Cilat janë llojet e ndryshme të dhimbjes dhe si për të dalluar


Dhimbja e merr pushtetin, helmet jetën dhe ndoshta edhe një rrezik të mundshëm për njeriun! Më shpesh kjo ndodh papritmas, duke paralizuar aktivitetet normale njerëzore dhe duke e bërë jetën e tij një siklet të tmerrshme. Cila është natyra e dhimbjes? Ndjenja therur nevojë urgjente për të marrë situatën e duhur masa! Pas vonesës Efektet mund të jetë jashtëzakonisht e paparashikueshme. Megjithatë, në mënyrë që të sigurojë ndihmën e saktë e nevojshme të bëhet dallimi në mes të llojeve të dhimbjes, të cilat mund të gjykohet në sëmundje të ndryshme. Pra shumë e tmerrshme, por jo gjithmonë dhimbje më të rrezikshme - akute. Kjo zakonisht ndodh paralelisht me dëmin dhe zhduket me largimin e tij. Një fytyrë e fortë, ndryshimi, sfidë ajo pa ndryshim do të shoqërohet me lloj të tillë të dhimbjes. Subspecies shumë të ndryshme dhe shumë serioze - një dhimbje kronike që mund të zgjasë pas eliminimit të plotë të sëmundjes. Ajo yyazytsirno se kjo është dëshmi e një tjetër, në fazën e sëmundjes. Megjithatë, gjetjet e kjo ka të bëjë vetëm mjeku. Specie të tilla përfshijnë plotësisht sindroma dhimbje që zgjasin më shumë se tre muaj radhazi. Shpesh ndodh që vendi i vendndodhjes së dhimbjes nuk përputhet me vendin e lëndimit. Në këtë rast, të ndajë dhimbjen projektuar dhe reflektuar. Të dy mund të jetë jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse nga pamja e tyre ata nuk reflektojnë situatën reale. Nëse dhimbja nuk largohem brenda pak ditësh, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek. Bazuar në këto simptoma dhe përvojën e tyre, ai me siguri mund të bëjë diagnozën e duhur dhe trajtim efektiv.


Megjithatë, të gjitha këto terma janë ndoshta shumë e ndërlikuar për një qytetar të thjeshtë. Për veten e tij ai identifikuar klasifikimin krejt tjetër konvencionale. Kjo mund të jetë një dhimbje koke që ndodh jo vetëm për shkak të stuhive magnetike apo presionit të ulët. Dëmtimi traumatik i trurit, tumor, patologji të trurit mund të shkaktojë simptoma të pakëndshme. Dhimbje koke që zgjat për disa ditë, nuk lënë pas dore. Ajo menjëherë duhet të konsultoheni me një mjek dhe i nënshtrohen provimit të përshtatshme. Në këtë rast, një shans për të identifikuar dhe çrrënjosjen e sëmundjes në fazat e hershme në mënyrë të konsiderueshme rrit. Lloji më i zakonshëm i dytë i dhimbje - dhimbje dhëmbi. Në mënyrë tipike, kjo ka një efekt afat-shkurtër dhe rezulton sëmundjeve kirurgji dentare ose dhëmbët lënë pas dore. Në mënyrë tipike, për heqjen e emëruar banjot e saj, shpëlarje procedurë mund. Këto manipulime të thjeshta shpesh e mjaftueshme për dhimbje dhëmbi i bezdisshëm u zhduk përgjithmonë. Sigurisht, për sindroma dhimbje nuk përfundon aty. Dhimbja mund të ndodhë në pothuajse çdo segment të trupit të njeriut dhe nuk kanë asnjë shpjegim të qartë për njeriun të përbashkët. Mos u mundoni për të kuptuar natyrën e saj, duhet të kontaktoni menjëherë në spital. Ju lutem vini re se dhimbja akute shpesh nuk ndodh në mënyrë spontane, ajo sigurisht që është nën një lloj problemi të brendshëm. Ajo - një lloj thirrje për veprim që do të vendoset tani. Vetë-mjekim në këtë rast mund të jetë jo vetëm i kotë, por është i rrezikshëm! Pas të gjitha ajo është - është një lloj vonesë që mund të ndikojnë në gjendjen e pakëndshme e shëndetit. Edhe me pasigurinë vogël në aftësitë e tyre, ju duhet menjëherë të kandidojë me mjekun! Ajo yyazytsirno që shkaktojnë dhimbje do të jetë mjaft banale dhe të vendosë ajo mund të jetë mjaft e lehtë. Çka në qoftë se rreziku trupi fshehur përgjojnë? Në këtë rast, trajtimi në kohë te mjeku mund të shpëtojë edhe jetën! Në çdo rast, edhe në situatën më kritike nuk duhet të panik dhe të lëshoj ndenja emocionet. Sjellje e tillë vetëm mund të përforcojë dhimbjen dhe do të lejojë për të zhvilluar sëmundje të re! Zhvillimet e nisur në çdo rast nuk do të lejohet. Më e rëndësishmja - mos harroni se çdo, madje edhe situatat më komplekse dhe në dukje të pazgjidhshme me siguri do të gjeni!