Si është sëmundje çamçakëz


Gum Sëmundjeve - është një grup i sëmundjeve, të cilat përfshijnë, në veçanti: gingivitin, sëmundje periodontale dhe periodontitis. Sëmundje çamçakëz në të rriturit dhe fëmijët zhvillohet pothuajse në mënyrë të barabartë. Inflamacion i mishrat rajon kufiri, t. E. Gums tillë që drejtpërsëdrejti të shtrënguar të dhëmbit, duke përfshirë të gjitha papillae ndërdhëmbësh gingival. Shkaku kryesor i sëmundjes çamçakëz shpesh është higjiena joadekuate orale, ku në disa zona të dhëmbëve grumbulluar bakteret buta pllakë dhe mbeturinat e ushqimit. Ato mikroorganizmave që janë në përbërjen e pllakës - vetëm të shkaktojë gingivitin. Pacientët me sëmundje kryesisht me ankesat e gjakderdhje dhe mishrat e fryrë, dhimbje gjatë larja e dhëmbëve, skuqje ose kaltërosh mishrat, gojë të keqe. Në rasti i vetëm i inflamacionit ndodh për një kohë të gjatë dhe të bëhet fazë kronike, pavarësisht nga edemë gingival papilla mund të ndodhë dhe rritje e tyre fijor. Periodontitis - një sëmundje që është rezultat i malcim nullesh, e cila nuk u shërua në kohë. Në një rast të tillë mbulohet nga inflamacion të mishit të dhëmbëve jo vetëm ekstreme, por të gjithë indet përreth dhëmbin. Nën veprimin e mikroorganizmave pllakatë butë dhe të gurit dhe të ngurta është shkatërrimi i fibrave periodontale që bashkëngjitni direkt në kockave dhëmbëve dhe kockave vkruhovuyu dhëmbit. Për shkak të shkatërrimit të lidhjes dentare dhe gingival - e cila është e vendosur në mes të sipërfaqes së xhepat rrënjë dhe mishrat periodontale janë formuar.


Në këto xhepa janë gjithmonë shumë pllakë të dhëmbëve nën mishrat, dhe në xhepat, shpesh bollshme rrjedh infiltrat inflamator ose shkarkimin purulent. Shfaqja e xhepa periodontale - është kryesor dhe tipar kryesor dalluese e malcim nullesh periodontitis. Në këtë sëmundje, pacientët nuk ankohen vetëm në simptomat e gjakderdhje, dhimbje kur brushing dhëmbët, por qafën edhe në disa lëvizshmërinë e dhëmbëve, dhëmbët e vogla baring, rrjedhje vjen nga xhepat periodontale. Dhëmbët e tilla periodontitis mund të ndodhë pa u vënë re simptoma për një kohë të gjatë, ose vetëm të vogla. Simptomat bëhet më e theksuar vetëm kur sëmundja bëhet tashmë i pakthyeshëm. Si në periodontitis është shkatërrimi gradual i dhëmbit dhe shtojcën gingival, pastaj me kalimin e kohës kjo çon në nevojën për nxjerrjen e dhëmbëve për shkak të lëvizshmërisë së saj të konsiderueshme. Lëvizshmërisë rrënjë dhëmbi gjithashtu ndihmon që ata janë duke ndryshuar gradualisht vendndodhjen e tyre origjinale - dallimi është veeroobraznoe dhëmbët që rriten në para, ata fillojnë të ligët në anë të ndryshme. Me trajtimin e parakohshme e periodontitis, kafshoj nuk është i përshtatshëm për përtypet duhur, frymëmarrje të shoqëruar nga një erë të vazhdueshme të pakëndshme, një numër i madh i dhëmbëve larguar, dhe ekziston një nevojë urgjente për proteza lëvizshëm. Kjo në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon cilësinë e jetës. Sëmundjes periodontale - një sëmundje degjenerative e natyrës metabolike, në të cilën ka një rënie graduale në lartësi Desna. Sëmundja përparon, por në mishrat e tillë nuk ka shenja të inflamacionit, është krejtësisht e shëndetshme mishrat vështrim - kjo zbehtë ngjyrë rozë dhe të shtrënguar deri në dhëmbë. Kryesor dhe shkaku kryesor i kësaj sëmundjeje shpesh është moshës lidhur me ndryshimet në lidhje me anijet, kështu që shpesh një sëmundje e zakonshme në të moshuarit. Vë në dukje se me njerëz të moshave të ul boshllëqet në mes të anijeve. Për këtë arsye, dhe furnizimin me gjak të keqe ndaj substancave hirit mbushje indeve ushqyese dhe të dobishme. Kjo çon në fenomeneve degjenerative në mishrat, që është atrofi ngadalshëm i indeve. Mishrat e sëmundjes periodontale mund të gjenden shumë rrallë. Një numër i madh i pacientëve gabimisht quhet periodontitis sëmundje çamçakëz, ndërsa ata zbuluan periodontitis. Pa marrë parasysh se sa është sëmundja e mishrat, për të vetë-mjekoj, duke u përpjekur metoda të ndryshme është e ndaluar rreptësisht. Të gjitha gënjeshtër negative vetë në vendin e parë që llojet shpëlaj "Zoti e di se çfarë" të zvogëlojë simptomat, dhe sëmundja tashmë po ecën shpejt. Ndonjëherë rezultati është shkatërrimi i vetë-trajtimit fastenings dhe mishrat e dhëmbëve. Atëherë ne mund të hiqni vetëm dhëmbët celular dhe të bëjë protezë lëvizshëm. Studimet konfirmojnë se sëmundje çamçakëz mund të shkaktojë zhvillimin apo të japë shenjat paralajmëruese të sëmundjeve të rrezikshme. Malcim nullesh mund të rrisë ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, goditje me veprimtarinë e baktereve të dëmshme në gojë. Edhe një inflamacion të lehtë nga mishrat mund të shkaktojë inflamacion kronik në trup, që rrit rrezikun e sëmundjeve të enëve të gjakut, zemrës. Ata që vuajnë nga diabeti shpesh vuajnë nga sëmundje të mishit të dhëmbëve. Në mjekësi, ky fenomen shpjegon glukozë të lartë të gjakut. Për shkak të proceseve inflamatore të cilat zhvillojnë në gojë, shpesh kanë sëmundje të veshkave. Sipas hulumtimit aktual, gratë që vuajnë sëmundje desennыmy, disa herë më shumë në rrezik për të pasur një fëmijë, por fatkeqësisht të parakohshme.