Cilat janë sëmundjet që lidhen me pamyattyu


Në botën e sotme, pak i kushtoj vëmendje për faktin se disa njerëz shpesh ankohen për probleme të kujtesës. Kjo shoqëri shpesh ndaj pacientëve të konsiderohet seriozisht. Mbani në mend se dëmtim kujtesës është simptomë më e zakonshme në lezione funksionale dhe organike të trurit. Memory është një funksion shumë i rëndësishëm i trurit, e cila është përdorur për ruajtjen dhe përdorimin e përvojave të kaluara për të adresuar problemet ngutshme dhe për të ndërtuar një lloj të caktuar të sjelljes. Memory është një bazë shumë e rëndësishme për formimin e të menduarit, ndërgjegjes, aktiviteti mendor. Memory ardhur në disa forma: - operacionale - që ruan disa imazhe shqisore se ngjyrat, tingujt, fjalët. - Afatgjatë - ajo përbëhet nga ngjarjet e akumuluar dhe kuptimet, dmth me të ndërgjegjshëm imazhe shqisore. Ekzistojnë mekanizma të ndryshme të kujtesës: - kujtuar - marrë informacion të përpunuara, duke formuar një gjurmë në -zberihannya kujtesës - një fenomen që merr koordinatat kohë-hapësirë, dhe informacion është i ruajtur - Luaj kujtimin e kërkuar duhet të kërkohet për të krahasuar Informacioni i ri ka marrë nga ai i cili është ruajtur në kujtesën. Në asnjë prej këtyre fazave mund të bëhet një dështim të vogël të kujtesës që çdo proces është prishur.


Ka disa shenja që tregojnë praninë e një sëmundje të kujtesës: sindromi Korsakov - sindromi i parë që karakterizon humbjen e kujtesës. Ajo është e lidhur zakonisht me alkoolizmit. Fillimin e amnezi në këtë rast lidhur me patologjinë mamyllyarnыh organeve, hippocampus, si dhe lidhjet e tij me amyhdalyarnыmy cores. Ky çrregullim mund të shkaktohet jo vetëm sëmundje, alkoolizmi, por mungesën e thiamine në trup, e cila eshte vitamina B, si edhe lëndime, tumoret, encephalopathies dhe me qarkullimin e gjakut. Sindromi Korsakov karakterizohet nga disa lloje të amnezia: - anterohradna amnezi - zakonisht ndodh me amnezia fiksatsiynoyi, karakterizuar në atë që harruara plotësisht të gjitha ngjarjeve që ndodhur pas sëmundje. - Reaksionar amnezi - karakterizuar në atë harruara të gjitha ngjarjet që kanë ndodhur para të sëmundjes mund të jetë i shoqëruar konfabulyatsiyamy, kujtimet janë të rreme. Çmenduri në lidhje me sëmundjet që lidhen me kujtesën, vend me dëmtim të kujtesës. Sëmundja prek qarqeve nervore të trurit. Nëse prekur qark cortical nervore të trurit, simptomë më e hershme e kësaj sëmundjeje është rritur drejtat e harresës. Tjetër sëmundje quajtur semundja Alzheimer. Me zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes kombinuar me anterohradnoyi, reaksionar, amnezi fiksatsiynoyi. Pastaj vjen shkeljen e disa llojeve të kujtesës afatgjatë, të cilat janë të lidhura me sjelljen, veprimet dhe episode. Vëllimi i kujtesës afatshkurtër është ulur gjithashtu. Fillon rishikim takim abuzim informacion dhe kujtesës. Gjithashtu në këtë sëmundje, një rënie në përqendrim, lodhje të shpejtë dhe frustrimit në sjellje. Në këtë sëmundje shqetësuar në masë të madhe e kujtesës. Humbja pleqërie apo të lidhura me moshën e kujtesës. Ajo është një sëmundje në të cilën kujtesës mund të hutuar jo, një patologji. Shenjat e para të sëmundjes mund të ndodhë 40-65 vite, përfundimisht shenjat përforcohet. Në jetën e përditshme, ata nuk do të ndërhyjë, kujtimet afatgjatë nuk është shuar, dhe sëmundja nuk e pengon informacionin e ri. Çrregullime metabolike dhe encefalopati gjithashtu mund të shkaktojë dëmtim të kujtesës. Zakonisht kjo është e natyrshme në hepatike, mushkërive ose dështimi i veshkave. Gjithashtu fillon të vuajnë kujtesën dhe mungesën e helmimit acidit folik, mungesa e vitaminës B dhe hypothyroidism. Nuk mund të jetë çvlerësuar kujtesës dhe llojin psikogjenike. Zakonisht ky lloj i humbjes së kujtesës të lidhur me depresionin. Kjo sëmundje mund të jetë dy llojesh: - dyssotsyatyvnaya amnezi - janë zëvendësuar me ngjarje të veçanta dhe fakte, shumë shpesh kjo është për shkak të një shumëllojshmëri të ngjarjeve traumatike - fugë psikogjenike - një humbje të plotë të kujtimeve të ndryshme dhe veten e tij si person. Gabime kujtesës dhe çrregullimeve të përkohshme. Zakonisht simptomat që lidhen me konsumin e tepërt të alkoolit, drogës (opiatet), si dhe epilepsi. Amnezi reaksionar mund të shoqërohet me dëmtime të ndryshme traumatike, sëmundjet e tilla shpesh janë me kohëzgjatje të shkurtër. Çdo sëmundje ose memorie sëmundje në të cilën shkeljet ndodhin në tru, është shumë serioze, ajo duhet patjetër të fillojë të trajtojë në simptomat e para. Në këtë fazë të zhvillimit të shkencës shkaqeve të humbjes së kujtesës të njohur, por deri tani vetëm pjesërisht. Në çdo rast, shkenca nuk është në vend dhe zhvillimin në drejtimin e duhur.