Si për të ndaluar gërhitës


Çfarë është gërhitës? Gërhitës - një simptomë që tregon praninë e pengesave udhë ajrore për kalimin e ajrit - ajo merr vetëm. Pengesa mund të jetë çdo dhe të vendoset kudo - nga maja e hundës deri në fyt. Gjëja kryesore që ndjeu praninë e zhurmës vetëm gjatë gjumit. Kur një person është i zgjuar (dmth, kur ai mund të vlerësojnë të vështirë për të marrë frymë apo jo) ndërhyrje për frymë dhe atje. Ai fillon kur pacienti bie në gjumë. Dhe në mëngjes, kur ai përsëri bëhet i vetëdijshëm për botën, për fat të mirë në shtëpi tregoni atij se si me zë të lartë ai snored gjatë natës. Siç thonë ata, duan të besojnë në këtë mesazh që ju dëshironi - nr. Kjo është vetëm nëse besoni, ne duhet të pranojmë trajtimin që është e rrallë këndshme.


Në shtëpi, sigurisht - për shkak se ata duan vetëm të mira për ju - menjëherë të këshillojë shumë trajtimeve simpatik (dhe ndoshta mjekët dhe simpatik), përveç se ata kanë trajtuar ju personalisht - kjo do të thotë se ju dhe vetëm ju keni të drejtë për të zgjedhur se ku trajtojnë gërhitës, si për të trajtuar dhe kuruar të gjitha.


A kam nevojë për të trajtuar gërhitës?


Vendimi algorithm është shumë e thjeshtë - prania e pengesave udhë ajrore të vogla, e cila manifestohet vetëm një tingull të pakëndshme gjatë gjumit nuk është një problem për pacientin dhe për ata që e dëgjojnë këtë tingull. Kjo është në të vërtetë shëndoshë e gërhitës është një problem i marrëdhënieve njerëzore, jo problem i shëndetit publik.


Por gërhitës, i shoqëruar nga ndërprerjes së frymëmarrjes, me të vërtetë të rrezikshme për shëndetin. Dhe kjo nuk është se frymëmarrja nuk mund të rikthehet, dhe që ndalesa të tilla mund të ndodhin disa qindra herë në natë dhe të marrë në përgjithësi disa dhjetëra minuta. Dhe kjo hipoksi prek çdo gjë - nga presioni i gjakut dhe duke i dhënë fund sfond hormonal, kështu që të gjithë që janë shkruar në lidhje me pafuqi dhe presionit të lartë të gjakut, që dalin kundër gërhitës është një e vërtetë absolute.


Shenjat e frymëmarrje gjatë gjumitE vetmja simptomë që nuk lejon interpretimin e dyfishtë - është zgjim, që rrjedhin nga ndjenja e asfiksi. Në mënyrë tipike, ky është një rast ekstrem, kur vonesa zgjat më shumë se një minutë të frymëmarrje. Megjithatë, nuk janë tipare karakteristike nga episodet relativisht të shkurtër fryma që janë të rrezikshme paktën - për shkak të shpeshtësisë së tyre dhe kohëzgjatjen totale.Zgjimi shkaktuar thirrje për të urinuar. Besohet se kjo karakteristikë e prostatitis ose BPH. Megjithatë prostatitis urina lëshuar në pjesë të vogla dhe shpesh - nëpërmjet stimulimit të prostatës. Në frymën e natës urinë lëshuar shumë prej punës më intensive e veshkave në një mungesë të oksigjenit.

Nightmares, ëndrrat komplot mund të jetë mjaft e ndryshme.
Ndjenja se ju nuk merrni mjaft gjumë apo dobësi të përgjithshme pas zgjimit.
Dhimbje koke të shpeshta në mëngjes, rrit presionin e gjakut në një sfond të jetës normale.
Rritja e peshës trupore në sfondin e jetesës të zakonshme dhe dietë të zakonshme. Kjo simptomë është shkaktuar nga ndryshimi hormonal për shkak të mungesës së oksigjenit në ëndërr.
Makinë reduktuar seksi. Arsyet janë të njëjta si në rastin e mëparshëm.Asnjë i vetëm simptomat e mësipërme nuk është shenjë e qartë e ndaluar frymëmarrjen gjatë gjumit.

Megjithatë, në qoftë se ju vini re se ju keni dy ose më shumë nga simptomat e mësipërme, ju duhet të konsultoheni me një mjek ose një somnoloha otolaringolog mjek për të përjashtuar situatat e frymë, ose për të zgjedhur trajtimin e duhur e gërhitës dhe gjumit vonesa të frymëmarrjes.