Çfarë format e stuttering në të rriturit


Stuttering ka arsye të ndryshme, por thelbi është i njëjtë - njeriu është e vështirë për të përcjellë mendimet e tyre me anë të gjuhës. Për të hequr qafe këtë sëmundje duhet të punojnë, të fillojë me një neurolog, të vazhdojë të angazhohet me një terapist fjalim. Ky term - stuttering, mbulon një shtresë shumë të madh të problemeve, i cili përfshinte dhe difekte të holla që mund të shlyhen thjesht si një defekt kozmetike, dhe raste të rënda, kur ai bëhet një problem i vërtetë dhe një pengesë për komunikim me anë të gjuhës. Dhe shpesh stuttering në të rriturit, si dhe ndikimi i saj në punësim është shumë serioze. Njeriu janë të pandara në emocione të tilla negative si ankthi, turpi, frika e humbjes së kontrollit mbi shqiptimin e fjalëve, ndërsa rozyazyka, dhe e gjithë kjo çon në izolim. Shpesh ndodh që stuttering duket frikë, dhe vetëm frika e tij të ri, ose frika sociale. Megjithatë, në kundërshtim me mendimin popullor në mesin e njerëzve, aftësitë mendore e stuttering nuk është e karakterizuar. Kjo sëmundje karakterizohet vetëm nga paaftësia për të mirë dhe të saktë të shpallë tingujt, dhe me aftësi të kufizuara fizike apo rozuyazykamy nuk janë të lidhura. Por ankthi i lartë, stresi, nervozizmi mund të shkaktojnë sëmundje në predispozuar burrin e saj, e gjithë kjo zhvillohet në një ngarkesë të stresit të lartë rrit problemin. Por në vetvete theksoj predispozicion për stuttering nuk është. Ajo mund të jetë e paqëndrueshme, duke u paraqitur vetëm në situata të veçanta, të tilla si komunikimi me telefon. Sot Prania e shumë trajtime dhe metodat për klasa me një terapist të folurit, mund të ndihmojë në ndërtimin e rrjedhshmërinë e të folurit, është veçanërisht e dukshme kur të kënduarit. Shumë pacientë të mjekëve, terapistët fjalës nuk rekomandojmë që të thotë fjalë, por prospivuvaty tyre.


Çdo belbëzoj nga fëmijëria, ku kjo sëmundje prek të rriturit, është shumë e rrallë. Stuttering më e zakonshme neurotik në të rriturit goditur ato të moshës dy deri në gjashtë vjet për shkak të faktorëve psikogjenike. Kjo mund të jetë një frikë e fortë ose fëmijë vuajtur nga dhuna sistematike mendore. Në përgjithësi, anomalitë e zhvillimit të fetusit dhe barazi komplekse të këtyre pacientëve atje. Stuttering neurotike në të rriturit shpesh merr një kronike, relapsing formë kur ndonjë stresi emocional ose lodhje të fortë të provokojë dhe të përforcuar atë. Nëse kjo formë e stuttering gjatë favorshme, ashpërsia e saj është e sheshtë, dhe kur sëmundja ndodh pa faljen, abuzimi i gjuhës bëhen më të rënda. Këta njerëz janë ulur në mënyrë dramatike aktivitetin e fjalës, ata kanë vështirësi në komunikimin me miq të rinj, ashpërsia dhe frekuencën e rritet krizave konvulsive belbëzim. Stuttering neurotike ka simptomat e mëposhtme kryesore: duket papritmas kur fëmija është rreth 4 vjet. Me lindjen e këtyre fëmijëve janë të zhurmshme, shumë i shqetësuar, fle pak dhe keq, shpesh kanë një vonesë në zhvillimin fizik, ose ajo, edhe pse normale, por është në kufijtë më të ulët. Ata janë pak të zhvilluara aftësitë motorike gjobë dhe koordinimin, sjellje karakterizohen nga tipare të tilla si disinhibition dhe nervozizëm të lehtë. Çfarë karakterizohet sindromi mjekëve tserebrastenycheskym, shpesh një lajmëtar që stuttering mund të ndodhë. Arsyet në të shumtën e rasteve është i panjohur, por disa nuanca duhet alarm. Nëse fëmija nuk toleron mbytje, ajo është e keqe, kur ngrohjes, transporti, fëmija i ngarkuar dhe i shqetësuar kur lodhje dhe lodhje gjatë punës të shpejtë intelektuale ose fizike, ajo është një rast për të parë një mjek. Përveç këtyre simptomave shpesh kanë humor, nervozizëm, zhvillimi i të folurit shumë anomalitë. Nëse stuttering në të rriturit gjithmonë ka shprehur në mënyrë të qartë, është një fëmijë në muajt e parë të sëmundjes undulating, por pa belbëzim periudha atje. Nëse ju thjesht nuk të ndihmojnë, sëmundja është e komplikuar, ka më shumë lëvizje, truket të ndryshme të manifestimit të jashtëm situatën e këtij defekti janë të pavarur. Në këto pacientë, problemi me përmbajtjen e një ritëm të caktuar dhe tempo, asnjë vesh për muzikë. Ata shpesh zbuluar plagë të sistemit motorik të trurit. Terapistët fjalës anomalitë në strukturën e aparatit vokal nuk tregojnë, por mungesa e lëvizjes së buzëve dhe gjuhës me organet e varfër lëvizjen e artikulimit kur lëvizëse janë të kufizuara, shpesh një shkelje e gjuhës ton. Dhe jo vetëm gjatë proyazyka, por edhe në pjesën tjetër. Stuttering në të rriturit, veçanërisht nëse ajo është e stuttering neurotik në formën kronike, i shoqëruar nga lëvizjet e krizave konvulsive tonik-clonic, dhe në çdo departament të aparatit transmetimit. Kur gishtat rozyazytsi lëvizin personi mund prytopыvat bëjë lëvizjet kyvalni e kokës, trungu luaj gjithë. Ajo kujton hyperkinesis ose kontraktimet e muskujve të dhunshme, e cila nuk ka karakter maskimin ose ngjyrë emocionalisht. Me të tilla të rriturit të rënda stuttering lodhem shumë shpejt, ata marrin ndjenjën se "lodhur për lodhje." Por jo aq e pashpresë, shumica e këtyre sesioneve terapi fjalim pacientët për të lehtësuar atë, por vetëm kur korrigjim puna është e gjatë dhe rregullisht. Kur klasa duhet të mësojnë për të mbajtur zërin në lartësinë e dëshiruar. Pas trajtimit mjekësor të stuttering në të rriturit mund të marrë një formë në të cilën veshit është trajnuar për stuttering, nuk arrin të njohë problemin në të gjitha, një njeri i thjeshtë nuk e vërejnë.