Sa është erizipelë sëmundje


Jo për të gjithë sot e di se sëmundja është ngjitëse turi natyra, dhe ndikon në lëkurë dhe mukozës e pacientit. Mungesa e trajtimit në kohë sjell komplikime të rënda shëndetësore - Duke folur të aftësisë së kufizuar të natyrës infektive të sëmundjes, është e nevojshme për të sqaruar se patogjen kryesor është Streptococcus, i cili nga ana e tij ofron disa lloje. Pra, ky mikrob patogjen dhe shkakton procesin patologjike me formimin e mëvonshëm të ulçerës në lëkurë dhe mukozës. Streptokoket janë shumë aktiv, kështu që shumëfishohen me shpejtësi në microflora zakonshme për veten e tyre, vetëm rënduar sëmundjen dhe duke e çuar atë në një kurs kronike. Në mënyrë tipike, turi është përkeqësuar në periudhën e zyyazykay kur ka një imunitet të veçantë të dobët, përkatësisht, mund të bëjë konkluzione logjike për sensibilitet të sëmundjes. Për shembull, disa njerëz priren të jenë streptokoket aktiv, dhe të tjerët, madje edhe në kontakt me infeksion të lëkurës, mos vuajnë sëmundje karakteristike. Pra, parandalimi dhe forcimin e sistemit imunitar - mënyra më e mirë për të shmangur infeksionin është jashtëzakonisht e padëshirueshme. Nëse supozimi se sëmundja përparon turi, shpalosë atë që është specialist kompetent. A nuk mbështeten në vetë-trajtimin e sipërfaqes, pasi ajo vetëm mund të përkeqësohet dhe të drejtuar gjatë procesit patologjike. Përveç kësaj, është e rëndësishme të dinë rrethanat që paraprijnë infeksionit është e rekomanduar për të kuptuar fytyrat etiologji. Si praktikë të madhe mjekësore, ka një numër faktorësh patogjene, e cila është e rëndësishme të dini të gjithë. Para së gjithash, duhet të theksohet se infeksioni me Streptococcus dy mënyra: përmes bruises dëmtuara, gërvishtjet, abrasions, oprilistyu lëkurës; apo brenda vendit. Në rastin e dytë është e nevojshme për të shpjeguar se bakteret të përkryer mund të bashkëjetojnë në trupin e njeriut, kjo nuk do të kujtoj veten rifillimi dhimbshme. Për aktivitet të rëndësishëm të sëmundjes ashtuquajturave faktorë të shkaktojë dhe të kontribuojnë në rikthim të menjëhershëm.


Kjo është vetëm në lidhje me këta faktorë patogjene dhe duhet të flasim më shumë. Së pari, Streptococcus penetron lëkurës, të cilat janë abrasions, djegiet, scratches, rozchuhy, punctures, scrapes, të çara dhe chafing. Lëndimet e tilla mekanike dhe kimike të shkelin integritetin e shtresës së sipërme të epidermë, duke e bërë atë ekspozimin pambrojtur të mikrobeve patogjene. Së dyti, faktori nxitje është ndryshimi mprehtë në temperatura, të përfaqësuara si të overheating dhe hipotermi. Gjithashtu vlen të përmendet tan artificiale dhe efektin e rrezeve UV të kontribuojë gjithashtu për infeksion tejet të padëshirueshme. Së treti, në praktikë shumë vite, turi përkeqësuar nga stresi të rëndë apo tendosje emocionale, që si rezultat i paqëndrueshmërisë SNQ. Megjithatë, kjo nuk ka fund karakteristika etiologjikë që turi zhvillimit të sëmundjes. Si kaluar dhe ka ende sëmundja? Ndër faktorët e mëparshme duhet të përqëndrohet në kërpudhat gjerë këmbë lezione, prania në diabet prekur trupin, predispozicion për të alkoolizmit dhe trashje, si dhe diagnostifikimit venash veins, prania e vatrave të infeksionit kronik streptokoksike, moshën e daljes në pension dhe sëmundjeve kronike somatike, ndikimi negativ në punën e përgjithshme imuniteti. Pra, ajo që shkakton infeksione patogjene në njerëz të shumtë, si dhe detyrën e profesionale kompetente - në kohë të zbuluar faktor patogjen dhe eliminuar atë, duke përshpejtuar kështu procesin e shërimit. Sëmundje erizipelë - ngjitëse, kështu që është e rëndësishme për të shmangur kontaktit me personin e sëmurë. Pyetja, si dhe të mësojnë në lidhje me infeksion të tij? Ja informacion vetëm të dobishme në lidhje me simptomet e procesit të sëmundjes. Siç e dimë, ka klasifikim të shumta turi, por në çdo rast shoqëruar nga reaksionet lokale, të cilat janë të dukshme me sy të lirë. Pra, së pari ka një ënjtje e qartë, skuqje dhe kruarje të lëkurës, por pas një kohë trupi formimin ulcerat e vogla. ngjajnë plagët. Pra, vetëm në sytë e tumoreve të tilla në lëkurën e njeriut dhe duhet të kini kujdes, sepse është e mundur që ai është një bartës i infeksionit patogjen. Në çdo rast, sëmundja kërkon trajtim të menjëhershëm konservativ, probleme shëndetësore serioze jo të përjashtuara ndryshe. Mungesa e bën trajtimin e sëmundjes kronike, të prirur për përsëritje. Përveç kësaj, mund të zhvillojnë sëmundje të tilla të tmerrshme si nefrit, miokardit, reumatizmi, nekrozë e lëkurës, celulitit dhe abscesit. Pra, çdo pacient duhet të kuptojnë qartë se çfarë kërcënon të mëtejshëm infeksion të tillë. Në shenjë e parë e fytyrave është e rëndësishme që të kërkoni këshilla mjekësore menjëherë, me të kuptuarit se sëmundja është erizipelë ngjitëse. Hospitalizimi i pacientit mund të kryhet nga dëshmitë e ekspertëve, dhe trajtimi konservativ përfshin antibiotikët e nevojshme për të shpejt të shkatërruar streptokokeve patogjene. Në formë të butë të sëmundjes është shëruar përgjithmonë, por nën mbikëqyrje mjekësore. Në përgjithësi, një rezultat të favorshëm klinike, por ende shumë më mirë për të marrë kujdesin e masave parandaluese. Parandalimin e sëmundjeve është më i mirë se më pas duke marrë drogë dëmshme dhe përpjekje të shtrenjta për të kuruar. Pra, tani e di me siguri se çfarë e shkakton ka sëmundje të tilla të pakëndshme të tilla si erizipela. Është e rëndësishme të mos harrojmë se kjo është ngjitëse, që kërkon durim shtesë izolim.