Çfarë është sifilizi dhe si të luftohen kjo
Sifilisi - një sëmundje e rëndë infektive referohet një grupi të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Sëmurë të jetë dy burrat dhe gratë - zakonisht prej moshës riprodhuese.
Teoritë rreth shfaqjes së sëmundjes janë të ndryshme. Normalisht çdo komb ka thënë se sifilizi ishte sjellë në vend nga të huajt - si vende evropiane mëkatojnë në Amerikë dhe anasjelltas. Agjent shkaktar i kësaj sëmundjeje është një mikroorganizëm që i përkasin rendit të spirochetes - zbehtë Treponema. Emri i dhënë për mikroorganizëm që ngjyra konvencionale për bakteret nuk bojë pigment trupin e tij të hollë në një spirale.


Mënyra të mundshme të infeksionit
Pallidum Pale konsiderohet praktike jashtë mikrob trupit sepse ajo në çast vrarë nga tharje dhe ndryshim të temperaturës. Duke pasur parasysh këtë, vetëm mund të infektohen me sifilis nga kontakt të drejtpërdrejtë, zakonisht seksuale me një person të prekur nga kjo sëmundje. Kështu që nuk mund të zbulohet simptome vizuale të sifilisit. Prandaj, faktori më themelor rreziku është seksi pa dallim.
Përveç kësaj, fruta gjatë shtatzënisë mund të jetë i impresionuar me sifilis, sëmundja është kaluar nga nënat vuajnë nga kjo sëmundje. Kjo mënyrë e infeksionit është quajtur - vertikale.

Shumë rrallë rastet e sifilisit nga familja, në këtë rast agjenti hyn në trup nëpërmjet duarve të kontaminuara ose objekteve të konsumit. Duhet të theksohet se një rrugë e tillë nuk është përjashtim.
Simptomat dhe shenjat e sëmundjes
Në vendin ku agjenti vprovadyvsya paraqitet Ulçera të ndritshme të kuqe (shankri) sepse me një bazë të dendur, ajo është krejtësisht pa dhimbje. Kjo ndodh në rreth tre deri në katër javë. Pas një periudhe të caktuar kohe ajo mund të zhduket, por kjo nuk do të kuruar - do të ketë simptoma të tjera të sifilisit, si në këtë periudhë të zbehtë Treponema fillon të shumohen dhe enët limfatike lëvizin nëpër trup. Një person i infektuar me këtë sëmundje mund të përjetojnë simptoma të sifilisit janë: lodhje, dhimbje koke, ethe dhe ndonjëherë, por më shpesh në këtë kohë janë vërejtur nuk ka simptoma.

Pas kohës sëmundja manifestohet me një skuqje të lëkurës në lëkurë, plagë mund të paraqiten në thembra të këmbëve dhe mukozës. Në qoftë se nuk zbatohet në kohë për të parë një mjek, simptomat e sifilisit do të ndodhë përsëri dhe përsëri, ndërsa një person mund të ndjehen plotësisht të shëndetshëm. Gjithashtu, më shumë kohë kalon nga fillimi, me periudha më të gjata faljen janë të ruajtura. Dhe pacienti i cili nuk ka njohuri të posaçme në lidhje me manifestimet e kësaj sëmundjeje, mund të supozohet se sëmundja ka rënë dhe tani është plotësisht i shëndetshëm. Por ky është një keqkuptim, sepse agjenti ka depërtuar tashmë në organet e brendshme dhe indet. Përveç kësaj, ajo mund të ndikojë në sistemin nervor dhe të mëlçisë.

Nëse trajtimi nuk kryhet rregullisht ose aspak, sëmundja vonuar për vite, dhe pas rreth tre ose katër vjet në sipërfaqe të trupit duket plagë të fillojnë të prishen organet e brendshme, kockat dhe sistemin nervor. Pra, zemra dhe enët e gjakut më të rrezikuara, sidomos aorta. Në muret e saj kalcium depozituar, fillon procesi inflamator. Gjatë kësaj periudhe, simptomat sëmundje e sifilisit janë paraqitur si vijon: pacienti ndjen dhimbje në kafaz i kraharorit, ka gulçim.
Nëse trajtimi fillon në këtë fazë, sëmundja mund të ndalet, por për të rivendosur plotësisht funksionimin e duhur të organeve që janë impresionuar pamundur.

Në një fëmije të palindur nëna e të cilit vuan nga kjo sëmundje, ju mund të përjetojnë të gjitha simptomat e sifilisit. Infeksioni ndodh nëpërmjet placentës. Kjo zakonisht çon në dështim në muajt e fundit të shtatzënisë ose fetale. Megjithatë, ka raste të fëmijës gjallë, por me sifilis kongjenital. Fëmijët e tilla mund të shërohet, të gjitha masat dhe procedurat për diagnostikimin dhe trajtimin duhet patjetër të kryhet në institucione të specializuara mjekësore.
Metodat e diagnostikimit dhe trajtimit
Nëse ka pasur dyshimi të vogël për mundësinë e sifilisit, as yakomurazi nuk mund të presim deri sa nuk do të ketë shenja të qarta të sifilisit duhet menjëherë të kërkojë dermatolog. Mjeku do të përshkruajnë testet dhe diagnozë të saktë. Sifilisi është diagnostikuar mjaft e vështirë, sepse ajo mund të shfaqet në mënyra të ndryshme, dhe shenjat e sifilisit është e vështirë për të përcaktuar veten.

Përveç kësaj, sëmundja është shumë serioze dhe kërkon masa të veçanta diagnostike. Shumica e tyre janë zbulimi i besueshëm i Treponema, por kjo metodë është e mundur vetëm nëse lëkura është në zonat e prekura nga erozioni. Metoda të tjera të zbulimit të sëmundjes në bazë të testeve të gjakut. Në të një personi të infektuar me sifilis, ka antitrupa - proteina që trupi prodhon për të luftuar patogjen. Këta antitrupa mund të zbulohen gjatë Wasserman (RW). Një mostër gjaku është marrë nga një venë. Ky reagim besueshme tregon praninë e antitrupave në gjak, por në qoftë se pacienti është infektuar kohët e fundit, numri i kërkuar i antitrupave në një rezultat pozitiv nuk ka pasur kohë për t'u formuar. Rezultati më i saktë mund të merret vetëm pas dy ose tre javë pas formimit shankri.

Metoda e diagnozën e shpejtë do të merrni rezultate më të shpejtë. Por reagimi mund të tregojnë mikropretsypitatsiyi dhe si me mikroorganizmave zbehtë Treponema.
RIBT-përgjigje (reagim imobilizimi i zbehtë treponem) dhe RIF-reagimi (immunofluorescence) mund të japin rezultate të besueshme, por reagents përdorur në këto metodat e diagnostikimit janë mjaft të shtrenjta për shkak se ata janë përdorur në raste të veçanta.
Vaksinat kundër sifilisit nuk ekziston, ashtu siç nuk ka metoda efektive të parandalimit. Në këtë drejtim, më efektive është refuzimi i imoralitet.

Ne duhet të kujtojmë se:
Përdorimi i kondomit nuk është një garanci e plotë, por në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e sifilisit;
sëmundja mund të transmetohen përsëri;
Gratë shtatzëna janë këshilluar për të vizituar mjekun, nga fazat e hershme të shtatzënisë, me përjashtim të dhuruar Wasserman gjakut të paktën dy herë gjatë shtatzënisë;
diagnostikua menjëherë dhe filloi trajtimi plotësisht do të shpëtoj të sëmundjes.
Sifilisi është trajtuar me grupin e drogës penicilinë, me një kthim të mundshëm të njëqind për qind. Por më e rëndësishmja - nuk u besojnë mjekëve të cilët premtojnë se trajtimi do të jetë për të hyrë në një injeksion. Asnjë. Edhe reduktuar në sajë të drogës moderne skemë përfshin kryerjen e disa procedurave. Kështu trajtimi kryhet domosdoshmërisht nga studimet laboratorike, sepse edhe në qoftë se simptomat e sifilisit zhdukur, është e nevojshme për të konfirmuar rezultatet e testeve.

Dhe, natyrisht, në qoftë se pacienti ka kërkuar ndihmë profesionale vetëm kur sëmundja ka shkuar aq larg sa dhe simptomat e sifilisit manifestohen në shumë organe, trajtimi është shumë kohë.