Cilat janë shenjat e tyre të sëmundjeve të gjirit


Ajo ka bërë sëmundje shumë aktuale gjirit. Çdo ditë e më shumë gra ankohen për ënjtje ose forcim gjoks, përpiqet për të kuptuar se çfarë është ajo?

Sipas anketës së fundit, mbi 40% e grave krejtësisht të moshave të ndryshme dhe statusi shoqëror janë të prekur nga sëmundjet e ndryshme të gjirit. Gjëndër mammary luan një rol të madh në jetën e çdo gruaje dhe rrjedhimisht saj shëndetësore. Çdo ndryshim në formën e ënjtje ose forcim në këtë fushë mund të çojë në shëndet të dobët. Gjithashtu, shkencëtarët vërtetuar se sëmundja e lidhur me të ushqyerit çon në pacientit psikologjike ekuilibrin. Për këto arsye, është e rëndësishme për të aplikuar gjatë mammologist, veçanërisht në qoftë se ka ndonjë simptome.Pra, e konsiderojnë atë lloj sëmundje të gjirit mund të ndodhë në gratë. Mjekët ndajë dy lloje kryesore të sëmundjeve të gjirit - domethënë, nxitëse dhe tumor. Në fazat e hershme të shenjave të sëmundjes e të dyja llojeve të sëmundjes janë shumë të ngjashme, por rezultati mund të jetë shumë e mjerueshme.Proceseve inflamatore të gjiritNjë nga sëmundja më e zakonshme e gjirit të femrave, e cila shkakton inflamacion të rëndë - është mastitit. Kjo sëmundje priren pothuajse të gjitha gratë e planetit, pa përjashtim. Por ia vlen të përmendet se forma akute e mastitit mund të ndodhë vetëm gjatë porsalindur laktacionit.Shumë shpesh në nënat e reja është një situatë ku ka ngecje në qumështin e gjirit, kjo çon për të nënshkruar gjëndra dhe, si pasojë, shkakton dhimbje të forta. Gjithashtu gjatë të ushqyerit në të çara dalë duket, përmes të cilave bakteret mund të hyjë dhe viruset. Si rezultat i këtyre veprimeve mund të ndodhë në inflamacion të gjirit dhe qelb formuar.

Shenjat kryesore të mastitit përfshijnë: ndarjen e masave purulent e nipples, të rritura nyjet limfatike pranë sqetull dhe dhimbjen e tyre, dhimbje të mprehtë kur prekja gjoksin. Nëse ju keni të paktën një ose më shumë simptoma, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek. Në rast të trajtimit të vonuar të procesit inflamator mund të shkoni në abscesit të rënda.


Në këtë rast, të shpëtoj të sëmundjes mund të jetë vetëm përmes operacionit. Kur sëmundja fillon gjoksin e tij, simptomat nuk mund të ndihet, dhe nuk tregojnë veten, dhe kjo e komplikon trajtim më vonë.

Tjetër sëmundje që mund të jetë i atribuohet inflamacionit - a gjirit. Ky inflamacion është rezultat i dështimit të hormoneve në gratë. Në kohën e një sëmundje mund të kalojë në fazën e kancerit të gjirit. Simptomet e simptomeve Inflamacioni i gjirit shumë të ngjashme me mastitë dhe në shtëpi ajo është praktikisht e pamundur për të identifikuar veten.
Sëmundje të gjirit tumorKy lloj i sëmundjes femër gjirit është e rrezikshme, sepse në vetëm një kohë të shkurtër me fazat e butë e sëmundjes mund të shkoni në e rëndë. Sëmundjet më të zakonshme konsiderohet kist, lipoma, kanceri dhe fibroadenoma.

Nga të gjitha këto sëmundje kist, lipoma dhe fibroadenoma klasifikuar si tumoreve beninje, dhe ndihma e tyre me kohë të përcaktuar shpejt dhe pa pasoja të shpëtoj prej tij përgjithmonë. Zakonisht, tumoret beninje mund të hetojë në mënyrë të pavarur. Për këtë arsye, të gjitha gratë mommolohy botërore janë të këshilluar që të kontrolloni gjoksin e tyre veten nga koha në kohë.


Para kanceri i gjirit trajtimin e kancerit të gjirit. Asnjë mjek nuk mund të garantojë se nga kjo sëmundje mund të shpëtoj përgjithmonë, pa marrë parasysh se në cilën fazë u zbulua.

Kanceri i gjirit referohet sëmundjeve të tilla që nuk tregojnë simptome fillestare. Në fazat e hershme se gruaja nuk mund edhe të dyshojnë praninë e sëmundjes së saj. Në mënyrë për të parandaluar kancerin duhet të shqyrtohen rregullisht në vidyazykatysya mommoloha dhe zakone të këqija.


Për fat të keq, shumica e sëmundjeve të gjirit të lidhura mund të diagnostikuar vetëm në laborator. Me qëllim të zbulimit të sëmundjes si një cist, kanceri lipoma apo grua duhet t'i nënshtrohen një sërë testesh, të tilla si ultratinguj, biopsi, mamografi. Vetëm pas mjeku mund të bëjë një diagnozë të saktë dhe për emrin e sëmundjes, vazhdojnë caktimin trajtimin korrekt.

Çdo grua duhet të dinë se një numër veprimesh parandaluese që duhet të kryhen në shtëpi. Këto teknika përfshijnë ekzaminimin dhe gjirit të vetë-test dhe (mujore) mjekun. Në ndryshimet e vogël në strukturën e formës së gjirit duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.


Gratë që janë nën 40 vjeç, ajo është e rekomanduar për të marrë një mamogram çdo tre vjet, dhe ata që janë mbi 40 herë në vit. Të gjitha sëmundjet ekzistuese gjirit, simptomat e së cilës kemi shqyrtuar më sipër nuk mund të shqetësojë shumë vite gruaja, kështu që nuk do të jetë i papërgjegjshëm për shëndetin e tyre, veçanërisht atë që ka të bëjë me gjoks.

Mos harroni se zemrat e grave nuk janë vetëm shëndetësore, por edhe statusi i plotë i grave. Si rezultat i kirurgjisë dështimit të mundshëm të hormoneve në trup dhe përveç humbjes së grave gjirit mund të ketë probleme të tjera me të ardhmen e riprodhimit.


Mos kurseni kohë në studim, më shumë se ajo është shumë shpesh e nevojshme, por të jetë e plotë të besimit në shëndetin dhe bukurinë e tyre. Shqyrtimi nga një mjek - mënyra e vetme për të qenë të sigurt shëndetin e tij.