Lëng panxhar për një zemër të shëndetshme


Vetëm një gotë me lëng të freskët panxhar mund të sjellë efekt të menjëhershëm, si uljen e presionit të gjakut.
Shkencëtarët kanë treguar se brenda disa orësh pas konsumimit të presionit lëng perimesh systolic (numri të lartë në një tregues presion) ulur me një mesatare prej 4 - 5 pikë në një grup të vogël të njerëzve të shëndetshëm.
Ndoshta reduktimi i tillë publik mund të duket e pavlerë, por ky efekt është në fakt reduktim 10% në vdekshmërisë nga sëmundjet e zemrës.
Duket premtues se veprimi është i qartë, pas pjesës së parë të konsumit lëng. Rezultati mund të jetë edhe më mbresëlënëse nëse panxhar do të jetë një mysafir i shpeshtë në tryezën tuaj.
Përfitimet e panxhar


Studimet e mëparshme kanë treguar efektin e reduktimit të presionit në laborator. Por analiza e tanishme është unik në llojin e vet, siç tregohet lëng efikasitetin panxhar për një person i shëndoshë, pa ndryshuar dietën apo mënyrën e jetesës.
Në studim, 15 burra dhe si shumë gra pinë 500 ml pije, i cili përbëhet nga tre të katërtat e lëng panxhar dhe një çerek mollë ose një lëng placebo. Atëherë gjendja e tyre monitorohet gjatë gjithë ditës. E njëjta procedurë u përsërit dy javë më vonë, vetëm grupi që piu një hapje qetësuese e padëmshme, këtë herë i dha lëng panxhar.


Dhe në mesin e burrave dhe grave ishte një rënie të lehtë në presion systolic gjakut për gjashtë orë pas pirjes lëng.
Por, kur studiuesit vënë re vetëm rezultatet e subjekteve meshkuj, ishte një rënie serioze të 47 pikave.
Studimet e mëparshme kanë sugjeruar gjithashtu se ndikimi i lëng panxhar nuk është shumë e theksuar në mesin e grave.
Në këtë rast, një shpjegim i mundshëm është zonjat moshës më të larta, dhe përdorimi i tyre i barnave të caktuara, të tilla si kontraceptivëve oral.Nitrateve dhe efekti i reduktimit të presionit


Ekspertët besojnë se lëng të tillë panxhar efikasitetin për shkak të natyrës së përmbajtjes së lartë të nitrateve.
Në procesin e gjatë biologjik i nitrateve tretje ushqime të tilla si panxhar ose perimet me gjethe janë konvertuar të oksidit nitrik në trup. Kjo substancë relakson enët e gjakut, dilates e tyre, duke ndihmuar në gjak të rrjedhin lirisht nëpër trup.
Pa marrë parasysh se oksid nitrik hyn në trup. Ju mund të pini dhe lëngje, dhe vetëm perime. Efekti pozitiv do të vazhdojë të ndodhë. Shkencëtarët sugjerojnë se substanca është komponenti më i fuqishëm i çdo dietë që synon reduktimin e presionit.

Ndikimi më i madh i përdorimit të lëng panxhar vjen në tre orë, duke ulur normën e 10 pikë.
Edhe pse ka nevojë për kërkime më të thellë dhe të gjerë për të kuptuar ndikimin e nitrateve në presionin e gjakut, pasurojnë dietën tuaj me ushqime natyrale të pasura me këtë substancë nuk ka dëm.
Kjo qasje i bën jehonë mjekët amerikanë miratuara dietë kundër presionit, i cili fokusohet në përdorimin e fruta, perime, produkte të ulët-yndyrë qumështit, drithërat, peshk, shpezë dhe arra, dhe ulur sasinë e ngopur yndyrë dhe kolesterol në dietë.

Sistemi i përshkruar Fuqia solli përmirëson shëndetin e zemrës dhe enët e gjakut. Tani shkencëtarët kanë zbuluar vetëm një nga arsyet për efektet e saj pozitive, përkatësisht praninë e nitrateve.