Pse faqe lënduar faqe shkaktojë dhimbje duhet të kërkojë specialist
Nofull është ana e personit të njeriut dhe innervuyetsya schechnыm ose ashtu-quajtur nervore bukkalnыm. E vendosur në mes të faqe dhe sy, vesh dhe poshtë në mjekër dhe eshtra të ulët nofulla.
Përveç kësaj, faqe është një mur anësor të kavitetit oral jashtëm.
Dhimbje në faqe ndodhin në sëmundje të ndryshme. Për shembull, dhimbje në faqe mund të shkaktojnë kariesin, pulpitis, periodontitis dhe sëmundjeve të tjera dentare. Vini re se kleri shkakun e prishjen e dhëmbëve është shpesh neglizhohet.
Nëse ju keni një faqe të lënduar (për shembull, dhimbje më pak të rënda në mëngjes dhe në mbrëmje bëhet më e dukshme), atëherë shkaku i dhimbjes në faqe mund të jetë zhvillimi i sinusit. Në një rast të tillë dhimbje perceptuar nga personi si një dhimbje koke të përgjithshëm dhe jo i koncentruar në një vend. Dhimbje në dhëmbët e sipërm apo faqen ndonjëherë shkakton inflamacion të sinuseve.


Sindromi Ernest, tendonitis përkohshme, zverku nevralgji nervore - simptomat e këtyre sëmundjeve janë të ngjashme me simptomat e trigeminal nevralgji.
Kështu, kur dëmtuar lidhjet stylomandybulyarnoyi lidh nofulla të ulët me bazën e kafkës, nuk është sindromi Ernest. Në njerëz, dhimbje në fytyrë dhe qafë, dhimbje koke. Lidhur me tendonitis përkohshme, dhimbje në këtë sëmundje ndikon në dhëmbët dhe fytyrën, pacienti ka dhimbje në zonën e qafës së mitrës dhe dhimbje koke.
Çfarëdo shkaku i dhimbjes në faqe, ju duhet të jetë i sigurt për të parë një specialist. Për shembull, nëse ju faqe vazhdimisht i lënduar, ju mund të kontaktoni dentistin tuaj.