Çfarë sëmundje shoqërohet me humbjen e flokëve


Nëse flokët e njeriut ka filluar të bjerë në numër të vogël, një fenomen i lidhur zakonisht me sëmundje mangësi sezonale ose sistemet imun të dobësuar. Por çfarë nëse humbja e flokëve bëhet dimensione në shkallë të gjerë. Sëmundjet e flokëve mund të ndryshojnë, por në shumicën e fotografisë klinike diagnostikuar një formë e alopecia. Para studimit të hollësishëm të këtyre diagnozave, është e rëndësishme të dini se çfarë procesin e sëmundjes, dhe pse ajo përparon, shpesh në një trupin e mashkullit? Pra quajtur patologjike humbjen e flokëve alopecia, të cilat mund të më pas të çojë në baldness karakteristike e fundit të pacientit. Është e rëndësishme për të sqaruar se flokët bie jashtë në të gjitha pjesët e trupit pa përjashtim, dhe për të ndaluar këtë proces nuk është në dispozicion edhe me mundësinë e barnave të reja. Pyetja, dhe çfarë janë këto ndryshime të pakthyeshme në pamjen e tyre? Siç doli, mund të ketë disa arsye, të cilat janë të paraqitura më poshtë. Para së gjithash, kjo sëmundje mund të përparojë në sistemin nervor, pra, stresi sistematik, shoku ndryshme nervor, depresioni rritjen ndonjëherë një masë të ngadaltë flokët, dhe së shpejti pacientin respektuar hedh lëng e tyre të dallueshme dhe humbje. Por rezistojnë proces të tillë patologjike, për fat të keq, nuk mund. Përveç kësaj, mosfunksionimi i follicles flokët sjellë çrregullime të rënda të hormoneve në trup, në të cilin ka një deklaratë masiv i hormoneve mashkullore androgens. Ajo është gjithashtu faktor i mundur dhe i trashëguar që elokuente kujton se tullac si një prindër i rritur duhet të paralajmërojnë për kërcënimin potencial për fëmijët e tyre. Pra, me sa duket, shkakton sëmundje mund të jetë një shumë e flokëve, por në çdo rast kërkon diagnozë klinike individuale.


Prandaj, pacientët të cilët ishin në rrezik, duhet të jetë i vëmendshëm për flokët e tyre dhe të besueshme di të gjitha shenjat paralajmëruese e sëmundjeve të veçanta. Së pari, është e rëndësishme për të kuptuar se humbja e flokëve - një proces gradual, ku për herë të parë flokët e dukshme i hedh lëng dhe kokës çdo javë, ne mund të shohim më qartë dhe të dukshëm. Së shpejti krehër është tashmë një tufë e flokëve të madhësi të konsiderueshme, dhe koka e dukshme tullac dhe një kokë tullac. Siguruar dyshimet e tyre kur larja gjithashtu mund të shkojnë kur flokët individuale Bulk larë ujë të rrjedhshëm. Nëse ka një humbje e madhe e flokëve, sëmundja ka nevojë për diagnozë dhe trajtim të menjëhershëm në kohë. Përndryshe tullac mund të qëndrojnë përgjithmonë. Rastësisht, në këtë foto klinike është mendje e rëndësishme që terapi intensive dhe mund të vonohet për gjashtë muaj, dhe rezultati do të jetë i pavlerë dhe të parëndësishëm. Gjëja kryesore - mos e humbni shpresën dhe vazhdojnë të gjitha përpjekjet për të rivendosur strukturën e gjëndër e flokëve. Në të gjitha fotot klinike e alopecia trajtohen konservative dhe terapia intensive ka një skemë të përgjithshme. Së pari, është e rëndësishme për të parë një mjek, i cili do të studiojë follicles flokët dhe përcaktimin e shkakut të procesit të sëmundjes. Nëse diagnostikuar saktë, ne mund të supozojmë se kjo është gjysma e betejës. Trajtim konservativ regjim varet nga lloji i alopecia, dhe është efektive vetëm në 50% të lëndëve klinike. Pra, në këtë foto klinike kërkon një qasje gjithëpërfshirëse që fillon me përdorimin aktuale të kortikosteroideve. Marr ilaçe specifike duhet vetëm specialist kompetent, përndryshe rezultati do të jetë. Përveç kësaj, aplikimi i duhur i ointments dhe gels që përmbajnë retinë A. Por, për forcimin e sistemit imunitar nuk do të parandaluar përdorimin e drogës brenda zink dhe magnez, të cilat vetëm rrisin burimet njerëzore dhe për të promovuar rritjen e flokëve të reja. Gjithashtu, është thelbësore për të ndryshuar dietën tuaj të zakonshme për të përfshirë kombinimet e vitaminave të grupit B. Merrni këto komponime organike mund të jetë në formën tabletyzyrovannoy, por pas konsultimit me mjekun tuaj. Nëse ka humbje të flokëve, klasifikimi sëmundje është e kushtëzuar dhe e kujdesit intensiv varet nga ajo që është bërë diagnoza. Pra, areata alopecia përfshin flokëve hedh lëng në disa zona të kokës. Procesi patologjik është po aq karakteristike për gratë dhe burrat, dhe është rezultat i rritjes së stresit fizik, turbullira emocionale dhe të ushqyerit e dobët. Alopecia Totali i shoqëruar nga një humbje e plotë e flokëve dhe Shperndare ofron vetëm poridshannya flokët. Simptomatike, mbresë dhe alopecia kongjenitale është shpesh një simptomë shqetësuese e sëmundjeve të tjera të rënda në trup prekur dhe tani parashikojnë pamundur proces patologjik. Gjithashtu mos harroni për alopecia androgenic e cila tani karakterizohet jo vetëm burrat, por edhe gjysmën më të drejtë të njerëzimit. Në çdo rast, mjekësia moderne dhe të lënë cosmetology shpreson për të zhvilluar teknikën më të re të veçantë që do të lejojë flokët e njeriut kthehet në fuqi të plotë dhe të njëjtin vëllim, kështu që të flasin. Përderisa kjo nuk ndodh, pacientët me probleme tipike zgjidhur në të gjitha trajtimet e mundshme, vetëm për të arritur qëllimin. Megjithatë, si statistikat zhgënjyese, procesi është shpesh baldness pakthyeshëm dhe flokët, në qoftë se ata të fillojnë të rriten shumë ngadalë dhe jo në sasi si më parë. Pra, ne mund të presim vetëm për rezultatet dhe jo dëshpërimit. Nëse ka një humbje e madhe e flokëve, nuk e injorojnë problemin, ose ajo së shpejti do të jetë globale për pacientin individual. Është e rëndësishme për të parë një mjek.