Norma ditore e qumështit korovyachoho për fëmijën


Shumica prej nesh e dinë se përfitimet e qumështit, ky ushqim unike krijuar nga natyra. Qumësht filluar përdorimin e gjatë, duke e ditur në lidhje me pronat e shërimit për trupin. Nëse për ndonjë arsye ushqen fëmijën ishte e pamundur, ai ishte ushqyer qumësht, sepse në atë kohë nuk ka pasur formula mitur. Çfarë është norma ditore e qumështit të lopës për fëmijën?
Qumësht edhe quhet "gjak e bardhë", duke theksuar vlerën dhe domosdoshmërinë e qumështit të rregullt në dietën e çdo personi. Fakti se qumështi është i një rëndësie të madhe në dietë, për shkak të përmbajtjes së lartë të substancave të nevojshme për jetën. Qumështi përmban kalcium, më shumë se 200 lloje të mineraleve dhe organike, shumë vitamina, proteina, fosfor, enzimat, hekur, kalium, mangan, natriumi, acidet minerale, aminoacidet dhe elemente të tjera të rëndësishme gjurmë.Siç është përmendur tashmë, qumështi dhe prodhimet e qumështit janë burime të përditshme normë e ushqyesve dhe mineraleve, është e nevojshme të studentëve në rritje organizëm. Substanca e kërkuara në qumësht përmban një sasi të balancuar absorbuar me lehtësi nga trupi i fëmijës, dhe shpesh unike, sepse nuk përsëriten në ushqime të tjera. Gjithashtu, qumështi është një burim i shkëlqyer i kalciumit në qoftë se ju pini atë në një normë ditore. Kalciumi rrjedhin nga qumështi është absorbohet nga trupi me 97%. Dhe kjo veçori e bën qumësht pothuajse e domosdoshme. Nëse rritje trupin e studentit nuk do të marrë qumësht apo produktet e qumështit, kjo nuk do të marrë sasinë e kërkuar të kalciumit, proteinave dhe vitamina A dhe B2. Qumështi dhe produktet e qumështit, të cilat përmbajnë fosfor dhe kalcium, vetëm duhet për të përfunduar formimin e skeletit, për zhvillimin e plotë të dhëmbëve dhe kockave. Përveç kësaj, raporti i fosforit dhe kalciumit promovon tretje të mirë të kalciumit. Për dhjetë nxënësit përdorin një gotë qumësht çdo ditë - kjo është në lidhje me 1/3 kalcium normë. Asnjë produkt tjetër përmban kaq shumë fosfor dhe kalcium.


Kalciumi është një element shumë i rëndësishëm gjurmë në trup normë ditore. Për të ruajtur kalcium normale është me rëndësi jetike. Mungesa e kalciumit në trup në rritje ndikon negativisht në kockat - pesha e tyre është reduktuar nga 5-10 për qind. Mungesa e kalciumit në trup rritur kërcënon rrit rrezikun e frakturave me 50%, dhe një rrezik të lartë të sëmundjeve të sistemit musculoskeletal. Kohët e fundit ka pasur një perceptim se fushë Bioenergjia i kalciumit të njeriut ka një efekt pozitiv. Kjo mbështetet nga faktet, njerëzit që rregullisht marrin kalcium, të karakterizuara nga vitalitet të lartë, humor të mirë, ata të rritur durim të dy fizike dhe mendore, njerëzit e tillë janë më pak të prirur për sëmundje infektive.


Por mos harroni se kalciumi është zhytur më të mirë nga ato produktet e qumështit, të cilat nuk janë të nënshtruar trajtimit të ngrohjes. Lejuar për produktet e qumështit ishin vetëm trajtim të specializuar. Kur valë qumështi zhduken prej saj të gjitha ushqyesve. Megjithatë, përdorimi i qumështit të patrajtuar në familje nuk është e rekomanduar, pasi nuk ka ndotje të lartë bakteriale. Opsioni më i mirë është për të blerë qumësht në dyqane. Qumështi, e cila është shitur në dyqane kanë qenë trajtim të veçantë, qëllim-të të cilit të shkatërruar microflora pa lidhje dhe bakteret, vezë krimb zorrësh patogjene të sëmundjeve të ndryshme.


Nëse ju ende vendosni të blini qumësht lope shtëpi për fëmijën në shtëpi, atëherë patjetër të shohim nëse dëshmi veterinare që - lopë të parë krejtësisht të shëndetshëm dhe në - e dyta që lejoi shitjen e qumështit. Qumështi i tillë duhet gjithmonë të valoj! Gjithashtu kalciumit luan një rol të rëndësishëm proteine ​​gjetur në qumësht, është zhytur shpejt nga trupi dhe është shumë i dobishëm për trupin. Kjo proteinë qumështi nuk inferiore në përbërjen e proteinave të peshkut, mishit dhe vezëve.


Qumësht proteina kazeinë përmban amino acid metionine, e cila është e nevojshme për funksionimin e veshkave dhe të mëlçisë. Në zhvillimin e saktë dhe rritjen e trupit studentor proteinat luajnë një triptofanit çmuar rolin dhe lysine. Formimi i drejtë i sistemit nervor dhe forcimin e saj të kontribuojë vitamina B, të cilat janë të përfshira edhe në qumësht. Përveç qumështit në dietën e nxënësve dhe nxit zhvillimin e aftësive intelektuale, që do të thotë, do të rrisë performancën, të përmirësojë përqendrimin.

Në fakt, fëmijët, të cilët rregullisht konsumojnë qumësht, më pak i trashë se sa fëmijët që nuk e përdorin qumësht të rregullt. Kjo për praninë e kalciumit në qumështin, që trupi digjet yndyrë. Qumështi më i dobishëm është qumështi i freskët, pasi ajo përmban antitrupa të dizajnuara për të ndihmuar të rritet viç të shëndetshme. Megjithatë, antitrupave njeriut është gjithashtu shumë i dobishëm. Por mos harroni se vetëm një burim i besuar mund të pini qumësht të freskët sepse qumështi i papërpunuar mund të jetë shumë e rrezikshme.


Qumështi i lopës është për fëmijën sterilizuar ushqim të konservuar që është ekspozuar për përpunimin temperaturë të lartë, e cila shkatërron shumicën e qumështit ushqyesve, por është një plus në atë qumësht - është e gjatë të qëndrueshme. Qumështi i lopës pasterizuar për fëmijën është shumë e shëndetshme. Në një nivel të lartë, mbeten shije dhe të dobishme pronat e saj, duke i dhënë pothuajse asnjë qumësht të freskët. Dietë e nxënësve duhet të jetë rreth 1 litër qumësht, por kjo nuk do të thotë se e gjithë litër për të pirë në qumësht të pastër. Disa prej qumështit të konsumuar në formën e saj të pastër, pjesa tjetër është përdorur në një shumëllojshmëri të produkteve të qumështit. Shumica e fëmijëve të pëlqen të qumështit ose të produkteve të qumështit, dhe për këtë arsye nuk do të punojë, të mësojnë fëmijën se ai përdorur këto produkte.