - Pse kurora lënduar e kokës -? Zoe giggled moçal.
  - Dhe se ti, Zoe, truket inflamacion - vajza qeshi.
  Dhe Anna M. mendueshëm tha:
  - Pra, kur ju e dini se çfarë është një dhimbje koke, ju do të gjeni një mjet për të kuruar.