Elb kaq e thjeshtë


Ju zachesavsya sy, e kuqe qepallë, i fryrë, dhe më pas ishin thumbues, djegie dhe shkarkimi purulent nga syri? Kjo elbi!
A nuk mbështeten në trajtime popullore të tilla si zyazyka elbi ose pështyjë në sy me elb, është më mirë që të konsultoheni me mjekun nëse ju elbi. Kështu që ju shmangur, zhvillimin e komplikimeve dhe elb në asnjë kohë bëhen të shëndetshme dhe të kuruar elb.

Simptomat e mësipërme karakteristike e sëmundjes inflamatore ndonjëherë - elb.

Më elb është në formën e inflamacionit akut purulent e gjëndra dhjamor buzë të qepallave, të vendosura në rrënjët e rëna, infeksion për shkak të baktereve. Zhvillimi elb nuk ka asnjë aksident. Sipërfaqja e brendshme e qepallave të mbuluara me mukozave - konjuktiva, e cila është çelsin e lartë dhe në fund të syrit. Midis syrit dhe elb qepallë terren prodhuar në qese conjunctival që është në to fshehtë është një terren ushqyes për infeksion merr atje, për elbi. Ajo fillon të zhvillohet me shpejtësi dhe ndikon gjëndra dhjamor apo indet e tjera elbi kur ndonjëherë. Në buzë të qepallë shfaqet ënjtje të ashpër të dhimbshme, shoqëruar me ënjtje dhe skuqje të konjuktiva dhe qepallat. Pas 2-4 ditë me purulent elbi depërtojnë shkriheni në Breakout e saj jashtë qelb dhe indeve nekrotik grimcave. Një tjetër rezultat i procesit elbit - formimin kapsule rreth infiltrimit dhe kalimin në një fazë kronike elbi.
Suksesi i trajtimit elbi varet se sa shpejt u dërguan për të shtypur infeksionin e elbi, ndërsa procesi patologjik elbi vetëm fillimi.

Në fazën fillestare të elbi - vajosje lëkurës qepallë me elb në vendin e infiltrimit zgjidhje alkoolike dhe përdorimi i pikave antibacterial.

Në fazat e avancuara të elbi për trajtimin e elbi dhe hormonet shtuar
fizioterapi.

Një fazë dalekozashedshey e zhvillimit në elb përdoren antibiotikët autohemotherapy.


Në të moshuarit dhe njerëzit me sistemet imun të dobësuar, formimin e disa elbi dhe vlon, i cili nëse e majta elb patrajtuar, i trajtimit të pahijshme mund të çojë në komplikacione të rënda të tilla si absces dhe celulitit ndonjëherë. Këto procese patologjike janë të rrezikshme jo vetëm për të drejtat, por edhe për jetën e tij, kështu që kur simptomat e para elbi duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.