Çfarë indeksin circadian


Një rol të rëndësishëm dhe të veçantë në trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare luan diagnozë të saktë dhe të saktë. Në fund të fundit, pasi ajo themeluar strategjinë e trajtimit, dhe ofron parashikimet për të ardhmen. Së bashku me testet laboratorike konvencionale përdorur dhe vazhdojnë të zhvillohen dhe të zbatohen metoda të reja diagnostike nëpërmjet përdorimit të pajisjeve moderne dhe teknologji të përparuar kompjuterike. Çfarë indeksin circadian ndoshta nuk e di edhe ata që ishin diagnostikuar sëmundje kardiovaskulare. Pas monitorimit hollterovskoe njohur si indeksi më gjerësisht circadian si tregues më të informative. Për të filluar, duhet theksuar se monitorimi të tillë hollterovskoe. Monitorimi i Hollterovskoe (EKG zgjatur ose monitorimi EKG) - një metodë e diagnostikimit, electrophysiological dhe instrumentale. Me është e mundur për të monitoruar punën e përditshme të zemrës. Është zhvilluar dhe propozuar në vitin 1961 nga byofyzykom amerikan Norman Holter, në nder të cilit dhe emrin. Norman Holter arritur të hartojë më shumë se njëzet e pesë përvojë kërkimore në regjistrimin e fenomeneve elektrike. Objektet në dispozicion EKG portative regjistrues - electrocardiograms regjistrimi kryhet çdo ditë dhe, më pas, për zemër një ditë është transferuar në kompjuter.


Indeksi circadian (CI) nga ana e tij është një tregues i besueshëm paralajmërues i rrjedhës hemodinamik dhe sëmundjeve të caktuara sistemike. Indeksi circadian është llogaritur metrikë që është përdorur si një metodë shtesë për të analizuar ritmin circadian e zemrës, dhe ai është një nga indeksi standarde normale në fund të monitorimit të përditshëm EKG. Shpesh kur llogaritjen e indeksit circadian shënoi vlerën e saj normale në njerëz të shëndetshëm dhe rënie si në përkeqësimin e figurave të vlerësuara për pacientët, të tilla si dështim të zemrës më të shënuar. Kjo shifër duhet të jetë subjekt i interpretim vetëm mjeku, bazuar në sëmundjen e pritshme ose krijuar tashmë, rezultatet e një studimi të plotë e kështu me radhë. Kodi Shkalla circadian zemrës (norma e zemrës) ka kohë që janë përfshirë në analizë instrument biznesit Auto, e cila mundëson për të marrë informacione të sakta dhe diagnostikuese të rëndësishëm në çdo gjykim klinik. Për indeksin e shëndetshme circadian, shkalla e cila është brenda 14-14 mesatare prej 12. Nëse indeksi circadian ulur normën e zemrës dhe është më pak se 12, kjo tregon ngurtësia ritmin circadian e zemrës, e cila nga ana tregon praninë e sëmundjeve në patogjenezën e cila përfshin shkatërrimin progresiv yntrakardyanalnoho sistemin nervor të zemrës. Klinikisht, në qoftë se indeksi circadian është ulur, ajo zakonisht vjen për shkak të kërcënimit të aritmisë, të rrezikshme për jetën dhe kërcënimi i vdekjes së papritur (cardiomyopathy, sëmundje ishemike të zemrës). Në qoftë se në indeksin e kundërt circadian rritje - mbi 15 tregon ndjeshmëri në rritje ndaj simpatik stymulyatsyyam normës së zemrës. Si indeks circadian është llogaritur mbi bazën e një profili circadian vlerësuar normë zemër. Ky raport i normës mesatare të zemrës gjatë zgjimit orë (dhe këtë herë në ditë 07:00-22:00) me normën mesatare të zemrës gjatë gjumë në natë (a 11:00-06:00). Kur aritmi kardiake janë përdorur shpesh metodë për të diagnostikuar monitorimin hollterovskoho. Tani ajo është bërë pothuajse e domosdoshme. Para së gjithash ai i dërgoi popullit ankuar e palpitations dhe ndërprerjet e shpeshta në zemër të të gjitha llojeve. Indikacionet për kryerjen e monitorimit Holter mund të jetë: - humbja e vetëdijes, marramendje të shpeshta, palpitations - infarkt i fundit miokardi, për strategjinë e mëtejshme të trajtimit - në vlerësimin e trajtimit antiarrhythmic - me aritmi të dyshuar - korrigjim i normës së zemrës - Vlerësimi i furnizimit të pamjaftueshëm të gjakut në zemër 'yaza - Të tjera. Në gjysmën e dytë të qepallat njëzetë filloi të kërcënojë jetën e njerëzve nuk janë sëmundjet infektive dhe sëmundjet e sistemit kardiovaskular. Ata tani përbëjnë shumicën e shkaqeve të vdekshmërisë së të rriturve. Në Europë, çdo vit vret rreth tre milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara - rreth një milion. Një e katërta e të gjitha rasteve të ndodhë në njerëzit nën moshën 65 vjeç. Në sëmundje kardiovaskulare është përgjegjëse për gjysmën e të gjitha vdekjeve. Prandaj, është e rëndësishme diagnoza e hershme të sëmundjeve të ndryshme të zemrës, rekurs në kohë të ekspertëve dhe normalizimin e jetës, si parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.