E vërteta në lidhje me vegetarianism


Vegetarianism - kufizimet absolute ose të pjesshme dietë për produktet me origjinë shtazore. Sipas qëndron Origjina e termit është e gabuar. Termi nuk lind nga latinishtja. Vegetalis («bimore"), dhe nga latinishtja. vegetus - gëzuar, aktive. Termi u prezantua në meshat VEGJETARIANËT britanike në gjysmën e dytë të qepallë 19, të cilat investohen në qëndrimet e lëvizjes vegjetarian filozofike dhe etnike.


Megjithatë, vegetarianism depozitë nuk është Angli, ajo erdhi tek ajo nga një prej kolonive të saj - Indi. Duke gjykuar nga burime të shumta, dhe se është vendi ku ajo u ngrit në lidhje me një ritualet specifike fetare e pastrimit shumë se tre mijë vjet më parë.Interesante, pothuajse gjatë gjithë kohës ishin njerëz të famshëm shikime të tilla vegjetarian. Dhe ata kishin pasuesit e tyre. Për shembull, Pitagora nuk i njohin enët e mishit, por me kalimin e kohës dhe nxënësit e tij u bashkuan me këtë mënyrë jetese.


Në vegetarianism nuk ishin gjithmonë motivet tërësisht ideologjike dhe fetare. Shumë rajone të vegetarianism botës ishte shumë fitimprurës, sidomos ekonomikisht, duke pasur parasysh çmimi i madh i produkteve të mishit.


Tani numri global i vegjetariane është rreth tetë milionë. Më e rëndë e këtyre produkteve të përdorin vetëm furnizimet perime. Sipas mjekëve, një dietë e tillë ishte e ndryshme dhe të paaftë për të siguruar trupin me vitamina esenciale në bollëk, proteinave dhe kalciumit. Prandaj, më e përshtatshme dhe e pranueshme është laktovehetarianskaya dietë , Në të cilat përdorimi i mundshëm i vezëve (mundësisht unfertilized) dhe produktet e qumështit.


Për shumë prej këtyre koncepteve janë praktikisht sinonim për ushqim të shëndetshëm dhe mënyrë jetese të shëndetshme. Në parim, fruta dhe perime rritur në mënyrë të konsiderueshme e imunitetit. Të përfshira në ushqime bimore të paqëndrueshme të pengojnë proceset e kalbjes, duke kontribuar në një përmirësim të dukshëm të sistemit të tretjes dhe krijimin e tërheqjes kolesterolit të tepërt që gjinden në mish.


Varieteteve Pesha e arra përmbajnë shumë vitamina dhe minerale, si dhe acide yndyrore të pangopura të vlefshme të cilat ulin kolesterolin në trup.


Mish yndyrore të ngopura akumulimin e kolesterolit në trup e cila është një oriz faktor për sensibilitet të arteriosklerozës dhe infarkt miokardi.


Njëjti refuzim të plotë të produkteve të mishit kërcënon për mangësi hekuri anemi, sepse shumica e thithjen e hekurit nga produktet e kafshëve.


Por këto ditë çështja e vegetarianism shkakton mosmarrëveshjeve të reja dhe pyetje. Pas të gjitha, shumë bimë karakteristike të kodit gjenetik të kafshëve. Për më tepër, sipas të dhënave të fundit, kërpudha në origjinë më të ngushtë me kafshë të egra se sa bimore. 
R3r3r384.