Si funksionon sistemi kryerjen e punëve të zemrës


Si është puna e zemrës?
Sistemi Kryerja e zemrës rregullon të gjithë punën e tij duke menaxhuar:Norma e zemrës - numri i heartbeats për minutë.
Norma e zemrës, reduktimi i koordinimit të katër dhomat e zemrës.
Sistemin e zemrës kryerjes duhet të sigurojë:Rack norma e zemrës 60 deri ne 100 rrahje në minutë në pushim. Sistemin e zemrës kryerjes mund të rrisë normën e zemrës gjatë ushtrimit dhe të reduktuar atë në gjumë dhe pushim.
Rënë dakord të reduktuar atrial dhe ventrikular (i quajtur ritëm sinus ).

Si funksionon sistemi i kryerjes së zemrës?
Ashtu si me çdo pjesë të trupit, muskujve zemra juaj është i përbërë nga qeliza të vogla. Sistemi Kryerja e zemrës kontrollon rrahje zemre duke dërguar sinjale elektrike të këtyre qelizave.
Në zemër jep dy qeliza të ndryshme të përfshirë në përpjekjet për të reduktuar atë:Qelizat e sistemit Kryen kryer sinjale elektrike.
Qelizat e muskujve të reduktuar dhomat e zemrës, ky reduktim është shkaktuar nga ndikimi i pulses elektrike.Një sinjal elektrik është rrjeti i qelizave që formojnë rrugët duke stimuluar uljen e atria dhe ventricles. Rrugët sinjal për mundshme në sajë të një reaksion kompleks, secila qelizë aktivizon tjetër, kështu që momenti është i rrjedh përmes qelizat në një mënyrë të caktuar. Çdo qelizë transmeton ngarkuar elektrike sekuenciale, e cila çon në kontraktimet koordinuara dhe rrahje zemre e duhur.


Si një sistem kryesor rregullon rrahjet e zemrës?
Impulsi elektrik është formuar në majë të zemrës, në një grup të qelizave të quajtur nyje sinus (SU). Pastaj sinjal shkon poshtë, duke shkaktuar një ulje të dy atria parë dhe dy ventricles pas. Në një zemër të shëndetshme impuls elektrik përhapet shumë shpejt, duke krijuar një ndërprerje të qarta dhe të sakta.
Në seksionet e mëposhtme, ne përshkruajnë në detaje se si sinjal përhapet sistemin përçueshmëri.
Si një impuls elektrik shkakton reduktimin atria?

Kur SU "përfshihet", fillon procesin e mëposhtme:Impulsi elektrike vjen nga SU për qelizat e muskujve për të atrium të drejtë dhe të majtë.
Kjo shkakton atria të kontraktojë qelizat e muskujve.
Kontrata atria, pompuar gjak në të djathtë dhe barkushe të majtë.Pasi sinjal elektrik do të zvogëlojë atria dhe gjaku pompë ventricles, ajo shkon në një grup të qelizave në bazë të atrium e drejtë, të quajtur nyja atrioventricular (nyjen AV). Nyjen AV vonon sinjal elektrik, duke i dhënë ventricles marrë gjakun nga atria, atëherë ka tkurrje.

Si një impuls elektrik shkakton tkurrje?
Kur një sinjal elektrik lë nyjen AV fillon procesin e mëposhtëm:Sinjal poshtë një grupi të qelizave të quajtur pako bllok degë , i cili është i ndarë në dy këmbët , djathtë dhe të majtë. Ata mbajnë impuls elektrik në të djathtë dhe të majtë barkushe respektivisht.
Sinjali është i ndarë në dy degë, është reduktimi i të dy ventricles.
Kur e drejta ventricular pompuar gjak në mushkëri, dhe të majtë - të gjithë trupin.Pas një ulje të sistemit atrial dhe ventrikular kryerjen e të gjitha vetë-rinovimin.

Si një sistem kryesor rregullon normën e zemrës?
Qelizat SS në krye të zemrës, i quajtur stimulues kardiak natyrore , si ato krijojnë frekuencën impuls përcakton normën e zemrës (norma e zemrës - HR). Shkalla normale të zemrës në pjesën tjetër është midis 60 dhe 100 rrahje në minutë, por mund të rritet dhe tkurret në varësi të nevojave të trupit. Vlera e normës së zemrës me të vërtetë pasqyron shkallën ventricular. Në rast të llojeve të ndryshme Arrhythmias atria dhe ventricles fillojnë të kontratës me frekuencë të ndryshme, kjo duhet të mbahet mend kur duke përdorur normën afat zemrës.

Çfarë e bën zemra mundi të shpejtë apo të ngadalshëm?
Truri ynë dhe organet e tjera të dërgojë sinjale që shkaktojnë normë të ngadalshëm ose ulur në zemër.
Edhe pse ky proces është i bazuar në një grup kompleks i reaksioneve kimike që rezultojnë ato të çojnë në ndryshime në frekuencën e "përfshirjes" SU. Nga SU fillon pak a shumë, e cila shkakton një ndryshim në normën e zemrës.
Për shembull, gjatë ushtrimit, kur funksionimi trupi nevojë për më shumë oksigjen, trupi sinjalizon nevojën për të rritur normën e zemrës për të shpejtuar rrjedhjen e gjakut, dhe për këtë arsye rrjedhën e oksigjenit në inde. Norma e zemrës mund të rritet me më shumë se 100 rrahje në minutë për rritje nevojat e organizmit në gjak të pasuruar me oksigjen.

Në mënyrë të ngjashme, gjatë pushimit ose gjumit, kur trupi ka nevojë për më pak oksigjen, norma e zemrës zvogëlohet.
Disa atletë mund të jetë norma normale të zemrës më pak se 60 rrahje në minutë në pjesën tjetër, zemrat e tyre të trajnuar shumë shpesh dhe nuk duhet të reduktohet. Ndryshimet në normën e zemrës është pjesë e funksionimit normal të ndryshimeve të trupit tuaj që lidhen me përdorimin e tij. Norma e zemrës mund të konsiderohet normale, por në qoftë se zemra jote është rrahur shumë shpejt ose shumë i ngadalshëm.