Si për të ndaluar vendosjen gjakderdhje e fashë e ngushtë


Nëse ju nuk e dini rregullat e shqiptimit të zakonshëm të ngushta, ekziston rreziku i gjakderdhjes për të forcuar, zgjeruar plagë, ose të krijojnë uyazyka në të cilën do të jetë atrofi të mundshme të gjymtyrëve. Teorikisht gjakderdhje ndahen në: të jashtëm dhe të brendshëm; kapilar, venoz dhe arterial. Në jetën gjithnjë e më e vështirë. Në rastet e lëndimeve dhe plagë të përballet përzier më gjakderdhje, dhe të ndaluar ata mjaft e vështirë. Mënyra kryesore për të ndaluar gjakderdhje të varet nga natyra e tyre. Kapilar dhe gjakderdhje të brendshme të shkaktuara nga shkaqe organike - të tilla si ulcera peptike - mund të ndalet metodën kimike. Në abrasions hapur vënë një zgjidhje të drogës, i cili zvogëlon capillaries në trup injektuar barnave që rrisin koagulimit të gjakut. Në qoftë se kimi ka bërë hapa në gjakderdhje të brendshme duhet të përdorë për kirurgji. Për venoz të mëdha dhe gjakderdhje arterial kursen vetëm vendosjen e fashë shtypëse. Dhe për të përcaktuar natyrën e gjakderdhjes në shikim të parë të vështirë. Pas lëndimit dhe arterial dhe venoz squirting burim gjakut ngjyra të përziera dhe çmontimit menjëherë të jetë e mundur. Prandaj, të fillojnë të ofrojnë ndihmën e parë për pothuajse verbërisht në të njëjtën kohë. Humbja e gjakut në sasi më shumë se 600g, është jetesa e vështirë edhe në meshkuj të shëndoshë. Një fëmijë apo një grua si humbja e gjakut mund të çojë në vdekje. Sa më shpejt gjakderdhja do të ndalet - më të mirë.


Në rast të dëmtimit të dyshuar të arterieve, të heqë gjymtyrë mbi zemër për të dobësuar presionin e gjakut. Shtrydh arterie mbi gishtin dëmtuar dhe, ndërsa nën plagëve shqyrtim, do të përgatisë për mbreh mbulesë. Plaga ekzaminuar në mënyrë që të përcaktojë nëse çështje atje huaj. Është shumë e rëndësishme të dini se si salcë, të cilat do të zbatohen në plagë - shtyn. Është e rëndësishme për t'u marrë me instalime elektrike. Ndryshe, ka atrofi e gjymtyrëve. Ajo nuk ka të forcojë e lëkurës në të hapur, nuk e mbylli me rroba të lartë. Përdorimi maksimal kohë - orë. Nëse kujdesit cilësi mjekësore në këtë kohë nuk do të ketë sukses, dobësojë atë, duke shtypur një arterie në kërrabë e një të përbashkët gisht për 15 minuta dhe pastaj përsëri. Nëse gjakderdhja ndalet përsëri nuk imponojnë fashë të kufizuar të trasha. Nga ana, parakrah dhe shin aplikoni një fashë për ndaljen e gjakut kotë - për të ndaluar gjakderdhje, merrte mbi supe apo hip. Në rastin e lezioneve të hapura në trupin ose venoz të gjakderdhjes të imponuar një gërshet. Ice dhe të ngutshme - metoda kryesore. Ka rregulla imponimi i fashë e ngushtë. Nëse ata nuk janë ndjekur, mund të shkaktojë dëm serioz ndaj viktimës. Si fashë e këtij lloji varet nga materialet e disponueshme në dorë. Rasti ideal - paketë prania salcë. Përpunimi antiseptik 2-4 cm, sipërfaqja përreth plagës dhe rajonin e saj. Ai shqyrtoi me kujdes plagën, nëse këtë çështje e huaj. Nëse ka - një fashë presion për të imponuar largimin e tyre nuk është i rekomanduar. Pastaj në sipërfaqe shumë plagë aplikuar garzë dhe fshin sterile çift raunde fashë sterile është fikse. Nga lart vënë jastëk dhe shtyn me force pribintovyvayut. Pas fiksimit fashë e ngushtë duhet të shqyrtojë gjymtyrë, nuk bllokuar apo rrjedhjen e gjakut në të, nuk ka ënjtje, pëlhurë njollë. Nëse skuqje ose ënjtje të gjymtyrëve, dobësuar fashë. Gjakderdhja nuk i ka ndaluar - nga lart për të vënë jastëk më shumë presingun si ajo ndonjëherë është e nevojshme për të përdorur vegla to dobishme. Ndonjëherë gjakderdhja është, por nuk kryejnë shërbimet mjekësore. Në rrjedhën e ndjekin brendshme, këmisha, T - pastër të jetë e mundur. Nëse ka antiseptik - ndonjë pëlhurë alkoolike të lëngshme që do të jenë direkt ngjitur me plagë të jenë të përpunuara. Duke fort fashë nën kushte të ngjashme mund të përdorë në raste ekstreme. Gjasat e Bashkuara të zhvillimit sepsë - helmim gjaku. Gjërat shqyer shall, në mënyrë që më të lehta pajisje fix davyaschee. E dëmtuar gjymtyrë në të parë dhe në rastin e dytë, ashensori. Trupi Lock ose fashë presion kokë është pothuajse e pamundur. Çfarë po bëhet në këtë rast? Kultivuar sipërfaqe përreth plagës, aplikuar në disa shtresa të fshin sterile, dhe ndoshta fikse. Një jastëk duhet të mbani një dorë, vënë përpjekjet e nevojshme. Në zgjedhjen e materialit për jastëk me mjete të improvizuara, duhet të i kushtoj vëmendje për faktin se ajo nuk vdavlyvalas plagë, që shtrihet më tej, dhe të mbuluara plotësisht. Fashë mbulesë ngushtë ndihmon të ndaluar gjakderdhje venoz dhe për të zvogëluar humbjen e gjakut arterial. Është e rëndësishme për të imponuar një fashë duhet dhe respektimi sterilitetin.