Katër test i rëndësishëm për sytë në diabetikët


Diabetik retinopathy - një shkak i zakonshëm i humbjes së vizionit, sa më shpejt që ai u diagnostikua "diabet" për të bërë ophthalmoscopy me nxënësit Dilated dhe pastaj të bëjë këtë procedurë të paktën një herë në vit. Njerëzit me diabet duhet të bëni ophthalmoscopy parë tip çdo tre ose pesë vjet nga fillimi.
Më të bëni këtë provë për syrin është e rekomanduar për njerëzit me retinopathy diabetik avancuar.
Diagnoza e hershme është e rëndësishme sepse trajtim lazer, kur pacienti neprofylyruyuschaya retinopathy diabetik, mund të garantojë një reduktim 50% në rrezikun e humbjes së vizionit dhe nevojën për kirurgji. Neprofylyruyuschaya tregon retinopathy diabetik është një gjendje ku sëmundja nuk e ka arritur ende një shkallë profilizimin shënuar të retinopatisë diabetike.


Retinopathy diabetik mund të shikoni vetëm një okulist. Terapist kur shihet nga nxënësi sy zgjerohet, duke mos lejuar që ai të kryejë një rishikim të plotë dhe të detajuar. Testet sy për diabet duhet të përfshijnë:Testi i mprehtësi vizuale. Ky test mat aftësinë e syrit për të përqëndrohet dhe të parë detajet afër dhe larg. Si rezultat i këtij testi mund të përcaktojë shkallën e humbjes së vizionit dhe probleme të tjera.Inspektimit Oftalmoskopycheskoe dhe ekzaminimi i syrit duke përdorur një llambë çarë. Mjeku mund të shihni pjesën e prapme të syrit dhe aspekte të tjera të strukturës së syrit. Kur shqyrton mjeku mund të shihni lente errësuar (kataraktit) ndryshimet në retinë dhe probleme të tjera.Honioskopiyu përdoret për të zbuluar ndryshimet patologjike në një cep të para kamerës. Testi është planifikuar, në qoftë se mjeku dyshon praninë e glaukoma - një grup i sëmundjeve të syrit që mund të çojë në verbëri për shkak të dëmtimit të nervit optik.


Tonometry. Ky test mat presionin intraokular. Tonometry lejon për të zbuluar glaukoma. Diabeti mund të rrisë rrezikun e glaukoma.Doktori juaj mund të kryejë fluorestseynovuyu anhiohramu të kontrolloni rrjedhjet e enëve të gjakut, sidomos nëse keni simptoma të tilla si vizion të paqartë, që nënkupton që ju keni dëmtuar ose përflakur sytë mukoze.

Fotografisë fundus mund të zbulojë ndryshime në frontin e njerëzve me retinopathy diabetik, veçanërisht ato trajtimin kaluar nëpër. Kur fotografi fundus marrë një pasqyrë të qartë të pasme të syrit (poshtë). Doktor krahason fotografi që janë marrë në kohë të ndryshme për të ndjekur përparimin e sëmundjes dhe për të vlerësuar efikasitetin e trajtimit.


Diagnoza e hershme


Diagnoza dhe trajtimi i retinopatisë diabetike në fillim mund të parandaluar humbjen e vizionit. Njerëzit që vuajnë nga diabeti prej 10 vjet ose më shumë, për të bërë një test vizion çdo 3 apo 5 vjet pasi u diagnostikua "diabet". Nëse rreziku i probleme vizion në vogël tuaj, mjeku mund të rekomandojë një provim çdo 2 ose 3 vjet.

Njerëzit me llojin e dytë të diabetit pas diagnozës, duhet të shqyrtohen çdo vit.
Femrat me diabet 1 dhe tipi 2, do të ketë një fëmijë, është e dëshirueshme për të shqyrtuar para se të shtatzënisë dhe pastaj të inspektohen çdo tre muaj gjatë shtatzënisë.
Shënim: Gratë shtatzëna që zhvillojnë diabet gestational nuk janë në rrezik të retinopatisë diabetike. Megjithatë, në gratë që zhvilluar diabet gestational gjatë shtatzënisë janë në rrezik për marrjen e diabetit të tipit të dytë më vonë.

Njerëzit me diabet janë gjithashtu në rrezik të glaukoma dhe cataracts kontraktuese. Shqyrtimi i rregullt do të ndihmojë në parandalimin e humbjes së vizionit.