Si funksionon mekanizmi i mosfunksionim ereksionit dhe


Për kontrollin e trurit mbledhje njeriu përgjegjës. Sinjalet e dërguara nga sytë, erë, dëgjimi, shqisës së të prekurit vjen në një zonë të caktuar të trurit. Funny, por kur Aristoteli argumentoi se një mbledhje ndodh si rezultat i gazit kozmik mbushje anëtar. Ndryshe nga shkenca e lashtë grek, moderne njohur me veçoritë e anatomisë mashkullore. Për të kuptuar se si ndodh një mbledhje, që ju të mësoni se qelizat e trurit "inkurajuar" të punojnë testes zgjeruara, gjëndër veshkave, prostatës. Gjëndra shpejt të fillojnë të prodhojnë testosterone. Efekti i tij mund të krahasohet me një katalizator. Hormon në gjakun e burrit të saj dhe fillon një proces kimik të veçantë. Nën ndikimin e testosteronit rrit nivelin e oksidit nitrik. Për më tepër, përqendrimi i rritet kimike pranë penisit, nëpërmjet reagimit të mbaresa nervore që ka marrë sinjalin e duhur nga truri. Efektet e oksidit nitrik çon në prodhimin e cGMP - monophosphate guanozine cili relakson muskujt e lëmuar, ndryshe, organet bira-bira dhe shpella e penisit. Si rezultat, rrjedha e gjakut, dhe njeriu ndjen një mbledhje. Pas farë shpërthimi organizmi prodhon një PDE enzimë - phosphodiesterase, pra, duke prodhuar cGMP bllokuar substancë decomposes dhe ndalesa mbledhje. Ajo do të duket mekanizëm të përkryer të thjeshtë. Pse, pra, nuk ka mosfunksionim ngrerë? Shumica mosfunksionim ngrerë është i lidhur me ndikimin e faktorëve psikologjikë që marrin agjentët caktuara farmakologjike, si dhe sëmundje vaskulare, endokrine dhe sistemin nervor. Shpesh, mosfunksionim zhvillon në efektin e kombinuar të disa arsye. Për fat të keq, njerëz të rrallë të shkojnë te mjeku, duke preferuar për të fshehur impotencë. Unë duhet të them, mjekësia ka mësuar prej kohësh për të përballuar me probleme të ngjashme.


Sëmundjet endokrine shpesh çojnë në hypohonadyzmu, përqendrim të pamjaftueshëm testosterone. Së jashtmi kjo tregon depozitat e indit yndyror në llojin e femrës, rritje e vogël e flokëve në trup dhe për të rritur votën frekuencave. Gjithashtu, mosfunksionim ngrerë mund të rezultojë nga tumoret e hipofizës. Nëse tumor përparon, gjëndër prodhon një vëllim të madh të Hormoni, i cili zvogëlon mbledhje. Natyrisht, këto arsye kërkojnë trajtim profesional. Pasi problemi është zgjidhur, potencë do të kthehet në normale. Mosfunksionim ngrerë mund të zhvillohet për shkak të marrjes së barnave farmaceutike, të cilat përfshijnë hormonet seksuale femërore. Trajtimi jep një çekuilibër hormonal në meshkuj. Që këto barna përdoren në trajtimin e sëmundjeve dhe jo serioze duhet të preferuar shëndetin. E njëjta gjë është e vërtetë me të marrë medikamente që synojnë ndalimin e lëvore cerebrale, si dhe përdorimin e drogës dhe alkoolit. Në mënyrë tipike, të korrigjuar situatën mund të prish drogë dhe duke u shpëtoj prej shprehive të këqija. Reduktimi mbledhje mund të shkaktojë antihistamines, të cilat janë të bazuara është diphenhydramine. Ndonjëherë, mosfunksionim ngrerë ndodh për shkaqe lokale, të tilla si një formacion lajthitës pllakë, parandaluar shtrihen fibrave elastike e organeve shpella. Shkaku i patologjisë mund të jetë dëmtimi mekanik, duke vonuar momentin e derdhje në mënyrë që të zgjasin marrëdhënie seksuale. Rregulluar pozicionin në këtë rast mund të me kirurgji me organ seksual i mashkullit protezave. Shumë faktorë shkaktuar që çojnë në mosfunksionim, në shikim të parë, kjo nuk është e lidhur me mbledhje. Ky skleroza e shumëfishtë, konfiskimet, epilepsi, trauma, trurit dhe palcës kurrizore, semundja e Parkinson-it. Për fat të keq, kur këto sëmundje janë duke bërë të saktë mosfunksionim ngrerë protezë ymplantyrovanyem. Një nga shkaqet më të zakonshme të mosfunksionim seksual janë sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut. Këto përfshijnë shkarkimin e shpejtë të gjakut nëpër vena dhe fluksin e vogël e gjakut arterial. Nëse dëmtuar rrjedhjen e gjakut nëpër arteriet në penis, një mbledhje ndodh ngadaltë. Ne mund të themi se kjo është një gjendje e ndërmjetme në mes të qetësisë dhe eksitim. Në kundërshtim me daljeve venoz ndodh mbledhje në dukje të plotë, por të pamjaftueshme për kohëzgjatjen e marrëdhënieve, e cila shkakton frustrim në të dy partnerët. Numri i sëmundjeve që lidhen me simptoma të ngjashme shumë të mëdha, kështu që ju duhet një studim të detajuar mbi mosfunksionim shkaqet. Duke ditur se si një mbledhje është e lehtë të supozohet se shkaku më i zakonshëm i abuzimit janë probleme psikologjike. Në këtë rast, ndihmë psikologjike duhet të sigurohet te mjeku dhe gruas ai e donte.