Anoreksi është më mirë që të jetë i vdekur se sa yndyrë


Anoreksi term do të thotë agjërimin vullnetar për një kohë të gjatë, duke rezultuar në humbje vjen peshe shpejtë dhe efekteve të tjera anësore. Sipas statistikave, tre nga dhjetë pacientëve me anoreksi nuk mund të shërohen dhe të vdesin nga sëmundjet e lidhura me humbje peshe kritike. Për pjesën tjetër të periudhës së rimëkëmbjes mund të jetë shumë e gjatë dhe e dhimbshme. Vdekshmëria nga efektet e anoreksi janë disa herë më të larta se vdekjeve nga shkaqe të tjera në mesin e grave të reja 15 në 25 vjet. Dhe shkaku i vdekjes mund të jetë jo vetëm lodhje, por vetëvrasja e pacientit.


Ka Anorexia nervosa dhe anoreksi mendore.

Anorexia nervosa (anorexia nervosa) - refuzim i plotë i ushqimit ose kufizimit të mprehtë të marrjes të ushqimit për të humbur peshë ose për parandalimin e mbipeshës dial mbivlerësuar apo nën ndikimin e obsessions përmbajtje relevante.

Anoreksi mendore (anoreksi psychica) - Refuzimi i ushqimit për shkak të një shtypjeje të mprehtë e oreksit në depresion apo ide delusional helmimit ndikuar.

Që vuajnë nga ky çrregullim të përbashkët në vitet e fundit kryesisht vajzat adoleshente dhe gratë e reja, të arsimuar dhe vыsokoyntellyhentnыe veçanti. Anoreksi ndodh në të rinjtë, por shumë më pak shpesh.


Pacientët shkojnë në të madh për të shmangur të hahet, argumentojnë se ajo shkakton ato neveri; çorientojnë të tjerët, duke thënë se ata kanë ngrënë, në të vërtetë hedhur jashtë. Ata mund të shkaktojë të vjella pas ngrënies ose të marrë doza të mëdha të laxatives. Pesha e trupit mund të bien në 30 kg. Pasi pesha është më pak se 45 kg, menstruacioneve zakonisht ndalet. Kjo mund të vërehet hyperactivity, edhe pse pacienti mohon atë. Pacientët herë pas here bie të fikët dhe të bie në një agoni, mund të ngrijë edhe në mot të nxehtë. Të gjitha sistemet e trupit, duke përfshirë tretjes, gradualisht humbasin funksionin e tyre. Pritja e detyruar e madje edhe një sasi të vogël të ushqimit është shoqëruar me një dhimbje shumë të fortë.


Kur humbje peshe është kritike, ulur rezistencën ndaj infeksionit dhe që zakonisht mund të shkaktojë sëmundje të vogla, në këtë rast çon në rezultate të rënda dhe nganjëherë fatale.


Shkaqet e anoreksi.


Refuzimi i ushqimit dhe, rrjedhimisht, humbje peshe është një shprehje e jashtme e problemeve psikologjike.Humbje peshe dhe lodhje mund të jetë një përpjekje për të mohuar seksualitetin rritur dhe të kthehet në një shtet mësipërm pubertetit.
Trauma psikologjike dhe depresioni.

Marrëdhënia jonormal me një ose të dy prindërit, sidomos kur nëna është grua shumë autoritar. Në raste të tilla, refuzimi i marrjes të ushqimit simbolizon refuzimin e dashurisë prindërore.
Mungesa e njohurive të vajzave të reja në lidhje me pasojat që mund të rezultojë në dëshirën e tyre për harmoni.
Mosbesimit në faktin se refuzimi i të ushqyerit e duhur të vërtetë mund të shkaktojë dëme të pariparueshme në trupin tuaj. Fakti që komplikime nuk duket menjëherë. Një person mund të, brenda një viti apo më shumë për të shijuar humbjen e peshës, por ndjenja nuk ka probleme të veçanta me trup, përveç lodhje të vazhdueshme. Por pasojat e tmerrshme ende shfaqen. Në të gjitha.

Besimi në unike e tyre, ndjekja e idealit, e cila përfundimisht të fillojë të dominojë mbi të gjitha parimet e tjera të jetës. Refuzimi i ushqimit - një mënyrë për të theksuar individualitetin e tyre, një mënyrë për të provuar superioritetin e tyre ndaj njerëzve të zakonshëm, kështu që ju mund të menaxhuar nevojat tuaja dhe jo të jetë një "shërbëtor i stomakut." Sakrificë vullnetare në emër të ideve të larta.
Krijo botën e tyre, një lloj sekrete "klubet", duke vepruar stampuar "Tepër sekret", e cila mund të bëhet vetëm njerëzit me të njëjtën sëmundje.

Modës. Përkundër promovimit të gjerë të ushqyerit në media botërore dhe "zyrtar" refuzimit të modeleve të njohjes standarde shumë i hollë i bukurisë, dëshira e vajzave të reja për të harmonisë nuk është zvogëluar.
Kënaqësi. Sa paradoksale kjo tingëllon, por shumica e pacientëve sëmundja si anoreksi (derisa të çuar në komplikacione shumë të dhimbshme). Anoreksi kompensuar lloj dobët shëndetësore fizike të "bonus moral", duke e çuar kënaqësinë e udhëtimeve tregtare (edhe kur i madh me permasa të vogël), duket ziliqar nga vajzat e tjera është rritur vëmendjen nga të dashurit.


Komplikimet e anoreksi dhe pasojat e saj.

Lodhje konstante, ndjenja e ftohtë edhe në temperatura të larta të ambientit;
dhimbje koke;
humbje e flokëve;
shkatërrimi i thonjve;
humbje dhëmb;
i dobët;
dhimbje në të gjitha pjesët e trupit;
shkatërrimin e indeve të eshtrave, duke çuar në osteoporozën hershme;
mosveprimi i organeve të brendshme;
organet e brendshme të pushojë të funksionojë (për shembull, dështimi për të kontrolluar fshikëzës edhe në vende publike)

Goditje dhe sulm në zemër.Këtu është një listë e shkurtër e asaj që mund të ndodhë për një njeri i cili refuzon të ushqyerit. Ajo duhet të mbahet mend se dëmi i shkaktuar nga komplikimet e anoreksi është e pakthyeshme.


Trajtim.


Para trajtimit duhet të trajtohen me kujdes sepse çdo presion ndaj pacientit mund të përkeqësohet vetëm gjendjen e tij dhe do të çojë në ekstreme të reja.
Trajtimi ka për qëllim jo vetëm për t'u kthyer dhe ruajtjen e peshës normale, por edhe në shkaqet yskorennenye psikologjike të sëmundjes. Prandaj, trajtimi përbëhet nga dy fusha kryesore: ilaçeve dhe psikoterapisë, në të cilin fokusi në pacient të ushqyerit duke përdorur sedativë dhe shkaktojnë pilula oreks.

Aktualisht trajtimi psikoterapeutike shpesh përfshihen të gjithë familjen e pacientit. Prindërit e pacientëve mund të kenë nevojë rehati dhe informacion për të ndihmuar ata të kuptojnë uyazyka dhe shkakton sëmundje. Tani ka edhe të ndihmojë sufferers anoreksi në grupe të grupeve të ngjashme të trajtimit anonim të alkoolizmit. Kjo mund të jetë veçanërisht mbështetje e madhe dhe ndihmë në periudhën e rimëkëmbjes.
Kur anoreksi është rritur, pacienti është në spital zakonisht. Nuk pacienti është nën mjekët shqyrtimit të cilët shohin në atë se ai në fakt ngrënë. Ndonjëherë këto "privilegje" si vizitorë apo leje për të marrë nga shtrati, e përdorur si një nxitje shtesë për ushqim pacientit. Dhe e gjithë ky trajtim është e kombinuar me psikoterapi për të ndihmuar pacienti dhe familja e tij të përballen me problemin.Parandalimin e sëmundjes.


Parandaluar sëmundje nuk është gjithmonë e lehtë, siç është shpesh shkaku i tij duke u bërë e ardhshme njerëzit mundshme sëmurë. Shenjat e para të anoreksi është mohimi i marrjes të ushqimit dhe humbje peshe, edhe në qoftë se personi i fsheh ose shkrim shkakton vjellje pas miratimit të tij, ai nuk është menjëherë e dukshme. Detyrojë atë për të ngrënë normalisht padobishme - duhet të ushtrojë takt dhe dhembshuri, dhe në qoftë se uria vazhdon, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Ndihma më parë zbuloi mjekësore, aq më mirë mundësinë e shmangies humbje të konsiderueshme peshe dhe më shumë shpresë për një shërim të plotë pa spital, e cila në vetvete shkakton stres shtesë.

Përveç kësaj, është e rëndësishme të mbani mend se refuzimi i vakt kur anoreksi është një simptomë e sëmundjes, jo shkaku i saj.