Si te zgjidhni anestezi gjatë operacionit


Me operacionet në gjysmën e poshtme të trungut dhe gjymtyrëve të ulët shpesh përdoret anestezi kurrizore. Ky lloj i anestezisë epidurale ngjan, por ndryshon nga ajo administratë vend. Anestezi kurrizore - një lloj i anestezi lokale është një bllokadë kurrizore nervore, duke thyer shpinë. Këto nerva transmetojë impulse nga receptorët ndijor e lëkurës dhe indeve të buta, dhe impulse motorike të muskujve, duke siguruar që ata të zvogëluar dhe për të ruajtur tonin. Si te zgjidhni anestezi gjatë operacionit, dhe si për të zgjedhur?


Për anestezi spinale, ju duhet të dini se anestezi gjatë operacionit, një sasi e vogël e anestezisë lokale (rreth 3 ml) injektuar në hapësirën subarachnoid - një zgavër rrethon trurin dhe palcën kurrizore dhe përmban lëngun cerebrospinal (lëngut cerebrospinal). Operacionet në gjysmën e poshtme të trupit mund të kryhet duke përdorur këtë lloj të anestezi, dhe pacienti shkon për të fjetur. Kur kombinohet me përgjithshme anestezi anestezi kurrizore siguron lehtësim dhimbje postoperative në një pacient.


Anestezi kurrizore është përdorur gjatë:
• operacionet gjinekologjike, duke përfshirë edhe largimin e mitres;
• transuretralnoy heqje e prostatës;
• kirurgji ortopedike prej gjymtyrëve të ulët të tilla si thyerje hip immobilization.
Kur anestezisë epidurale lokale injektuar në hapësirën epidurale përreth kordonin e butë meninges kurrizore. Kjo është në mes të Mater dura dhe kanalit kockave të shtyllës kurrizore.

Hyrje mjet anastezik dhe zgjidhni anestezi gjatë operacionit

Për të hyrë në gjilpërë anestetik shtyjnë një hapësirë ​​pak më të thellë epidural, ylli pautynnuyu firmë dhe membranat e shtyllës kurrizore dhe duke marrë në hapësirë ​​subarachnoid. Birë cerebrospinal është kryer në mes të proceseve spinous II-V rruaza mesit. Palca kurrizore përfundon mbi zonën, duke lëvizur në të ashtuquajturën bisht kalë i vogël. Kështu, në këtë pikë më të lehtë për të arritur hapësirë ​​subarachnoid. Birë mesit diagnostike për të marrë mostër cerebrospinal lëng për analizë në meningjit dyshuar është prodhuar edhe në këtë fushë. Hapësirë ​​subarakinoidale është e mbushur me lëngun cerebrospinal. Ndryshe hapësirën epidurale, ajo ka një vëllim shumë më të vogël. Pra, për anestezi kurrizore e nevojshme, shumë më pak të drogës. Për anestezi efektiv të gjymtyrëve barkut dhe të ulët të rrituri të mjaftueshme në lidhje me 3 ml të anestezisë lokale që është 5-10 herë më pak se gjatë epidurale.


Anestezi kurrizore ka tre avantazhe lavdishme është se anestezi gjatë operacionit:
• fillimin e shpejtë e veprimit dhe një efekt të fortë analgjezik.
Si anestezion injektuar pranë nerva kurrizore, anestezi kurrizore hyn në fuqi shumë më shpejt se epidural, dhe ka një efekt të theksuar analgjezik;
• gjendje për të shmangur anestezi të përgjithshme.
Në disa shtete, të tilla si sëmundjet e frymëmarrjes, duke e pacientit në anestezi është shoqëruar me një rrezik të lartë të komplikimeve. Në raste të tilla, përdorimin më të mirë të anestezi spinale, kur është e mundur, të tilla si operacionet në gjysmën e poshtme të trupit. Shtatzënia vlen edhe për kushte të tilla si në këtë rast, ajo është e rekomanduar përdorimin vidyazykatysya të anestezi të përgjithshme. Veprim me shpejtësi, besueshmërisë së lartë dhe lehtësim efektive dhimbje dhe mundësia për të mos aplikojnë anestezi të lejuar përdorimin e anestezisë kurrizore gjatë seksionin e planifikuar dhe emergjente cezariane. Megjithatë, të gjithë pacientët që zotëron kirurgji duke përdorur këtë metodë të anestezionit, të përshtatura për anestezi të përgjithshme në rast se periudha është anestezi lokale pamjaftueshme për operacionin. Përveç kësaj, në disa raste të kryera në të njëjtën kohë anestezi kurrizore dhe epidural. Ky i fundit bën të mundur për të futur një dozë shtesë mbi kohën e nevojshme për të përfunduar transaksionin;

• lehtësim dhimbje postoperative.
Anestezi kurrizore redukton dhimbje postoperativ mirë dhe shmang përdorimin sistematik të drogës bazuar në morfinë. Nga efektet e shpeshta anësore përfshijnë presionin e ulur të gjakut, të përzier, të vjella, kruarje, ethe, dobësi të muskujve, paaftësia për të urinoj (zakonisht në këtë rast është futur në kateterit urinar).

Zakonisht këto simptome zhduken sa më shpejt punën përfundon anestezisë. Ka komplikime të tjera.
• Dhimbje koke pas anestezi spinale

Deri kohët e fundit, në mesin e efekteve anësore të anestezisë kurrizore shpesh u takuan të ashtuquajturën dhimbje koke kurrizore. Mos të provokojë një rrjedhje të vogël të lëngut cerebrospinal pas birë të Mater dura. Moderne hala kurrizore birë janë të dizajnuara në mënyrë që ata të lënë vetëm një vrimë të vogël në Mater dura. Kjo minimizon rrezikun e rrjedhjes së lëngut cerebrospinal dhe për këtë arsye shfaqjes së koke.
• Kohëzgjatja e efektit analgjezik është arritur nga një injeksion të vetëm të anestezisë anestezion lokal. Pastaj gjilpërë është hequr. Anestezi kurrizore vepron 2-3 orë. Duke qenë të përshtatshme për manipulim shumë kirurgjikale, në disa raste mund të jetë e thellë të mjaftueshme për kirurgji ose intervenim mund të vonohet. Në raste të tilla shpesh duhet të mbështetet në anestezi të përgjithshme shtesë.