Cilat janë sëmundjet e zakonshme në të moshuarit


Plakjes fiziologjike nuk mund të shmangë askënd ende. "Mollë Molodylne" në shekullin e 21 ende askush nuk shpik. Shenjat e moshës së afërt të vjetër nuk janë vetëm shenja të jashtme, por prania e sëmundjes. Kategoria e komunitetit të moshuar atributet kushtëzuar e burrave dhe grave mbi 60 vjet. Në këtë periudhë ka një rënie të përgjithshme në performancën, pamjen ndryshim, zyrtarë të nënshkruajë të moshës së afërt të vjetër. Procesi i plakjes fillon shumë më herët - si përfundimi i rritjes dhe zhvillimit të trupit, që është tashmë 30 vjet proceset e jetës janë ngadalësuar, dhe për 60 vjet shumica e njerëzve që vuajnë nga Sëmundjet e ndryshme. Sëmundjet e të moshuarit mund të quhet akumuluar nga jeta, progresive gjatë kësaj periudhe. Sëmundja më e zakonshme në kronike të moshuar, edhe pse ka sëmundje që ndodhin në formën akute, për shkak të dobësimit të përgjithshëm të pronave mbrojtëse të trupit dhe sistemit imunitar. Plakje e parakohshme të sëmundjeve të ndryshme dhe kontribuojnë në zakone të këqija, mbipeshë, dietë të varfër. Rënia graduale në qëndrueshmërinë e trupit çon në sintezë ngadalshme e ushqyesve, rigjenerimin e indeve, funksionin e organeve të brendshme dhe sistemeve. Qelizat dhe indet janë të plakjes dhe gradualisht humbasin paratë e tyre. Kështu, shkencëtarët vërtetuar se në masë truri bie me moshën, hedh lëng gyrus. Moshës lidhur me ndryshimet parakalim dhe sistemit nervor, duke dobësuar reagimin e ngacmim dhe frenimit. Aktivitetet analizues trurit ul, mprehtësinë e dëgjimit dhe vizioni humbur, aktivitet fizik, është prishur. Rehressyruyuschyy Një proces i ngjashëm ndodh në kardiovaskulare, të frymëmarrjes dhe endokrine sistemeve. Në moshën e vjetër rrit rrezikun e kancerit dhe sëmundjeve të tjera të rënda.


Zbulimi në kohë i sëmundjeve të njeriut dhe trajtimin e tyre varet kryesisht nga mirëqenien në pleqëri. Masat parandaluese të ndërmarra në të gjithë ndihmën jetës parandalimin e sëmundjes në të moshuarit dhe të reduktojnë ndjeshëm intensitetin e simptomave. Pra, duhet rregullisht nënshtrohen ekzaminimeve mjekësore, që do të testohen për testet laboratorike për të identifikuar variacionet e mundshme në gjendjen shëndetësore dhe për të hequr ato menjëherë. Sëmundjet më të shpeshta të të moshuarve janë të shënuara më poshtë. Sëmundje koronare të zemrës, angina, aritmia, dështimi i zemrës - shoqërues i vazhdueshëm i njerëzve më të vjetër. Për më tepër, shumë njerëz të kësaj moshe, shumica e njerëzve që vuajnë nga dështimi i zemrës, vdiq para kohe nga një atak në zemër. Masa e zemrës në këtë moshë ul. Në njerëzit mbi moshën 60 pulsin reduktuar në një gjendje të syçeltësi dhe pjesës tjetër. Zemra nuk është e përgjegjshme për palpitations stërvitje duke u përpjekur për të shpëtoj veten e ngarkesës së tepruar. Megjithatë, për shkak të furnizimit me gjak të organeve bëhet i pamjaftueshëm. Kjo mospërputhje në sistemin kardiovaskular të çon në dështim të qarkullimit të gjakut dhe muskujve të zemrës vetë. Hipertensionit - një sëmundje e zakonshme e të moshuarve, për shkak të humbjes së elasticitetit të aortës dhe enët e gjakut të. Atherosclerosis - një tjetër sëmundje vaskulare, karakteristikë e të moshuarit. Shkaku është ateroskleroza metabolizmit lipid në trup, që rezulton në muret e anijes formuar grupimeve e kolesterolit. Kjo sëmundje është shpesh një shenjë paralajmëruese për sulm në zemër. Kjo atherosclerosis cerebrale çon në goditje. Çmenduri apo çmenduri - Aktiviteti uljen e trurit e lidhur me humbjen dhe rozuyazykah aftësitë praktike, vështirësi të mësuar informacion të ri dhe paaftësi të tjera rozuyazykamy. Sklerozë cerebrale shpesh shkakton çmenduri. Sëmundja Alzheimer - një formë e çmenduri, është një sëmundje degjenerative që progreson me moshën. Në fillim të diagnostikuar atë pothuajse e pamundur, kjo është manifestuar në njerëz mbi 65 vjeç. Sëmundja e Parkinsonit, duke u dridhur ose paralizë është më intensive në njerëz mbi 70 vjet. Keqe mund të zbulohen në një fazë të hershme, dhe terapia me kohë do të minimizuar simptomat e saj. Sëmundja shkaktohet nga mungesa e një kimike - dopaminës në sistemin qendror nervor që të çon në një humbje të pjesshme të kontrollit të aktivitetit fizik. Pacientët njerëz dridhje gjymtyrët humbur lëvizje forcë. Osteoporozën - një sëmundje e kockave, në të cilën ajo bëhet më e hollë, duke çuar në deformimin e thyerje skeletik. Pjesërisht sëmundja është shkaktuar nga fakti se pas 40 vjetësh thithjen e kalciumit në trup të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme, ky element gjurmë larë intensivisht me skelet. Shumica e osteoporoza prek gratë mbi 60 vjeç, por nuk gjeti edhe në meshkuj. Dobësia e fshikëzës në të moshuarit ndodh në shumë njerëz. Kjo mund të jetë për shkak të dy mosfunksionimi i veshkave dhe prania e tumoreve të sistemit urogjenital, të cilat vënë presion mbi fshikëz dhe shkaktojnë të kërkojnë për të urinoj, shpesh pakontrollueshme. Gratë e moshuara shpesh vërejtur lëshim të organeve gjenitale femërore, duke çuar në mosmbajtjeje urinar gjatë lëvizje të papritur, duke qeshur apo teshtitjes, për shembull. Shumë të moshuarit ndjekin ankth. Pa arsye të dukshme që ata të ndjehen frikë, të ndjehen kërcënimin e fshehur dhe testin e stresit pa ndonjë arsye. Kjo pjesërisht mund të jetë për shkak të pleqërie çrregullime në psikikë.