Sa kohë duhet të bëjë perevyazky pas operacionit


Për të bërë salcë, ju duhet të keni instrumentet kirurgjike, gërshërë, piskatore; topa pambuku, fshin për dressings, dezinfektues dhe materiale salcë për fiksimin. Fashë e parë pas operacionit është bërë menjëherë pas operacionit. Atëherë frekuenca seams varet nga lloji i operacionit, plagë të pastër apo të papastër ose fashë merr faktorë të lagësht dhe të tjera. Ligation - një manipulim i lidhur me ndjesi të dhimbshme. Ai përfshin disa faza: plagët shqyrtues, përpunimin, përdorimin e drogës dhe probing fistulat fistulat dhe dressings mbulesë. Ligation ndarë në fillor dhe të mesëm, si më poshtë. Salcë kryesor aplikuar në plagë apo menjëherë pas paraqitjes së saj ose pas operacionit. Pacienti hyn në operimin trajtuar me qepje cili u mbyll dressings. Si për të bërë një fashë pas kirurgjisë varet nga sjellja nën zakonshëm apo shtresë suva operacional. Shenja kryesore që ju duhet për të ndryshuar materiale mjekësore - një zakonshëm lagësht. Nëse fashë kirurgji konvencionale të ndryshojë ndonjëherë në të njëjtën ditë, kozmetike kirurgji plagët fiksim kryhet me kujdes. Prandaj, në qoftë se temperatura e pacientit nuk rritet, jo salcë lagur, të ndryshuar atë vetëm për 3-4 ditë. Për shembull, ky rregull respektohet kirurgët kozmetike, duke ndryshuar formën e veshit. Është e qartë, në qoftë se salcë është i lagësht ose përkeqësim, ndryshimi fashë e pacientit para.


Për të ndryshuar zakonshëm duhet të përdorin mjetet e mëposhtme: pincë, gërshërë mjekësore, dezinfektues, Mjetet për trajtimin e plagëve, topa garzë, pelena garzë, leukoplast apo fashë. Në procesin e manipulimit mund të kërkojë mjete të veçanta: ndonjëherë plagë ka proces të mëtejshëm. Pacienti gjithmonë duan të dinë se si të lidhësh me fashë pas operacionit. Eksitim para procedurës është e qartë: nga frika e dhimbjes panevojshme. Nga shëndetin e ofruesve të kujdesit nevojë për kujdes maksimal. Nëse ju hiqni afishe është e nevojshme në zonat ku bimësia e bollshme, topat e tij me lagështi duke përdorur, ngjyhet me alkool ose eter. Fashë të butë lëshohem, dhe në qoftë se ajo merr lagësht dhe të tharë - të prerë me gërshërë Richter. Heqja piskatore dressings pozicionimin, të mbajë lëkurën për ta mbajtur atë të shtrirë pas fashë. Punëtorët shëndetësorë duhet të jenë tërësisht të kujdesshëm për të mos tërhequr huyazytsi diplomuarit. Ata administruar gjatë operacionit plagë edges për të siguruar një rrjedhë fluide dhe për të parandaluar ekzemë. Bint kur heqjen e kthesë. Shtresat e ulëta mund të jenë të infektuar. Nëse ju nuk mund të hiqni shtresa fashë, prerë atë. Pets, nëse damar do të jetë ënjtje, por ngjyra e rrobave dhe shtresë nuk duhet të ndryshojnë. Prekje plagë sipërfaqe ka vulat nuk janë të lejuara. Nëse prekje proces pa dhimbje shërimit zhvillohet pa komplikime. Atëherë plaga trajtohen. Hiq gjurmët e fundit të barnave, stickers, seams pastra dhe zonës përreth, kontrolloni se nuk kishte fistulat gyp. Nëse ka - tërheq përmbajtjen purulent. Kjo ndodh se ne duhet të tërheqë materiale qepje dhe zgjerimin buzë srastayuschehosya bashkoj keq, prodhojnë përmbajtjen purulent. Pastaj dressings plagë për të imponuar napkins, fix kleolom, vendin e lartë një fashë garzë dhe më në fund të rregulluar ose kleolom. Materialet salcë nuk matet më parë, edhe Cooper prerë me gërshërë. Kur mbylljen plagë të qëndrojnë atje dressings mund të jenë të ndryshme. Nëse ata janë zbatuar në mënyrë të shpejt të ndaluar gjakun, 2-4 ditë për të hequr ato. Në rastin kur ata kanë vendosur kufizime, largimin e tyre në një javë. Tamponin me antiseptik lënë për 2 ditë. Në rastin e ethe, zahnyvala lënduar apo zakrovyla, tamponin hiqet menjëherë. Kur periudha postoperative rimëkëmbjes kaluar pa komplikime, qepje është hequr pas 4-6 ditësh. Pacienti mund të shkruani, dhe pastaj do të jetë salcë pas operacionit në shtëpi. Pas heqjes thread, buzë damar përpunuara antiseptik jodit apo kalium permanganat - dhe të imponojë një fashë sterile. Ajo do të ndryshojë çdo ditë në shtëpi vetëm. Asnjë pidmochuvannya ose ekzemë ose krovomazanyya në vend shtresë duhet të respektohen. Në këtë fazë, mbresë nuk është për t'u fryrë. Nëse diçka është shqetësuese, duhet të konsultoheni me një mjek. Kur plaga është shëruar plotësisht, ju keni nevojë për të vënë në një vaj të veçantë mbresë, e cila kontribuon në reduktimin e tij. Nëse procesi i rehabilitimit shkon pa probleme, lidhurit pas operacionit në shtëpi bie mbi supet e operuar apo shtëpi. Pra, si ta bëni atë, ju duhet të dini paraprakisht.