Rritje fara Goji e bimëve të dobishme


Bimore Goji u soll tek ne nga zonat kodrinë e Tibetit. Totali i njohur rreth dyzet lloje të bimëve unike. Megjithatë, vetëm dy prej tyre kanë shërim pronat - një e Tibetit dhe goji kineze. Murgjit tibetian bimore u hap. Ajo karakterizohet nga ripening mjaft e hershme. Në interes që ata janë të ëmbël, me një aromë të fortë Solanaceae. Këto manaferrat janë shumë të holluar me ujë, në mënyrë që ata janë shumë të vështira për të thatë. Shfaqja e kineze goji - mbarështuesve meritës. Shfaq atë me punë e vështirë, por manaferrat e saj më të mëdha dhe shije të ëmbël Solanaceae mezi të dukshme. E vetmja pengesë është se centrali fillon të japë fryt jo më shpejt se dy deri në katër vjet pas mbjelljes. Sigurisht, sektorit të hortikulturës në rajonin tonë dhe amatorë të interesuar në nëse ju mund të rriten me fara goji në kushtet tona. Në parim, kjo nuk është aq e vështirë një detyrë sa mund të duket. Gjëja kryesore është që të marrin në konsideratë të gjitha tiparet e uzinës. Farat përmbajnë manaferrat goji në. Në çdo rreth tetë deri pesëmbëdhjetë sikla. Para mbjelljes fara, manaferrat vendosur mundësisht në ujë të rehatshëm për dhjetë minuta, pastaj të marrë fara. Tjetra, manaferrat janë të ndara nga fara ngjyhet në një zgjidhje të zirconium ose Epinay për disa orë. Ideal për mbjelljen goji është toka me tokë pjellore dhe torfe. Për më tepër, tokë pjellore duhet të merret dy herë. Toka, e cila do të mbillen fara duhet të jetë e lirshme dhe hydrated. Fuqimisht të varrosur fara gjatë ulje nuk duhet të jetë. Quite disa centimetra të rinj shoots më të lehtë për të marrë përmes.


Pas mbjelljes më e rëndësishme për të monitoruar lagështi tokës, ajo nuk duhet të thahen edhe për një periudhë të shkurtër kohe. Pas enë parë rostochkov duhet të vihet në vend të mirë-ndezur si goji nuk toleron hije. Megjithatë, rrezet direkte edhe të dëmshme. Ndriçimi duhet të jetë i përhapur. Në goji kapacitet më të thella transplantuar kur do palë e tretë e lë. Thellësia tani duhet të arrijë shtatë centimetra. Humus duhet ushqyer bimore. Përkundër faktit se goji në rritje nga pasardhësit - nuk është një detyrë e lehtë, rezultati mund të jetë krenar. Në fund të fundit, jo të gjithë mund të kenë pjesën e tyre në këtë kokrra të kuqe të dobishme.