Cilat janë komplikimet e mundshme të dislokimit
Fillimi i këtij neni këtu.


Dislokimi i përbashkët mund të shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:Boshllëqet muskujt, ligaments dhe tendons, shtrëngimi dëmtuar përbashkët
Dëmtimi i nervave dhe enëve të gjakut rreth e përbashkët
Tendenca për të përsëritur vыvyhu nëse keni zhvendosjen rënda ose dëmtim u ngrit në mënyrë të përsëriturNë qoftë se ju shkelin integritetin e ligaments, tendons, nerva dhe enët e gjakut që rrethojnë përbashkët dëmtuar, mund të kërkojnë kirurgji për të rivendosur të dhënave strukturën e indeve.


Ekzaminimi dhe Diagnoza
Përveç ekzaminimit mjekësor, mjeku do të marrë studimet e mëposhtme:Radioskopi . X-ray imazh mund të shihet zhvendosjen përbashkët ose thyerje të eshtrave dhe dëmtime të tjera.
MRI. Imazhe rezonancë magnetike mund të ndihmojë mjeku të shqyrtojë dëmin e indeve të buta përreth vыvyhnutoho përbashkët.

Parimet e trajtimit


Dislokimi Trajtimi varet nga vendndodhja dhe shkalla e dëmtimit, duke përfshirë edhe parimet e mëposhtme:Praktikë. Gjatë këtij mjeku manipulim duke përdorur lëvizje të veçantë, duke u përpjekur për të vënë në kockë në pozicionin e dëshiruar, vpravyty tyre. Varësisht nga shkalla e ënjtje dhe dhimbje mund të jetë anestezi lokale ose të përgjithshme (narkozë) para manipulimeve në eshtra.

Immobilization (Imobilizimi ). Pasi kockave mbrapa në pozicionin e saj origjinale, mjeku ymmobylyzyruet autobus të përbashkët ose compressing fashë për javë. Kohëzgjatja e immobilization varet nga vendndodhja dhe ashpërsia e zhvendosjes.
Anestezi . Pas vendosjen e dhimbje të forta duhet të kalojë. Nëse dhimbja nuk largohem, mjeku mund të përshkruajnë relaxants muskujve apo drogë që reduktojnë dhimbjen.
Kirurgji trajtim . Nëse dëmi nervave dhe enëve të gjakut, dhe në qoftë se ju nuk mund të vënë kockat në vend kërkon trajtim kirurgjik. Kirurgjia është përdorur në çrregullimesh të përsëritura, sidomos në dislokimin e shpatullën.

Riaftësim . Pas heqjes gomat ose immobilizing fashë duhet t'i nënshtrohen rehabilitimit që ju lejon të kthyer varg ish e levizjes në forcën e përbashkët dhe të muskujve.Disa lloje të çrregullimesh, të tilla si përmbysje hip përbashkët, të marrë disa muaj për trajtim.

Në rastin e një përmbysje të thjeshtë pa dëmtuar nervat dhe enët e gjakut, nyje të kthehet në gjendjen e mëparshme shpejt. Nëse ju provoni për të përshpejtuar procesin e shërimit, atëherë ajo është e re strukturave yyazytsirnist dëmit që rrethojnë përbashkët dhe ri-përmbysje.Ndryshimi jetese


Hapat e mëposhtëm do të ndihmojë në uljen e siklet dhe zhvendosjen në mënyrë të sigurtë të përshpejtojë trajtimin e:Jap pushim përbashkët. A nuk e kanë veprimet që çuan në vыvyhu. Shmangni lëvizjet e dhimbshme.
Aplikoni ftohtit dhe të nxehtit. Vendi masë akujsh notues të përbashkët të dëmtuara për lehtësimin inflamacion dhe dhimbje. Përdorni një qese e perimeve të ngrira ose kube akulli. Ftohje duhet të zgjasë 15-20 minuta në procedurë çdo 3-4 orë për 2-3 ditë. Kur do të dhimbje dhe inflamacion, aplikoni një jastëk të ngrohtë ngrohje për t'u çlodhur muskujt dhe lidhjet e caktuara. Efektet e ngrohjes nuk duhet të zgjasë më shumë se 20 minuta në procedurë.

Merrni ilaçe dhimbje. Droga OTC, të tilla si ibuprofen, naproxen dhe Acetaminophen mund të zvogëlojë dhimbjen. Ndiqni instruksionet dhe të ndaluar marrjen e ilaçeve kur dhimbja do të kalojë.
Mbaj lëvizje përbashkët . Pas 1-2 ditëve të immobilization, kujdes bëjë një mjek ose terapist fizik sugjeruar ushtrime për të ruajtur varg e levizjes në të përbashkët dëmtuar. Imobilizimi i plotë mund të shkaktojë contracture (kufizimet e lëvizshmërisë të qëndrueshme).

Lexo më në këtë seksion: Çfarë nuk duhet të bëni në rast të zhvendosjes