Çfarë duhet të bëni të shëndetshme mishrat


Ne po flasim për një fëmijë se sa e rëndësishme që të kujdeset për dhëmbët tuaj. Në tregimet rreth asaj se si për të ngrënë, lahen dhëmbët tuaj, shpëlarje gojën tuaj, shumë pak vëmendje i është kushtuar kujdesin e mishrat. Kjo me të vërtetë është një lëshim serioz, sepse shëndetin e dhëmbëve është e lidhur direkt me shëndetin e mishrat.
Sëmundje të ndryshme çamçakëz mund të çojë në probleme dentare, derisa ata humbën, sepse të gjithë duhet të dini çfarë të bëni Mishrat janë të shëndetshme.

Për të ruajtur shëndetin e mishrat, shumica e njerëzve janë mjaft të lehtë. Pak prej nesh janë përballur me gjakderdhje mishrat kur brushing. Kjo është simptomë mjaft alarmante, për të mos përmendur gjakderdhje mishrat kur hahet. Këto simptome tregojnë se keni (mirë, në qoftë se vetëm në fazën fillestare) inflamacion të mishrat. Sëmundje çamçakëz nuk shoqërohet me dhimbje të forta ose të shkaktojnë simptoma të rëndësishme siklet, kështu që rrallë pengon njerëzit aq seriozisht sa e meriton. Megjithatë, sëmundje çamçakëz - një problem serioz, kështu që në qoftë se ne duam mishrat tanë janë të shëndetshëm, ju duhet të dini në lidhje me fazat kryesore të sëmundjes çamçakëz dhe simptomet e tyre.Faza e hershme e sëmundjes çamçakëz quhet malcim nullesh. Atje ai kujdes zakonisht e pamjaftueshme me gojë. Gingiviti shoqërohet jo vetëm gjakderdhje mishrat, por edhe ënjtje, skuqje, dhe fryma e keqe. Faza tjetër - periodontitis - ndodh më shumë parehati (kruarje, pllakatë dentare, dhe më të keq -. Nuk janë të ashtuquajturin zuboyasnevi xhep, e cila gradualisht rritet dhe mund të çojë në humbjen e dhëmbit Në periodontitis në zonat e prekura akumuluar kaq shumë mikrobet që Nëse ju drejtuar sëmundja mund të zhvillohet dehje serioze.


Ju lutemi vini re: gjakderdhje mishrat është vërejtur në fazën e hershme të sëmundjes çamçakëz - malcim nullesh, kështu që kjo është tashmë një shkak shumë serioz për trajtim te mjeku. Ndoshta, nëse ju shkoni tek një mjek në kohë dhe të kapur sëmundjen në fillim, ai të shpjegojë për ju se çfarë duhet të bëni për të qenë të shëndetshme mishrat pa ndërhyrjen serioze mjekësore. Por edhe nëse intervenimi mjekësor është ende e nevojshme, shumë më e lehtë për të kuruar sëmundjen e hershme. Mos harroni se të gjitha efektet e besueshme dhe minimale të sëmundjes çamçakëz mund të shërohet vetëm nëse mishrat e dëmtuara. Nëse drejtimin me progresion të inflamacionit sëmundjes përhapur të kockave, trajtimi do të jetë më e gjatë dhe më e vështirë.


Mos harroni gjithashtu se fryma e keqe nuk është gjithmonë e mundur për të hequr dhëmbët tepërta pastrimi apo çamçakëz, sepse ajo nuk ka gjithmonë të shkaktojë - vetëm se ushqimi ngrënë.
Për të parandaluar malcim nullesh dhe sëmundjes periodontale janë shumë të rëndësishme dhe një procedurë e tillë si heqjen e rregullt e pllakatë (depozita të mbeturinave ushqimore, qelizat e vdekura, bakteret) që janë një shkak i sëmundjes çamçakëz. Për fat të keq, ajo nuk është përfshirë ende në zakonin tonë, si trajtim dentar, por duhet ende të përmendet se gjatë rregullta (mundësisht çdo gjashtë muaj në qoftë se ju nuk bëni kujdes) vizita në dentisti.


Një tjetër, ndoshta më i frikshëm i sëmundjes çamçakëz është periodontitis. Kjo sëmundje nuk është inflamatore dhe degjenerative, i shoqëruar nga mishrat e rrëshqitjes, ekspozimi reagimet shfaqjen qafës së mitrës dhëmb të nxehtë dhe të ftohtë. Sëmundjes periodontale nuk është shoqëruar me gjakderdhje, por ka një shumëllojshmëri të simptomeve të dhimbshme: kruajtje, dhimbje dhemb. Rezultatet e nisur sëmundjes periodontale në Gums atrofi dhe humbjen e dhëmbit. Sëmundje periodontale më parë ishte konsideruar si një sëmundje e njerëzve të moshuar, por tani rejuvenated shumë. Trajtimi i sëmundjes periodontale është më e komplikuar se sëmundje inflamatore çamçakëz, por çamçakëz masazh sot duke bërë një rikthim të pjesshëm Desna.


Siç mund ta shikoni, në vetvete, trajtimi i sëmundjes së avancuar çamçakëz mund të marrë shumë kohë dhe përpjekje dhe të kërkojë nga ju për shpenzimet serioze financiare të trajtimit, dhe duke pasur parasysh se sëmundje çamçakëz është pothuajse gjithmonë sjell probleme dentare, bëhet e qartë se nevoja nuk është më pak Gums intereson se dhëmbët. Mos harroni këshilla universale: trajtimin më të mirë - parandalimin. Duke ndjekur disa rregulla të thjeshta, ju më së miri mund të mbroheni nga sëmundjet e mishit të dhëmbëve.

Nëpërmjet mëngjes zakonshme brushing dhe natën, mos harroni që të lahen dhëmbët tuaj, jo vetëm të huaj, por edhe nga brenda. Përveç kësaj, Mishrat furçë dhëmbësh masazh - ajo përmirëson rrjedhjen e gjakut dhe alveolare një nga mjetet më të mira të parandalimit të sëmundjes periodontale.


Jo vidmahuytesya nga këto "gjëra të vogla" si mishrat e gjakderdhje, fryma e keqe. Mos harroni, kjo është - simptomat, kështu që - justifikim për një vizitë tek dentisti.

Mos harroni të hequr gurit.

Të heqë dorë nga zakone të këqija, sidomos duhanin.

Mbani mend: në fakt, disa njerëz sot mund të mburremi se mishrat e tij ishin jetë të shëndetshme dhe ata mbeten sot e kësaj dite. Mjedisi i keq, zakone të këqija, dietë shkelur, nuk ka llogari duhet shëndetësore - të gjitha prej të cilave ndikon negativisht në trupin tonë. Dhe në çështjet që lidhen me shëndetin nuk ka detaje. Shqetësimi se mishrat janë të shëndetshëm do të ju ndihmojë jo vetëm të ruajtur shëndetin e dhëmbëve, por edhe për të shmangur pasoja të rënda të tilla si infeksion, dehje. Ne shpresojmë që këshilla e mësipërme mund të ju ndihmojë të parandaluar sëmundje çamçakëz, dhe nëse është e nevojshme - koha për të filluar trajtimin e tyre.