Çfarë arsyesh mund të shkaktojë një hernie diskale
Fillimi i këtij neni këtu.
Çfarë arsyesh mund të shkaktojë një hernie diskale?


Shumë rrallë, sëmundja ndodh në fëmijët. Klasike disk herniation tipike për të rinjtë dhe të moshës mesatare, lindin kryesisht në shpinë mesit. Disqe diskale kraharorit shpesh ndodhin në njerëzit e moshës në mes 40 dhe 60 vjet të jetës. Në të moshuarit ndryshimet degjenerative të lidhura me moshën në trup, duke përfshirë disqe intervertebral, bëjnë njerëzit më pak të prekshme për hernie klasik. Në të njëjtën kohë probleme me shpinë të bëhet më i madh.


Disk mund të "pop jashtë" për shkak të presionit të papritur të fortë mbi të. Për shembull, një rënie nga një shkallë në një pozicion ulur ka një peshë të konsiderueshme vertikale në shpinë. Nëse presioni është shumë i madh - zhvillimin e kockave dëme apo shfaqjes së vertebral disk herniation. Gjarpërues (lëvizjen rreth aksit të shtyllës kurrizore) shkakton ngarkesës në rritje në rruaza dhe disqeve. Prandaj, duke rritur ngarkesën nuk mund të rrotullohen trupin e trupit - nuk është një yyazytsirnist lartë e hernie ose dëmtime të tjera.

Hernie diskale mund të ndodhë pas një peshë të vogël, zakonisht në dobësimin rrjet fijor për shkak të sëmundjeve të gjata dhe të shumëfishta apo plakjes natyrore. Disk bëhet ngarkesën fizike të dobët dhe të parëndësishëm kur heqjen asgjë ose kur rruaza presioni gjatë rotacionit trupit mund të çojë në hernias. Hernia mund të ndodhë gjatë operacioneve normale, të cilat 5 vjet më parë ishin plotësisht të sigurt. Ajo proceset degjenerative në disqe intervertebral për shkak të plakjes është shkaku më i zakonshëm i hernie e shpinë kraharorit.


Nga formimin e hernie bërthamë pulposus mund të merrni në kurrizore kanalit dhe të shkaktojë presion në të palcës kurrizore. Në mënyrë të ngjashme, ka prova se substanca nga qendra e diskut duke shkaktuar acarim kimike e rrugëve nervore. Presion shtesë së bashku të shkaktojë iritim dhe përçarje e nervave. Ky efekt mund të manifestohet me dhimbje, dobësi, mpirje në një pjesë të trupit e cila kontrollon ndjeshmërinë e nervit të dëmtuar.
Në presioni kraharorit shpinë përmbajtja hernia mund të përhapet në të palcës kurrizore. Kjo është e mundur për shkak të faktit se kanalit shumë të ngushtë kurrizor në shpinë kraharorit. Shumë shumë presion mbi të palcës kurrizore duke shkaktuar paralizë nën vendin e lëndimit.Lexo më në këtë seksion: Cilat janë simptomat kryesore të disk herniation