Çfarë kollë të mirë apo pushim


Kjo është në lidhje me një drogë shumë e zakonshme që përmbajnë codeine. Kodeine - substance (një alkaloid) nga grupi i opiatet. Në lëng qumështit lulekuqe (Papaver somniferum) ajo është e përmbajtura në një sasi prej 03-2% dhe ka qenë prej kohësh përdoret në mjekësi si një mjet për të luftuar painkillers dhe kollë. Megjithatë, jo të gjithë e di se codeine në të njëjtën kohë është një droge e rrezikshme, gjeneron varësinë në një kohë mjaft të shkurtër.
Ideja se është e nevojshme për një kohë të gjatë dhe shumë të "marrë codeine për t'u bërë të varur, është hedhur poshtë.
Medikamente përmbajnë varur codeine janë përdorur edhe në shpërbërjen e vetë-trajtimit. Kodeynovaya varësisë merr pothuajse e njëjtë si kur të marrë opiates tjera, megjithatë, ka veçantitë e veta.


Në qoftë se ju përdorni ilaçe që përmbajnë codeine mund të zhvillojë të ashtuquajturit "kodeynovыy vjen": ndjenjë e ngrohtësi, ngushtimin e vetëdijes, periodike "turning off" disa minuta.
Shpesh ju mund të përjetojnë çrregullime mendore si çrregullime: gazmend, smishlyvist zgjidhën. Dehur shumë dhe me zë të lartë tha, vazhdimisht duke shkuar, nuk mund të ulen në një vend, nuk mund të përqëndrohen, të përqëndrohet në diçka, të bëjë aktivitete produktive.
Të gjitha shqetësimet kodeynysta asistojë një - të kërkuar dhe nxjerrja e drogës (dmth ilaçe që përmbajnë codeine). Për këtë kodeynyst apelit të mjekëve, shpesh simulon sëmundje të ndryshme, duke u përpjekur për të krijuar receta, vjedh ose merr barna për pacientët e tjerë, etj


Nëse ju nuk mund të gjeni të drogës, është shëndeti i dobët në përgjithësi, ankthi unreasoning, depresioni, dridhje e gjymtyrë, të përzier, të vjella, dhe pagjumësi të rënda. Kodeynystы në mungesë të drogës nuk fle dhe nuk e le të tjerët flenë. Ata shtypur oreksin, por ende mall për të ëmbël dhe yndyror.
Shumë prej tyre vuajnë nga sëmundje të veshkave dhe gastrointestinale, deri në zhvillimin e ulcerat e stomakut dhe zorrët dhe gjakderdhje të brendshme. Rasti mund të përfundojë në humbjen e sistemit imunitar.

Trajnimi për t'u codeine përfundimisht bëhet aq i fortë që pacientët shpesh kryejnë krime.
Tërheqja Kodeynovaya ("thyer") po zhvillon ngadalshme se ajo e morfinë, por mund të ndodhë brenda gjashtë muajve pas fillimit të trajtimit.
Kulmin e "thyer" vjen për 5-6 ditë: ndjenjë e madhe të pakënaqësisë, tensioni; dhimbje në të gjitha muskujt, dhimbje dentare, çrregullime të zorrëve (kapsllëk, atëherë diarre), rrufë, teshtitjes, sytë e përlotur. "Thyerja" shkakton përkeqësimin dhe sëmundjeve të lidhura kronike. Pasi që kodeynovaya vështirë zhvillimin e depresionit, depresioni, paaftësia për të veprimtarisë; djersitje, ethe të përhershme. E gjithë kjo e kombinuar me rritjen tani e oreksit dhe varësisë madhe të drogës, në mungesë të drogës kur një person ndihet fizikisht dhe mentalisht të shëndoshë.

Varësia shfrenuar: jeta është ndërtuar rreth ndihmuese dhe konsumin e përgatitjeve codeine. Njoftimet njeri që fillon të moshës së shpejtë, graying në rritje, humbje të flokëve, dhëmbët bien jashtë, zbehet flokët, shkërmoqet dhe të thyer thonjtë. Ai nuk është më i interesuar në punë ose studime e tyre, nuk është e aftë të aktiviteteve kreative dhe produktive. E gjithë kjo çon në vetminë dhe depresionit rritet.
Lëshuar në mënyrë të pavarur në varësi të pamundur. Kanë nevojë për trajtim të zgjatur dhe të shtrenjtë, e cila nuk ka gjithmonë të ndihmojnë, edhe në qoftë se ka fonde. Pra, si të pahijshme dhe të pakontrolluar codeine ilaçe mund të bëhet një medikament me të gjitha pasojat që rrjedhin.