Si për të kaluar tomography kompjuter e shpinë


Diagnoza në kohë dhe saktë - është çelësi për trajtim të suksesshëm dhe të duhur. Kjo është arsyeja pse çështja e diagnozës duhet t'i jepet maksimumin e vëmendjes së tyre. Në rrezik sot - sëmundje e pasme. Ata zhvillojnë pavarësisht nga statusi apo pozita shoqërore të njeriut, mënyrën e jetesës së tij apo ashpërsia e punës. Papritmas se sëmundja nahlynuv duhet heshtje pranojnë. Dhe, sigurisht, në përpjekje për të eliminuar, duke filluar këtë proces të vështirë të diagnostikimit të saktë. X-ray, ultrazërit, fluoroscopy mjetet gjatë dhe të njohur të kërkimit deri më sot nuk zbres. Megjithatë, mjekësi në mënyrë të qëndrueshme marshimi përpara! Dhe risitë e viteve të fundit - CT shpinë. Shkurtim "CT" sot është në buzët e të gjithëve dhe kjo mund të deshifruar si "CT" - procedurë, u bë e mundur për shkak të futjes të gjerë të teknologjisë kompjuterike për masat. Për fat të keq, tomography fitojnë nuk mund të përballojë çdo klinikat lokale në pronësi të shtetit. Në thelb, kjo është prerogativë e qendrave private shëndetësore. Por këtu janë të lumtur për të ofruar ndihmë për të gjithë. Procesi i hetimit është fare e thjeshtë dhe nuk kërkon trajnim të veçantë. Pacientët më parë i orësh pritje, të vendosura në një fuqi e tretë të mbyllur, ku veprimi i dritës dhe rrezeve X të kryer një studim të detajuar të strukturës së shtyllës kurrizore dhe, nëse është e nevojshme organeve të brendshme ngjitur.


Nëse pacienti ka qenë claustrophobia qëndrueshme apo nga frika e hapësirave të mbyllura, në studimin e tij përdori një qasje individuale. Disa orë para procedurës merr sedativë të veçanta studimi dhe tërë kohën nën mbikëqyrje mjekësore. Dhe, në rastin e qetë të plotë, e cila gjithashtu duhet të deklarojë mjekun, procesi i heqjes rezultatet e imazhit fillon menjëherë. Natyrisht, koha e kësaj analize - pyetja nuk ka minuta. Kjo zakonisht zgjat nga një orë në një orë! Dhe gjatë sigurisht të Tomografi e kompjuterizuar e shpinë. Në të vërtetë, në këtë rast, të gjitha manipulimet mund të marrë një orë apo më shumë. Hetuar takon çdo rruazë, çdo pëlhurë. Dhe kjo është - një detyrë mjaft e vështirë edhe për të tillë një skaner progresiv të sistemit. Pas scan pacienti pothuajse menjëherë merr rezultate - shtënë dhe rekord kërkimore në CD - ROM. Nga të dhënat e marra menjëherë mund të shkoni te mjeku, i cili është tani ndoshta do të jetë e saktë dhe, në të njëjtën kohë, trajtim efektiv. Zapysuyuchys për të imazhit, shumë Nibbles një pyetje: "Pse Hulumtimi i tillë të shtrenjtë? Ka një numër të homologëve të tij të lirë! ". Analogët natyrisht, nuk ka. Megjithatë, ata nuk do të japin të tilla një rezultate të sakta dhe të plota. Gjë është se CT - metodë mjaft progresive për të parë organin hetuar në detajet më të vogla. Në përgjithësi, studimi zhvillohet në disa faza. Pajisja e kushtëzuar hetimore ndan trupin në disa copa dhe vazhdimisht duke studiuar secili. Në të njëjtin kompjuter në të njëjtën kohë miratoi një raport të detajuar mbi secilën nga shtresat e studiuar. Sigurisht tomography - një procedurë mjaft të shtrenjtë, e cila në disa raste mund të jetë e lirë. Diskutoni këtë aspekt mund të lehtë me mjekun tuaj dhe ai thekshëm situatën siguri të gjeni dalje. Duke pasur parasysh të gjitha vetitë pozitive të CT, kjo absolutisht nuk mund ta abuzojnë! Studimet e përsëritura duhet të bëhet jo më herët se disa muaj, ose edhe gjashtë muaj! Përjashtimet e vetme janë raste urgjente kërkojnë kirurgji të menjëhershme. Kryerjen e analizave të tilla në këtë rast - çështja e ruajtjes së drejtpërdrejtë shëndetësor. Çfarë është e njohur, nuk mund të neglizhohet. Në të gjitha rastet e tjera, pjesë e mbajtjes tomography pamundur.