Si për të zvogëluar presionin


Sot problemi i hipertensionit është i njohur jo vetëm nënat tona dhe gjyshet. Disa kohë më parë, sidomos hipertensionit "të rinj"Edhe në 30 vjet, shumë rrjedhshëm te mjeku për këshilla se si për të ulur presionin. Për të përcaktuar se si për të ulur presionin në çdo rast, ju duhet të dini shkakun e sëmundjes.
Hipertensioni ndodh në dy raste: kur rritur sasinë e gjakut prokachyvaemoe zemra apo ka rezistencë kur lëviz gjak. Në mënyrë që të pompimit të gjakut nëpër enët e gjakut ngushtuar, zemra duhet të punojë në mbingarkesë.


Shpesh hipertensioni ndodh në sfondin e zakone të këqija, e kombinuar me mënyrën e jetesës ulur. Peshë të tepërt dhe stresi të vazhdueshëm psikologjik të kontribuojë gjithashtu për presionin e lartë të gjakut. Shkaku i sëmundjes mund të jetë pirja e duhanit apo përdorimi i produkteve, për të përmirësuar nivelin e kolesterolit.

Presioni sa shpejt e ulët të gjakut?


Në raftet e farmacive që ju mund të gjeni një shumë të pilulës presionin e gjakut për çdo shije dhe buxhetin. Por jo të gjithë do të gëlltisë ca grushte pilula dhe të jetë në mëshirën e një pilulë magjike. Nuk është sekret që samoubezhdenye, masazh ose pritja concoctions medicinale mund të ndihmojë në përgatitjet jo keq farmaceutike. Por, çdo gjë që ju vendosni për të ulur presionin, gjithmonë konsultoni mjekun tuaj para se të zgjedhur një opsion trajtim.


  • Ndikimi në pikat akupunkture. Gjeni një pikë më poshtë llapë e veshit. Tani mendërisht vizatoni një vijë: ulët direkt në mes të klavikul. Tani rrëshqitje gishtin tuaj në këtë linjë. Për të normalizuar gishtat presion butësisht të kalojë nëpër disa herë.

  • Gjej pika në fytyrë, e cila ndodhet në një distancë prej gjysmë centimetër në drejtimin nga llapë e veshit deri tek hunda. Masazh këtë minutë pikë. Është e nevojshme të shtypni mjaft e vështirë, por ju nuk duhet të ndjeni dhimbje.

  • Çaj jeshil. Përveç uljes së presionit, çaji jeshil ndihmon në parandalimin e arteriosklerozës. Kjo është garanci anije të shëndetshme që ju gjithmonë do të bëjë presion normal.

  • Get në herbs farmaci për pirja e çajit ul presionin e gjakut. Ofron një zgjedhje të madhe jo vetëm herbs mbledhura veçmas, por Takimi për presion të ulët dhe normalizimin e muskulit të zemrës. Për shembull, ju mund të krijoj çaj me të egra u rrit apo murriz, motherwort ose Valerian.


  • Këto metoda vetëm të ndihmojë në lehtësimin e simptomave, por nuk e kapërcejnë problemin.