Si sëmundje veneriane kaluar


Mënyrat e transmetimit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme më të bollshme se ajo mund të duket në shikim të parë. Nuk ka dyshim se metoda më e zakonshme e infektimit - kontaktit seksual, por ka metoda të tjera të infeksionit. Një gabim i përbashkët është konsideruar të jetë ideja se sëmundjet seksualisht të transmetueshme janë transmetuar vetëm nëpërmjet kontaktit seksual. Në fakt, këto sëmundje duke shkaktuar mikroorganizmave që mund të ndjehen të rehatshme për orë të tëra në mochaltsi lagësht, peshqir dhe sende të tjera shtëpiake me "mjedisin" të favorshëm. Përveç mbrojtjes nga infeksioni gjatë raportit seksual, ka frikë të veshin e dikujt tjetër rroba dhe bizhuteri, kozmetikë pikturuar huaj, përdorni një krehër ose furçë dhëmbësh. Sëmundje veneriane rrallë transmetohet nga familja, por kjo yyazytsirnist atje, kështu që ju duhet të marrë masa paraprake. Sipas shkencëtarëve të hulumtimit, janë rezistente ndaj jetës në sende të ndryshme shtëpiake për disa kohë patogjene sëmundjeve të tilla - gonorrea, Chlamydia, herpes, Trichomoniasis, mycoplasmosis dhe ureaplasmosis. Kjo patogjen është gonorrea më rezistent - mund të mbijetojnë brenda natës. Dytë më të lartë klamidia - deri në 18 orë. Viruse të tjera të listuara vazhdojë për 1-2 orë. Në praktikë mjekësore, pasi fakti është regjistruar sifilis nga djalin e sëmurë amtare. Ajo rezulton se gruaja kap infeksionit kur jeshile shkëlqyer smeared skuqje në trupin e djalit të tij. Skuqje shfaqet në fazën e dytë të sifilisit. Pas tre javësh në duart e grave mjekët të identifikojnë shenjat e sifilisit fillore si e vogël në mëngjes.


Ka edhe raste kur sëmundja veneriane manifestohen mjekët dhe infermieret në kontakt me mjedisin patogjene. Në rrezik, në këtë rast, janë zyrat e mjekëve kirurgji, gjinekologji, stomatologji. Studimore gjinekologjike instrumente mjekësore, shkencëtarët shpesh e gjejnë virusët e papilomës, për shembull. Për fat të mirë, sëmundje veneriane është shumë e rrallë në praktikën e përditshme mjekësore transmetuar nëpërmjet përdorimit të instrumenteve të kontaminuara përmes dezinfektimin e detyrueshëm të këtyre artikujve. Lidhur me infeksion në shtëpinë e brendshëm, këto raste janë gjithashtu mjaft të rralla. Kryesisht kontaktoni-shtëpiake metodë transmetimi njerëzit e prekshëm me sistemet imun të dobësuar në kontakt të ngushtë të përditshme. Duke u kthyer në më shumë subjekte me të cilat infeksioni më yyazytsirno mund të ndodhë, pas - tualete publike vend, peshqir, higjenën personale të pacientëve, instrumentet mjekësore, armëve njerëz të sëmurë. Të besueshme përshkruar rastet e sëmundjeve të infeksionit nga familja venerolohycheskymy shumë pak më të shpejtë ky fenomen është teorike. Megjithatë, parandalimi bazë nuk do të jetë i tepërt. Metoda më e zakonshme e sëmundjeve venerolohycheskymy infeksionit - kontakti seksual. Dhe lloji i seksit nuk e rëndësi - kjo mund të jetë gjenitale, oral, seksi anal. Kur bakteret të marrë seks oral në gojë, e cila gjithashtu paraqesin një mjedis të favorshëm për jetesën e tyre. Në baktereve anal grevë seksi zorrës së trashë mur, duke shkaktuar inflamacion. Sëmundje seksuale fëmijë më së shpeshti lidhur me kalimin përmes kanalit të lindjes së një nënë e infektuar. Gjithashtu, infeksioni mund të transmetohet në utero, gjatë ngrënies fetus përmes placentës. Në procesin e lindjes së fëmijës, sistemi imunitar është "zero" nënë e infektuar infeksione të gjithë në dispozicion që mund të çojë në pasoja shumë të rënda negative për shëndetin e tij dhe madje edhe të shkaktojë vdekjen. Në praktikë mjekësore ka raste kur foshnjat janë lindur nëpërmjet seksionin cezariane, ende të infektuar me sifilis përmes nënat puthjeve dhe qumështit të gjirit, në prani të femrave puçrra lactating në nipples. Infektuar me sëmundjet seksualisht të transmetueshme mund të dhe me anë të gjakut. Në mjekësi, kjo metodë është quajtur parenteral. Rastet më të shpeshta të infeksionit përmes gjakut - transfuzioneve të gjakut të ndotur, duke përdorur një shiringë së bashku me një bartës të infeksionit, përdorimit të drogës, për shembull. Ju mund të merrni dhe përdorimi i shiringë jo-steril, i cili gëzonte një njeri tjetër, kur lëndimi dhe rrethana të tjera që lidhen me kontakt me gjakun e infektuar. Metodë sëmundjet parenterale shpesh transmetueshme si AIDS, sifilizi, hepatiti B dhe disa infeksione të tjera të rrezikshme. Metodat e mësipërme të transmetimit të sëmundjeve veneriane nga një person në tjetrin është më e mundshme. Ka opsione të tjera që janë të përshtatshme për patogjene të veçanta. Në veçanti, HIV, të pranishëm citomegalovirusin në pështymë e njeriut, urinë, spermë, sekrecionet vaginale, lot, gjak, qumështit të gjirit dhe të organeve të brendshme. Me zgjedhje të ndryshme infeksioni mund të kalojë nga prindërit për fëmijët në mes të partnerëve seksualë, depërtojnë në qelizat dhe që ndikojnë në indet dhe organet. Shumë prej sëmundjeve ngjitëse seksuale janë në gjendje të infektojë të njëjtin person disa herë, madje edhe pas trajtimit. Për shembull, trupi nuk prodhon imunitet kundër gonorresë. Pasi Relaxer, një person është i imunizuar nga infeksioni sekondar. Megjithatë, shumë sëmundje të ndodhë pothuajse asimptomatike, prandaj kërkojnë diagnozë në laborator. Në mënyrë për të zbuluar në kohë sëmundje veneriane dhe marrjen e masave për të eliminuar atë duhet të testohen rregullisht për infeksionet e transmetueshme seksualisht, edhe pa kontakte të diskutueshme seksuale.