Çfarë është rezonancë magnetike ashtu siç është mbajtur


Një rol të madh në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme tek njerëzit luan një diagnozë, që është, vija të përgjithshme, mbledhjen dhe organizimin e informacionit rreth pacientit dhe "dënimin" në fund. Kjo është, për të kuptuar se çfarë duhet të trajtohen dhe sa më të mirë për të bërë këtë, mjeku duhet të dini në lidhje me trupin e pacientit të jetë e mundur. Kjo është për të ardhur keq, por njeriu nuk është një mekanizëm që lehtë mund të tjerr, të shohim atë që ai ka për të mbledhur brenda dhe mbrapa. Çdo hyrje në trup me anë të operacionit - një stres të vazhdueshëm, dhe të ardhshëm, rehabilitimi ndoshta gjatë. Përveç kësaj, jo të gjitha organet e gjalla njerëzore mund të studiohen pa shkaktuar dëme, edhe në qoftë se trupi prerë brenda dhe jashtë. Për shembull, truri i njeriut, trupi është aq e brishtë që çdo i pasaktë, bisturi pasakta lëvizje mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme dhe të çojë në vdekjen e pacientit. Sigurisht, ideale do të ishte për të bërë mund të shikoni në brendësi të njeriut pa përdorur metoda të tilla. Dhe gjeniale njerëzore gjen mënyra për ta bërë atë, një nga këto mjete në duart e mjekësisë është tomograf. Çfarë është rezonancë magnetike si është kryer, procedura e dhimbshme? Le gjerësisht të mbushur boshllëkun.


Pra, tomography - është një metodë hulumtimi përmes të cilit profesionistët mund të marrin shtresat foto shtrirë në një thellësi prej një objekt që është në gjyq. Për shembull, Imazhe nuk është përdorur vetëm në mjekësi, por edhe, për shembull, një raketë. Duke folur shumë thjesht, pa hyrë në detaje, tomography - një radiografi, dhe tre-dimensionale, si dhe rezultatet e përpunimit të imazhit. Në fakt, rezulton se në fusha të ndryshme është shumë prej këtyre X-rrezeve, kompjuter përpunon rezultatet, organizon dhe u jep atyre një pamje tre-dimensionale me të cilat për të shqyrtuar organet e brendshme. Shumë prej nesh e di se kokën e imazhit mbajtur, por në të njëjtën mënyrë që ju mund të studiojë dhe organet e tjera të brendshme.


Dhe çfarë është e njëjtë Imazhe rezonancë magnetike dhe si është kryer? Ne e kuptojmë se suksesi i trajtimit në të ardhmen varet nga sa mirë mjeku ka informacion në lidhje me këtë trup të sëmurë e njeriut, në këtë drejtim, rezultate të mëdha janë marrë duke përdorur rezonancë magnetike (MRI). Ky test ju lejon të merrni foton më të plotë të trupit të brendshme që i takon për të kuruar, dhe duke studiuar gjendjen e tij funksionale. Ky ekzaminim, mjekët mund të vënë diagnozën më të saktë, të cilën ne kuptojmë është jashtëzakonisht e rëndësishme për trajtimin e ardhshëm. Metodat e trajtimit të sëmundjeve të ndryshme, ka shumë, marr më efikase nganjëherë duket shumë e vështirë, sepse një gabim mund të çojë në shumë të pakëndshme, rezultatet ndonjëherë tragjike. Çdo mjek do të sigurojë që trajtimi ishte aq i sigurt dhe për të sjellë rezultate më të mira të gjithë.


Në përgjithësi, të mësuarit se çfarë rezonancë magnetike, ju fillojnë të kuptojnë se mes MRI dhe konvencionale X-ray është një ndryshim themelor. Valët e radios frekuencave, sipas të cilit trupi i njeriut është rezonancë themelor i rezonancë magnetike. Duke shmangur X-rrezeve, dhe fusha magnetike nuk është e mundur për të hetuar zona të caktuara, dhe të shfaqin imazhet në të gjithë trupin. Pajisja është rezonancë magnetike është në gjendje të "konsiderojnë" nervat, muskujt, ligamentet, dhe gjithashtu lejon imazhet e feta e organeve dhe indeve nga çdo kënd. Gjithkush e di se nëse është e nevojshme, po të imazhit të trurit, por edhe në këtë mënyrë mund të shqyrtojë të gjitha pjesët e shpinë, nyje, indeve të buta, organet e vendosura në bark, etj


Për ata që zotëron këtë procedurë, dhe ata që merren me pyetjen se çfarë MRI dhe si është kryer, thonë si më poshtë: nuk shqetësohet tepër dhe përvoja, ky proces është absolutisht pa dhimbje. Studimi i trupit njerëzor pothuajse nuk ka ndonjë dëm të tij, një specialist i cili punon me aparatin e rezonancë magnetike, nuk do të mbajë ju ndonjë procedurat kirurgjikale. Kjo procedurë nuk është shumë e gjatë, ju keni nevojë për një organ specialist do të konsiderojë në çdo kënd të përshtatshëm, të shqyrtojë gjendjen e enëve të gjakut mund të shihni të gjitha tumoret që mund të ndodhin. Ajo mund të marrë disa minuta për kalimin e kësaj procedure nuk ka nevojë për ndonjë trajnim të veçantë.


Si e bën këtë procedurë, mjeku bën studimin e kërkuar duke përdorur MRI trupit aparat? Në imager tryezë, e cila është e hapur në të dy anët, pacienti qëndron poshtë, operatori duke punuar me pajisje MRI krijon një spirale të lëvizin përreth atë zonë keni ndërmend për të studiuar. Nga momenti që një pacient duhet vetëm një gjë të gënjejë akoma. Kjo është një pikë shumë e rëndësishme, sepse nëse një person është aktiv, cilësia e imazhit mund të jetë i varfër. Në mënyrë tipike, kjo procedurë nuk merr më shumë kohë për gjysmë ore. Sepse e gjithë procedura është e kontrolluar nga teknologjia moderne kompjuterike, rezultatet mund të ruhen në çdo lloj të medias, për studime të mëtejshme.


Metodat moderne të hetimit të trupit të njeriut, për shembull, duke përdorur X-ray kompjuter tomography, tomography bërthamore magnetik është rezultat i imazhit normale, në kuptimin e tij klasik. Studime të tilla janë më informuese, të sigurt dhe secili ka avantazhet e tij.