Si të kujdeseni për veshët


Veshët - kjo pjesë e trupit, duke u kujdesur për atë që është kuptuar në përgjithësi gabimisht. Kjo është shumë për të ardhur keq, sepse veshët janë shumë të ndjeshme dhe janë të rëndësishme në jetën tonë: për shembull, pak mund të shkaktojë aq shumë emocione, se si fëmija qan apo këngë romantike në radio. Përveç kësaj veshit është "kanale dëgjuar", ata lejojnë njerëzit për të ruajtur ekuilibrin.
Pavarësisht karakteristika të tilla të rëndësishme, njerëzit kanë tendencë për të bërë nga veshët harrojmë dhe mos harroni vetëm kur diçka shkon keq - për shembull, kur në vesh fillon të "xhiruar" ose ndjerë kruarje të pakëndshme, e cila përfundimisht çon për t'u ulur në shtëpi. Për të parandaluar një situatë të tillë nuk ndërhyn di në çfarë lloj të kujdesit të kërkojë veshët tanë.
Mbrojtur veshët tuaj.


Ju mund të keni vënë re se fëmijët e vegjël instinktivisht mbyllin veshët e tij me duart e tij, kur ke dëgjuar një zë me zë të lartë. Dhe me të vërtetë zë të lartë, veçanërisht në qoftë se ata janë dëgjuar gjatë periudhës së gjatë të dëmit veshit. Megjithatë, zhurma - jo vetëm nga ajo që duhet të mbrohen veshin. Gjithashtu, rreziqet e tilla përfshijnë goditjeve të papritura dhe objekte të tjera të cilat mund të dëmtojnë daulle e veshit dhe të shkaktojë humbjen e dëgjimit, të përkohshme apo të përhershme. Prandaj, në qoftë se ju jeni të ekspozuar ndaj zhurmës me zë të lartë, të tilla si nga furs rritje, vegla pune apo makineri të tjera të zhurmshme, e rekomanduar të veshin pajisje të veçanta të mbrojtur veshët. Priza ose priza veshit duhet të vihet në koncerte rock apo ngjarje gara. Sound teatër Niveli shtëpi më të mirë vënë në punën e arsyeshme.


Sa për objekte të huaja dhe goditjet: Nëse jeni të përfshirë në aktivitet, në të cilat ekziston rreziku i dëmtuar funksionet dëgjimore - për shembull, duke hipur në një motor, ski apo skateboards, duhet të veshin helmeta mbrojtëse. Edhe më e rrezikshme për veshët është zhytja: duhet të jetë tërësisht i njohur me teknikën e zhytjes për të shmangur presionin e panevojshëm mbi veshët.
Kur objekte të huaja nuk kanë nënkuptuar gjithmonë dhjetore ato gjëra të cilat janë futur direkt në vesh. Ajo mund të jetë aq buds pambuku (ose mjete të tjera për pastrimin veshët) dhe mbeturinave të ndërtimit apo insektet.Kryerja pastrimin e rregullt të veshëve.


Ajo do të duket, sythe pambuku është mirë të përshtatshme për të pastruar veshët. Por mjekët këmbëngulin se ata janë absolutisht nuk rekomandohet për pastrimin e brendshëm. Grooming veshët tuaj, të jetë fillimi më i kujdesshëm me veshin e jashtme - të lajë atë me një washcloths buta mëndafsh. Asnjëherë Sun në vesh objekteve të mprehta ose vuri - ata mund të dëmtojë daulle e veshit apo vesh kanalit. Gjithashtu, mos harroni se cerumen - një mekanizëm natyror për veshët e vetë-pastrimi. Pra, mos u bëni merak për atë që shuma e saj të vogël mund të mbetet në veshët. Natyrisht, situata ndryshon në qoftë se blloqet e squfurit rrjedhën e shëndoshë, reduktimin e audibility. Në një situatë të tillë është më mirë për të vizituar një mjek.A nuk do të vonojnë trajtimi i ARI.


Menjëherë kuptojnë trajtim në shenjë e parë e sëmundjeve të frymëmarrjes. Në mënyrë tipike, infeksion nga rezultatet e sipërme të traktit respirator në sëmundje të veshit. Pasi ju mendoni se ju të filloni të merrni të sëmurë dhe nuk është një humbje dëgjimi i pjesshëm apo tingëllon në kokë apo vesh, nuk do të vonojë, kontaktoni me mjekun tuaj. Një tregues i sëmundjes dhe mund të lirohet nga lëngu veshit. Mos filloni duke marrë ilaçe pa lexuar udhëzimet. Në rast se pas përdorimit të drogës duket tingëllim në veshët, tinguj pazakontë apo çekuilibër, mos hezitoni takim me mjekun.