Çfarë është sëmundje serum


Sëmundje Serum - një formë e alergjisë që zhvillon në disa njerëz pasi nënlëkurës, intramuskulare ose administrimin intravenoz i proteinave serum huaj. Në praktikë qëllime mjekësore terapeutike dhe profilaktike duke përdorur serum të ndryshme, për shembull, protydyfteriyna, tetanozit, antistaphylococcal, anti-gangrenë dhe shumë të tjerë. Dhe ndonjëherë në përgjigje të përsëritur dhe, në disa raste, futja fillestare e një droge serum rreth shtatë deri ditën e dymbëdhjetë të nxituar shfaqet në lëkurë, i shoqëruar nga kruarje, rritet dhe bëhet i dhimbshëm që vijnë nga vendi i serumit injeksion nyjet limfatike, rritjen e temperaturës së trupit . Shpesh ka ënjtje të fytyrës, qepallat, dhimbje në nyje.


Këto ngjarje janë mbajtur për dy ose tre javë dhe pastaj gradualisht zhduken, zakonisht pa pasoja. Megjithatë, për fat të mirë, mjaft e rrallë, sëmundja e serumit mund të ndodhë më e rrezikshme kur zhvillimin proceset anafilaktike. Kjo mund të ndodhë kur shkrim serum ose menjëherë pas saj. Pacienti është sikur habitur, ai bie presionin e gjakut dhe temperaturën e trupit. Kjo gjendje nuk zgjati shumë, ndryshime mahnitëse eksitim, dhe nuk ka rritje shortness fryma, lëkura bëhet cyanotic, të paturit e konfiskimeve, një person humb vetëdijen.

Sëmundje serum zakonisht kanë tendencë për njerëzit me mbindjeshmëri ndaj proteinave të huaja, shumë drogë, produkte fytyrës, bimët.A është e mundur për të parandaluar zhvillimin e saj?


Po, mundeni. Ata që vuajnë nga alergjitë e ndryshme apo janë të prirur për alergji gjithmonë duhet të informoni mjekun tuaj. Mjek dhe duhet ta dinë se për herë të parë ose ri-injektuar serum.