Cilat janë shkalla e miopi


Diagnostikuar Ndoshta "Miopi" nuk e njohin të gjithë njerëzit modernë. Megjithatë, ajo që është miopi ndoshta të gjithë e dinë sot. Pra, kjo është e njëjta sëmundje që kërkon diagnozë dhe trajtim të hershëm. Para se të flasim për shtrirjen dhe manifestimeve të kësaj sëmundje të rëndë, duhet të sqarohet, dhe çfarë është miopi dhe se si ajo shfaqet në organizmin e prekur. Pra, kjo është një shkelje e qartë e parë, në të cilin pacienti mirë karakterizohet vetëm dalluar objektet në një distancë e afërt, por ai pothuajse nuk e shohin në distanca të gjata. Tani bëhet e qartë se ka shkallë të miopi. Për shembull, në praktikën mjekësore lëshojnë diplomë të dobët, të mesme dhe të lartë të sëmundjes, ku secili ka karakteristikat e veta dhe karakteristika diagnostike. Për shembull, për nivelin tipik të ulët për 3,0 dioptri, të mesme - në 6,0 dioptri, dhe, për të lartë, përkatësisht, mbi 6,0 dioptri. Pra, për këta tregues optometrist vë diagnozë të saktë dhe për të përcaktuar trajtimin e veshin e përditshme syzet speciale konservatore. Gjatë procesit patologjike për të dalluar mes neprohressyruyuschuyu dhe formën progresive e miopi. Kështu, në rastin e parë, një rënie të mprehtë të distancës, por kjo anomali nuk përparojë dhe kërkon trajtim të menjëhershëm. Forma karakteristikë e sëmundjes nuk është e rrezikshme për shëndetin dhe mund të çojë në verbëri finale. Si formë progresive, çdo gjë është shumë më e vështirë për shkak se ajo mund të ndodhë ngadalë dhe do të përfundojë vetëm kur trupi ndalesa në rritje.


Në disa prej sëmundjes klinike foto është aktualisht nivelet më të larta, dhe demonstron ekzaminim të plotë klinik për 0,0 dioptri. Në mënyrë tipike, në të tillë një foto klinike vërejtur edhe komplikime të rënda nga vizioni dhe miopi të lartë emrin dritëshkurtër merr sëmundje e tmerrshme. Gjëja më e keqe se miopi varfër mund të zhvillohet në fëmijëri, kur vetë fëmija nuk e ka kuptuar ndjenjat e tyre. Në këto foto klinike Detyra e prindërve kujdesen - të monitorojnë nga afër gjendjen e pasardhësit e tyre, dhe kur alarmi i parë dhe dyshimi menjëherë të kërkojë këshilla nga një specialist. Në mungesë të trajtimit dhe korrigjimin e vizionit kohë mund të përparojë një shkallë të lartë të miopi, të cilat nuk janë të përshtatshme për trajtim konservativ. Prandaj është e rëndësishme për të kuptuar se një reagim në kohë të problemit mund të parandaluar përkeqësimin dhe komplikim serioz i këtij organi jetik. Nëse diagnostikuar dobët, të mesme apo miopi të lartë, patjetër duhet korrigjimin e menjëhershëm të shpërndajnë përmes syze të veçanta, e cila është vetëm në gjendje të sjellë vizionin kthehet në normale. Gjithsesi, kur shkrim nga pikat optometrist fokusuar në shkallën e miopi që karakterizon dobët shpërndan xhami. Në çdo rast, pikat shputë për një diagnozë të caktuar është e nevojshme, dhe pacienti është i regjistruar në një specialist të ngushtë dhe vjen rregullisht për të shqyrtuar për të përcaktuar nëse dinamikën pozitive të sëmundjes dhe mund të hiqet gota urryer. Kur miopi false, sidomos progresive gjatë adoleshencës, kryerjen e hulumtimeve në mprehtësi vizuale me relaksim të detyruar të muskujve ciliare. Për të arritur këtë rezultat, atropine pacientit varrosur në kokërdhok, dhe disa minuta që kryejnë provimin tipike klinike. Kjo është e nevojshme për të parandaluar emërimin e syzet minus me miopi të rreme. Nëse diagnostikuar shkallë të moderuar të miopi, kanë nevojë për një korrigjim të plotë vizion korrespondon dyahnostyrovannomu sëmundje dhe shkallën e manifestimit të saj. Veshin mjeku sy syzet e ofruara nuk mund rregullisht gjatë gjithë ditës, dhe vetëm kur është e nevojshme, të tilla si kur po ngiste një makinë personale, duke lexuar libra dhe me kërkesën e vizionit të mprehtë. Miopi të lartë gjithashtu kërkon korrigjim në kohë, por puna në një distancë e afërt mund të shkaktojë rritjen e ngarkesës një muskul tashmë të dobësuar ciliare. Kjo provokon siklet akute kur lexuar dhe duke u përpjekur për të përqëndrohet sytë e tij. Në ngjashme optometrist foto klinike zakonisht urdhëroi dy palë syze në të njëjtën kohë që pacienti duhet të ndryshojë nëse është e nevojshme. Për shembull, për distanca të gjata kërkon korrigjimin e plotë të miopi, dhe kur punojnë në një distancë e afërt e rekomanduar të veshin syzet me lente në 1,0-3,0 dioptri më të dobët. Të mos jenë të hutuar dhe nuk e ndjejnë një sens të ngushtë të vazhdueshme, mjekët rekomandojnë që të blejnë syzet me dy vatra, në të cilën pjesa e sipërme e qelqit është projektuar për vizionin në distancë të gjatë dhe në fund - për pikëpamjet afër. Kështu që këtu vazhdimisht ndryshojnë syze vetëm ka nevojë. Çdo pacient me një problem tipik duhet pastruar veten uyasnyty se miopi komplikuar lartë përveç çorape pikave treguar kursyer regjim që eliminon tensionin fizik dhe mbingarkesa vizuale. Ndryshe komplikimet që kërkojnë kirurgji janë. Pas një operacioni tregon një periudhë të rreptë rehabilitimi, e cila shmang komplikimet dhe të çojë në vizion normale. Pra diagnozës "miopi" kërkon diagnozë dhe korrigjimin e vizionit të menjëhershme. Në këtë foto klinike, pa u konsultuar me një specialist me siguri nuk mund të bëjë, dhe të injorojë problemin e rrezikshme për shëndetin.