Sa është diagnoza prenatale invazive


Yyazytsirnist Prenatal diagnoza për të vlerësuar praninë e sëmundjeve gjenetike në fetus. Testet diagnostike mund të kryhet para konceptimit apo gjatë shtatzënisë jep prindërve mundësinë për të bërë një vendim të informuar. Këshillimi gjenetik për shtatzëninë në vendin e parë lejon për të konfirmuar diagnozën e sëmundjeve gjenetike. Diagnoza mund të konfirmohet gjatë shtatzënisë, por zakonisht ajo merr shumë kohë, kështu që ju duhet të vënë atë të krijoj. Sa është diagnoza prenatale invazive dhe vlen kjo?


Trajtimi Prekontseptsyonnoe për diagnozën invazive
Rreziku i lindjes së fëmijës së sëmurë gjatë diagnozës prenatale invazive mund të vlerësojmë edhe para konceptimit. Në disa raste, masat terapeutike para shtatzënisë ndihmon për të ulur këtë rrezik. Për shembull, emërimi i acidit folik ul shpinë përsëritje yyazytsirnist çarë në fetus. Gratë që marrin trajtim për epilepsi, ndonjëherë ju duhet për të reduktuar dozën e barnave në shtatzëni, pasi disa prej tyre janë në gjendje në një farë mase të rrisë rrezikun e anomalitë fetale. Trajtim perinatale është aplikuar tek sëmundje të rralla siç hyperplasia kongjenitale veshkave. Ajo duhet të fillojë nga fazat e hershme të shtatzënisë. Kjo është një tjetër argument në favor të çifteve këshillimit gjenetike të krijoj një fëmijë.


Rreziku i abort
Për të gjetur se pikëpamjet e partnerëve në diagnozën prenatale invazive. Në kryerjen e ndonjë prindërit e ndërhyrjes zakonisht të interesuar në efektin e saj mbi të fetusit. Të gjitha metodat invazive e paralindjes diagnozën rrit rrezikun e dështimit të fëmijës, ju doni të krahasoni me rrezikun e të pasurit një fëmijë të sëmurë. Në disa raste çiftet nuk e marrin parasysh diagnoza prenatale në qoftë se e vetmja mënyrë për të shmangur atë është aborti, sepse ata nuk besojnë sëmundjen në fjalë, serioze të mjaftueshme, ose për shkak të aspekteve etike. Disa çifte të japë pëlqimin për kërkime, pavarësisht nga fakti se teknologji me ultratinguj përmes fuqizimit dhe stafit shumë sëmundje tani mund të diagnostikohet në fazat e hershme. Nëse rezultatet e diagnozës prenatale marrë para javës së 13-të të shtatzënisë mund të sigurtë të kryer abort. Megjithatë, në qoftë se javën e 14 është e gjatë, i kryer induksion artificiale të punës.


Rëndësia e takimit afatet gjatë invazive diagnostike
Në kryerjen e diagnozës invazive paralindjes është afatet jashtëzakonisht të rëndësishme. Biopsi Chorionic Villi mund të kryhet duke filluar nga java e 11-të të shtatzënisë. Amniocentesis kryhet zakonisht pas 16 javëve të shtatzënisë. Ultratinguj shqyrtimit të përshtatshme për të kryer më vonë se biopsi, por këshillon gjenetist ndihmon një çift për të marrë vendimin më të saktë. Por nuk ndjekin pikëpamjet specialist personale. Partnerët duhet të sigurojë lirinë e zgjedhjes dhe nuk bazohet në mendimin e një konsulent.


Ndihmuar me diagnostifikim invazive
Pas përcaktimit të paralindjes diagnozën dhe vendimmarrëse çift ka nevojë për ndihmë profesionale. Nëse ka pasur një abort, partnerët mund të kenë nevojë këshillim të mëtejshëm. Përveç kësaj, një psikolog i specializuar mund të ndihmojë. Në periudha të caktuara kohore mund të kenë nevojë lloje të ndryshme të ndihmës.