Si për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve spondylitis


Simptomat e sëmundjes mund të jenë dhimbje të forta spondylitis në nyje sacroiliac dhe nyje vertebrale dhe indeve të buta përreth shpinë. Megjithatë, sëmundja mund të shfaqet në pjesë të tjera të trupit. Trajtimi i sëmundjes do të zvogëlojë dhimbje dhe simptoma të tjera të sëmundjes. Picking up drejtë, faza dhe trajtim efektiv mund të parandalojnë komplikime të rënda dhe, më të keq, gjë e shëmtuar kurrizore, e cila aq shpesh ndodh tek pacientët me spondylitis ankylosing. Cilat janë simptomat? Në fazat e hershme mund të vërehet dhimbje të vazhdueshme në shpinë të ulët, si dhe kofshët. Dhimbja shpesh mund të shfaqen në mëngjes menjëherë pasi të zgjohen. Përveç kësaj, simptomë karakteristikë e kësaj sëmundjeje është ngurtësi në hips dhe në shpinë. Me kalimin e kohës, sëmundja mund të ndryshojnë. Manifestimet atëherë mund të rritet, pastaj ulet. Dhe ndoshta krejtësisht zhduken. Për disa kohë, ngurtësi dhe dhimbje, manifestohet gradualisht përparuar, duke vazhduar të përhapet në nyjet fqinje dhe rruaza. Për shkak të mund të ndodhë kjo dhimbje ndërmjet brinjëve dhe shpinë dhe nyje në gjunjë dhe këmbët, dhe shpatullat. Ky efekt negativ është gjetur në sy. Në fazat e mëvonshme të sëmundjes ka simptoma të tilla si lodhje të rëndë dhe humbje peshe shpejtë dhe rritjen kronike ndalen dhe kufizime të caktuara gjoks. Kurriz karakterizohet nga shtagësi dhe ngurtësi. Njeriu ankuar për humbjen e oreksit, inflamacion të vazhdueshme vaskulare e membranave shikimet - kjo sëmundje quhet uevytom.


Te mjeku duhet të shkoni menjëherë sapo u zbuluan shenja të ankylosing spondylitis sëmundje. Jetë i sigurt për të shkuar te mjeku dhe kur pacienti tashmë është nën trajtim, dhe simptoma të reja dhe shenja të vazhdojnë të kujtoj veten. Kjo është veçanërisht e vërtetë dhimbje në sy, si dhe mbi ndjeshmërinë ndaj dritës dhe të vizionit fuzzy. Pse është atje ankylosing spondylitis? Përcaktojë qartë shkaqet e këtyre sëmundjeve nuk mund. Besohet se faktorët kryesorë janë gjenetike. Për shembull, njerëzit të cilët kanë të gjenit HLA-B27 se të tjerët të prirur për këtë sëmundje. Gjatë përparimin e spondylitis ankylosing aktive, rritet mahisje, trupi, duke u përpjekur për të marrë të mirë të tyre, fillon formimin aktive e indeve të ri kockave. Kështu, shpinë rritet, fillon formimin rruazë vertikale osteofita, i quajtur syndesmofytom. Ai bëhet i ashpër. Përveç kësaj, bashkim eliminon fleksibilitet dhe gjoks, përkatësisht, duke kufizuar kapacitetin e mushkërive dhe funksionimin e duhur të tyre. Kjo mund t'i atribuohet faktorëve të rrezikut? Së pari, identiteti seksual - ankylosing spondylitis meshkujt vuajnë më shpesh se femrat. Ndikimi dhe mosha. Në mënyrë tipike, sëmundja ka filluar të tregojë deri në fund të pubertetit dhe moshës dyzet vjet. Dhe është e rëndësishme të saktë të diagnostikuar sëmundjen. Ajo mund edhe të shtyhet në qoftë se simptomat janë të butë ose në qoftë se një person ia atribuon ato të sëmundjeve të tjera nga prapa. Për të përcaktuar më saktë se pse ka siklet, mjeku shqyrton historinë e sëmundjes dhe kryen një ekzaminim të plotë fizik. Vetëm atëherë ai mund të përshkruajnë disa procedura diagnostike, e para e cila është X-ray. Në parim, së bashku me X-rrezeve mund të përdoren teknika të tjera të diagnostifikimit të plotë rreze. Ato ndihmojnë për të identifikuar ndryshimet dhe problemet që janë në eshtra dhe nyje. Ndërsa disa nga shenjat e dukshme të sëmundjes nuk mund të jetë e qartë në një fazë të hershme të sëmundjes. Përveç diagnostifikim të plotë mund të administrohet tomography llogaritur ose MRI (rezonancë magnetike) - kjo do t'ju ndihmojë të zbulojë disa ndryshime në nyjeve dhe inflamacionet tjera. Sigurisht, gjak. Shenjat e inflamacionit mund të shikoni mbi të dhe faktorë të tillë si norma sedimentation eritrociteve (ESR) dhe treguesit proteina C-reaktive përcaktimin. Në qoftë se këto shifra do të jetë më i lartë se normale, atëherë trupi është një proces inflamator në një fazë të rritur. Përveç kësaj, një test të gjakut për të vendosur praninë e mundshme të anemisë - kur sëmundja është e karakterizuar nga mungesa e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat janë kaq të rëndësishme dhe të nevojshme për promovimin aktiv të sasinë e nevojshme të oksigjenit direkt në indeve njerëzore. Në këtë rast Anemia është një ndërlikim i cili provokoi një sëmundje të rëndë kronike e cila është shkaktuar nga ankylosing spondylitis. Së fundi, mjeku mund të shikoni për një gjen të gjakut HLA-B27. Nëse kjo është, kjo është një shenjë se pacienti vuan nga ankylosing spondylitis. Nëse gjen mungon, dhe shfaqjen e sëmundjeve të tilla nuk janë aq yyazytsirno. Si është trajtimi i sëmundjes spondylitis? Qëllimi i tij kryesor është për të minimizuar ngurtësi dhe dhimbje, dhe për të parandaluar ose vonojë shfaqjen e komplikimeve dhe ndryshime serioze në rruaza. Trajtimi mund të jetë efikas dhe efektiv, por vetëm kur sëmundja ende nuk e ka vënë dëme të pakthyeshme në shpinë dhe nyje. Për shembull, fusion. Me kalimin e kohës, sëmundja mund të ndryshojnë, kështu që pacienti mund të ndjehen një krizë dhe faljen gjatë gjithë jetës së tyre. Megjithatë, pavarësisht nga komplikimet, shumë njerëz janë duke jetuar produktive pavarësisht një diagnozë të vështirë.