Çfarë është sarkoidosis dhe se si për të trajtuar


Në botë ka sëmundje të ndryshme studiuar sa duhet, por çdo informacion vit të ri dhe droga të reja për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme.

Deri më sot, një numër i madh i sëmundjeve të ndryshme, natyra e të cilit nuk është i njohur për të caktuar. Dhe, pavarësisht numrit të madh të studimeve, shkaqet e tyre mbetet një mister. Një sëmundje e tillë është sarkoidosis. Shkencëtarët ende nuk mund të vijnë në një konsensus në lidhje me atë që është sarkoidosis. Edhe pse simptomat e manifestimeve të sëmundjes janë të njohura, shkaqet e saj rrënjë ende nuk janë të qarta. Ne e dimë vetëm se pacientët me sarkoidosis në gjak gjeti një sasi të madhe të kalciumit dhe një numër të reduktuar të limfociteve T, duke treguar një nivel të reduktuar të imunitetit. Prandaj ne nuk mund të besueshme të përgjigjet në pyetjen: "Sarkoidosis - çfarë është ajo dhe çfarë është shkaku i saj?".Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha paqartësive, tashmë identifikuar një grup të njerëzve të cilët kanë një rritje të rrezikut sarkoidosis. Në thelb këto janë njerëz jashtë garës Caucasoid, shumica e pacientëve të rinj, shpesh për tridhjetë vjet. Simptomat që lejojnë sarkaydoz - është rritur lodhje, si të qëndrueshme dhe aty gjatë gjithë ditës. Përveç kësaj, lëkurës dhe mukozës duket vula të ngurta të kuqe - granuloma, nganjëherë një dhimbje përsëritur gjoks, kollë e thatë dhe ethe të lehtë. Megjithatë, këto simptome mund të ndodhë edhe në sëmundje të tjera, kështu që diagnoza e sarkoidosis është konfirmuar nga përjashtuar sëmundje të tjera më të zakonshme.Si hulumtimi është zakonisht ultratinguj përshkruara, MRI, dhe duke marrë biopsies e granulomave dhe indeve të pacientit. Përveç kësaj, e përdorur shpesh testin e reagimit që ndodh në nënlëkurës antigjenet sarkoydnыh administrata. Rreziku i sëmundjes është se skena e zjarrit granuloma fibriotike të ndodhë, të ndikojë negativisht në punën e organeve dhe indeve dhe funksionimin e tyre.

Ka disa lloje të sarkoidosis, mushkërive, nyjet intrathoracic me lezione të lokalizuara në sistemin limfatik, të përhapur. Edhe lloji më i zakonshëm i sarkoidosis përzier. Varësisht nga vendet e përfshira në trajtimin e sëmundjeve bashkërisht mjekëve përgjithësuara dhe mjekët e specializimit të ngushtë. Për shembull, në rast të sarkoidosis pulmonare, trajtohen bashkë-terapist dhe TB tij.


Sarkoidosis - nuk është i njohur, por është e qartë se kjo nuk është një kancer, edhe pse trajtimi i sarkoidosis në Moskë dhe qytete të tjera të sjelljes në spitale kancerit. Është e drejtë të thuhet se sëmundja nuk është e përshtatshme për terapi të drogës dhe gjysma e shkuar myyazytsilno.

Shpesh shuarja ndodh disa muaj pas fillimit të sëmundjes dhe mund të shërohet në dy deri tre vjetëve. Sëmundja negative sipas burimeve të ndryshme është pesëmbjëdhjetë deri në tridhjete për qind e pacientëve. Në sarkoidosis zakonisht ndahet në tri faza: akute, në të cilat të shqiptuara fazën simptomat stabilizimit, gjatë së cilës gjendja e pacientit dhe pothuajse pa ndryshim ndjesë, zakonisht ndodh kur resorption e granuloma dhe përmirësimi i të drejtave të pacientit.


Kortikosteroidet për lehtësim të simptomave është përshkruar zakonisht, të cilat redukuar inflamimin, përveç disa ekspertë të përshkruajnë barna anti-inflamator droga, që ndikojnë në sistemin imunitar dhe antioksidantë. Megjithatë praktika botërore tregon se sot është e pamundur për të kuruar sarkoidosis dhe faljen zakonisht nuk është i lidhur me trajtimin dhe ndodh në terma konvencionale për këtë sëmundje. Gjithashtu, mjekët përshkruajnë fizioterapi që janë të dobishme për shëndetin e njeriut.


Sepse mjekësia konvencionale nuk ka metoda për të trajtuar sëmundjen, pacientët shpesh kthehet në mjekësi alternative. Në mënyrë tipike, pacientët të cilët kanë një të ngjashme mjekët trajtim Naturopath apo specialistë në homeopati, raportojnë përmirësim të dukshëm në gjendjen e tyre. Megjithatë, këto të dhëna nuk janë konfirmuar nga kërkimet shkencore, kështu që nuk mund të konsiderohet objektive. Ndoshta ky efekt është kursi zakonshme e sëmundjes dhe nuk ka lidhje me trajtimin.

Megjithë kompleksitetin e diagnostikimit dhe trajtimit të sëmundjes, pacientët mund të çojë një mënyrë pothuajse të pandryshuar të jetës, i njëjti që ata kishin për të sëmundjes. Sepse sarkoidosis mund të ndikojë në pothuajse të gjitha organet dhe indet, pacienti është rekomanduar që të mbajë një mënyrë jetese të shëndetshme, vidyazykatysya zakone të këqija të tilla si pirja e duhanit dhe pijet. Në mënyrë që të shmanget kontakti me kimikate, përdorimin e yndyrore, ushqimet pikante dhe të skuqura në përgjithësi çdo gjë që mund të ndikojë negativisht në shëndetin e njeriut në organet e përgjithshme dhe të veçanta në veçanti.


Si me sarkoidosis në lëngjeve të trupit të përmbajnë përmbajtje të lartë të kalciumit duhet të ndjekin një dietë e ulët në të, për të shmangur gurë. Gjithashtu, në varësi të pacientit rekomanduar stërvitje të lehta dhe shëtitje të gjata. Ai kontribuon në përmirësimin e përgjithshëm të trupit, zbutjen e simptomave të sëmundjes, dhe imunitetit në rritje. Me një mënyrë jetese të tillë njerëzit zakonisht jetojnë një kohë të gjatë pa shumë ndikimin e sëmundjes në cilësinë e jetës së tij.

Infeksioni sakoydoydozom - ajo sigurisht që është ngjarje e pakëndshme në jetën e njeriut, por statistikat tregojnë se trajtimi yyazytsirnist plotë është mjaft e lartë.