Si për të trajtuar otitis media tek foshnjat


Edhe personi i rritur përvojat siklet, dhe parehati kur dhimbje të forta në vesh. Për fat të keq, otitis media shpesh vuajnë forma të ndryshme të fëmijëve nën 5 vjeç. Edhe pse sëmundja referohet jashtë sezonit, "kapur" këtë plagë në periudhën e dimrit, pranverës shumë më e lehtë. Sëmundje provokatorë zakonisht veprojnë viruse që infektojnë nasopharynx. Si për të trajtuar otitis në një foshnje dhe ndihmën e fëmijëve?
Preferuar pyetje otolaringolog: "Sa veshët e njeriut?" Të gjithë për të, thonë zakonisht: "Dy", thotë Dr përgjigje të pasakta dhe të thonë se tre veshët në çdo anë! Fakti se struktura e veshit të njeriut janë tre departamente. Secili prej tyre e kryen funksionin e vet të veçantë. Për lehtësi, këto departamente quheshin jashtme, të mesëm dhe veshi i brendshëm. Dhe tani të llogaritur se sa një veshët e njeriut! Më shpesh, fëmija është i përflakur zgavër veshit të mesëm, të cilat janë tre kockat auditory, të cilat rrisin dridhjet e valëve të shëndoshë. Zgavër veshit të mesëm komunikon me nasopharynx nëpërmjet tub auditory. Në total ky mesazh të shkurtër dhe mjaft i gjerë. Kjo është arsyeja pse bakteret undead janë relativisht të lehtë të depërtojnë në sy të fëmijës, duke shkaktuar inflamacion. Duke hedh bakteret në vesh shkakton pahijshme pastrim çurg. Ju nuk mund të kërkoni një fëmijë "goditje hundë" në vysyakuvanni shfaq në qoftë se të dy hunda e mbyllur! Si për të trajtuar otitis media në foshnjat - më shumë detaje ju të mësoni nga otolaringolog tuaj.Inflamacion në zgavrën e veshit duke shkaktuar dhimbje të forta. Një fëmijë për shkak të moshës së tyre nuk janë në gjendje të ankohen dhe në mënyrë të qartë tregojnë vendin e lokalizimit. Megjithatë, fëmija sjellja e tij tregojnë se ai të dëmtojë. Ndërsa vhamuyetsya dhimbje, fëmija do të jetë i shqetësuar. Më shpesh në mjeku tha nëna që fëmija nuk mund të vënë poshtë, që ai të kthehet mbi të gjithë natën dhe i thirri. Kur fëmija otitis nuk mund foshnjat e gjirit. Uritur, ai me padurim për të dalë, por pastaj hedhin atë. Fakti është se për shkak të presionit negativ të krijuar në gojë, rritet dhimbje. Këto shenja jospecifik duhet të lajmërojnë. Jetë i sigurt për të vizituar mjekun. Rishikimi i jashtëm nuk mund të japin informacionin e duhur. Lohr me një gyp të veçantë të shqyrtojë veshin. Si daulle e veshit sugjeron që ndodh në zgavrën e veshit të mesëm. Otitis zakonisht ndodh papritmas. Në mëngjes çdo gjë ishte në rregull, fëmija ishte duke luajtur dhe të hahet mirë. Dhe në fëmijën mbrëmjes ndryshuar vetëm përtej njohjes. Në raste të tilla, nuk do të jetë turp për të thirrur një mjek në çdo, madje kohë më vonë, dhe të mësojnë se si për të trajtuar otitis në një i mitur.


Nëse otitis trajtohet nuk fillojnë me kohë, ai mund të kërcejnë në formë purulent kur në zgavrën e qelb veshit të mesëm akumulon, dhe veshit është formuar defekt - vrimë. Në këtë rast, qelb fillon të depërtoj nga kanalit të veshit. Në foshnjat vrimë mund të ndodhë shumë shpejt për shkak të luftës otitis të fillojë pa vonesë. Purulent otitis synon të lëvizë në formën kronike. Një parakusht për këtë do të jetë sëmundja fund nepropechene ose imuniteti i ulët i fëmijës.


Jo situata e pazakontë kur otitis ndodh përsëri, dhe pas një periudhe relativisht të shkurtër kohe. Pse ndodh kjo dhe si mund mom? Një shkak i zakonshëm i otitis korrente - një rritje të konsiderueshme në bajamet tub dhe adenoids. Indet limfoide përgjigjet ndaj infeksioneve të përsëritura virale, duke çuar në rritjen e saj. Si rezultat i ndërprerë rrjedhjen normale sekretore e lëngjeve nga zgavrën e mesme veshit, i cili është një faktor që çon në shfaqjen e otitis. Në këtë situatë është e rëndësishme për të kryer trajtimin dhe për të parandaluar zhvillimin e parë të SARS korrente. Njoftim për fëmijën e imunitetit! Otitis shpeshta mund të jetë për shkak të dobësimit të mbrojtëse të trupit. Otitis përsëritura mund të shkaktojë humbjen e dëgjimit! Ju dyshoni se fëmija nuk është aq gjallëri reagon ndaj tingëllojë trondit? Në Kthehu ti Diagnostics dëgjimit. Këto rekomandime do të ju ndihmojë të mësoni se si për të trajtuar otitis në një i mitur.