Si funksionon gratë Molluscum contagiosum


Çfarë nëse njerëzit vënë re një skuqje të lëkurës të çuditshme dhe të bëjë ata të një sëmundje të lëkurës viral? Nëse një mjek-diagnostikuar Molluscum ngjitëse "? Ky artikull do të përgjigjem pyetjeve tuaja.

Çfarë "Molluscum contagiosum" dhe patogjenët e saj? Gocë deti quhet sëmundje ngjitëse virale të lëkurës. Patogjen i referohet nëntipe katër virusit ADN edhe grupi variolar. Ai shpejt e pranoi contagiosum lëkurës, Molluscum si një nga sëmundjet kryesore dermatologjike.


Patologji ndodh nga kontakti direkt me një person të sëmurë ose nëpërmjet artikujve të higjienës (shtupë, peshqir, pantofla, enët, etj) të infektuar lehtë butak në banjë ose sauna, pasi virusi mbetet e qëndrueshme në sipërfaqe. Ajo infekton vetëm njerëzit ata mund të merrni nga kafshët. Sëmundja prek të rriturit dhe fëmijët. Megjithatë, në të rriturit infeksioni është shpesh seksualisht të transmetueshme.

Sa është Molluscum contagiosum? Ajo është ngatërruar shpesh me sëmundje të tjera të lëkurës. Periudha e inkubacionit të virusit është ndërmjet dy javë dhe mësipërme. Pastaj lëkura duket skuqje të rrallë, të ngjashme me nodules vogla, gunga. Shpesh, ata janë duart, qafën, mollaqe, jo rrallë ijë butak dhe këmbët.


Klikimi pincë apo objekt tjetër të topitur, me tufa lëshuar kashopodibna masë të bardhë, si djathi - se ajo është një bartës i virusit. Dermatologists nuk rekomandojmë që prek nyjet dhe t'i tregojmë me një specialist për të vendosur një diagnozë të saktë.


Në pacientët e rritur kontahyoznyye butak shpesh paraqiten në organet gjenitale të jashtme. Në listën e sëmundjeve veneriane klasifikimit ndërkombëtar të sëmundjeve ata nuk e bëjnë, por Organizata Botërore e Shëndetësisë ende përfshira gojë ngjitëse (ngjitëse) për infeksione gjenitale. Lokalizimin e lezioneve të shfaqen në zonat që më parë të cilat përballen lëkurën e prekur. Në gratë, kjo është mollaqe, bark të ulët, kofshët, zona pubike, organet gjenitale.


Zakonisht nuk Molluscum ngjitëse ka shqetësime serioze për pacientët. Por, pavarësisht nga kjo, të shtyjë një vizitë në specialist pamundur. Gjendja është e ngjashme me disa infeksione të tjera më të rrezikshme të tilla si papillomavirus njeriut, sifilizi, HIV, etj Zakonisht ka tre fazat e gocë deti ngjitëse, tipike, të përgjithësuar dhe të komplikuar (më të rrezikshme, kur prania e skuqje të lëkurës të shoqëruar nga themelore, shumë sëmundje të rrezikshme për jetën) .

Si për të trajtuar Molluscum contagiosum? Në shumicën e rasteve ajo zhduket vetë. Hiq papules zakonisht për qëllime kozmetike. Dermatologists mund të përshkruajnë si një vaj trajtim antivirale ose nyje të përpunimit, pullat immunomodulators rekomandojmë antibiotikët tetracycline. Largimi i lëkurës rritje të jetë e mundur me një lazer, nitrogjen të lëngët ose rrezatimi radio-valë. Contagiosum Molluscum në gratë me një sistem të dobët imunitar, zhvilluar shumë më shpejt se në pacientët e tjerë, në mënyrë që të jetë i sigurt për të vizituar immunologist, ai do të ju ndihmojë të zgjidhni të drejtë drogë imunitetit-rritjen.


Që nga virusi transmetohet gjatë marrëdhënieve seksuale, për trajtimin e seksualitetit duhet vidyazykatysya të mos rrezikojë në gjysmën e dytë. Agjent shkaktar është një virus ADN, dhe në këtë mënyrë arrihet një kurë të plotë do të dështojnë - mjekët nuk kanë dalë me një vaksinë efektive. Por metodat moderne të ndikimit në sëmundje të lejuar për të arritur një heqje të gjatë.

Për shëndetin nuk është rrezik ngjitëse Molluscum serioze, por nuk e lënë pas dore duke shkuar në një specialist - kjo do të mbrojë pacientin nga sëmundje serioze dhe ndoshta shpëtuar jetën.