Dietë efektive dhe këshilla mjekësore


Shumica e atyre që janë duke u përpjekur për të humbur peshë shpesh përballen me të njëjtin problem: duke u përpjekur t'i përmbahet rregullave të dieta të ndryshme praktikuar agjërimin, mohimin e ushqimeve yndyrore, kufirin ushqyese veten në perime, drithëra, por disi rezultati është ose mungon ose gati i padukshëm. Ky është një problem i përbashkët për të gjithë ata që zgjedhin për të shkuar në një dietë për të sjellë trupin e tij kthehet në normale. Në pyetjen: "Pse nuk mund me sukses të humbur peshë", Përgjigja në këtë artikull janë efektive ku dietë dhe këshilla të mjekëve.


Dietat dhe mjekët këshilla:

Lista e produkteve lejuara.
Shumë shpesh njerëzit të kufizojnë veten për ushqim, duke thënë: "Unë nuk e ha atë dhe pastaj, për shkak se në një dietë." Ky njeri zakonisht do të thotë duke i dhënë nga mielli, yndyra, e ëmbël, etj - Refuzimi i kalori. Por a është me të vërtetë aq e lehtë për të përcaktuar se çfarë ju mund të hani dhe çfarë jo? Sigurisht, ju duhet të kufizojnë veten. Por është më mirë për të bërë atë, kur ju e dini saktësisht se çfarë ju mund të dhe atë që është ende e lejuar.

Sipas statistikave, produktet e kategorisë "Ushqimi" në Rusi janë të gatshëm për të blerë, vetëm 7% të popullsisë. Dhe në Evropën Perëndimore, të paktën 70% e djemve dhe vajzave mbi 15 vjet të ndjekin një dietë e cila ka për qëllim të humbjes së peshës. Por jo më shumë se pesë për qind e atyre që humbasin peshë mund të mbajë peshën e re për një kohë të gjatë.


Është e rëndësishme kur rri ulur në një dietë të saktë imagjinoni dietën tuaj. Për jo humbje peshe efektive vetëm vidyazykatysya e "dëmshme" produkte, ju gjithashtu kuptoni saktë se çfarë "produkte të shëndetshme". E njëjta sallatë perimesh, veshur me majonezë, por nuk do të ju ndihmojë të humbni peshë në mënyrë efektive.

Ushqimi planit.
Një tjetër çështje e rëndësishme. Në mënyrë që të dini se çfarë hamë, ne duhet gjithashtu të vendosë se si të hamë. Çfarë saktësisht hamë për mëngjes, drekë dhe darkë. Si do të shkojmë për të ngrënë, ndërsa larg nga shtëpia për të punuar. Hani në dhomë ngrënie apo kafe apo për të sjellë ushqimin nga shtëpia? Ne presim "perebytysya" gjatë ditës së punës një gotë me ujë dhe një roll? Kjo qasje do t'i japë fund dietën tuaj shumë shpejt. Për dietë e saktë nuk është e mjaftueshme vetëm "ndaluar të hahet".


Edhe ushqime dietë nuk duhet të jetë me bollëk.
Sigurisht ju mund të zgjidhin problemet me ushqimin në punë, larg nga shtëpia. Si pasojë, një vendim që ju do të hani. Le të jetë perime dhe ushqime të tjera të ulët kalori. Megjithatë, ne nuk duhet të harrojmë doza. Mos edhe produkte të ulët kalori "jeni ju pëlqen". Shpesh ne jemi të ballafaquar me njerëz të cilët janë në vijim rregullat e humbje peshe, e kufizuar në zgjedhjen e produkteve të vetë, por pa u kufizuar në numër. Thjeshtë aritmetike: të ngrënë shumë dhe hani një produkt kalori të ulët ishte i lartë - dallimi është i vogël. Të hahet një tas sallatë, ju merrni të njëjtat kalori si hahet një copë mishi.


Bilanci dietën tuaj.
Mos harroni për bilancin e sasisë së proteinave, yndyra, karbohidrate, dhe minerale esenciale. Shumica e njerëzve që duan të humbin peshë, të injorojë këtë vërtetë e rëndomtë.

A nuk e pajis keq në dietë.
Ajo do të duket se pak ju hani, më pak të shpenzojnë para për ushqim. Këtu çdo gjë është e qartë: ju mund të ruani në mish dhe produkte të tjera. Por kjo nuk është gjithmonë rasti. Eksperiment të thjeshtë ekonomike: mëngjes më ushqyes, e thjeshtë dhe ekonomike, i përbërë nga pjesë të akullore dhe pasta, ju do të kushtojë 25 rubla. Nëse ju merrni të njëjtën holla dhe për të blerë atyre diçka dietë, të tilla si perimet - vjen as arra paketë apo një çift litra ujë mineral apo lakër.


Këtu ne e kuptojmë se dietë - kjo është gjithashtu një çështje kohe, dhe jo në mënyrë të lirë kushton. Produktet që ne i konsiderojmë të dobishme, nuk mund të blihet në një kioskë apo në departamentin e gatimit, dhe të shikoni për vende të veçanta - ose treg apo supermarket.
Ju duhet të kuptoni se duke u kujdesur për trupin tuaj, sidomos e peshës normale - nuk është e lehtë dhe jo detyrë e lirë.

Fillimi dhe fundi i dietë duhet të jetë gradual.
Shumë njerëz, dhe ne jemi veçanërisht të dashurisë për të marrë vendime drastike shumë ashpër. Për shembull, hedhin tym (pije, ha, fle deri në mesditë) direkt nga nesër. Zakonisht vendimet e tillë apo e tmerrshme pasi të hahet, ose pas frills tjera. Efekti i një. Trupi ka nevojë për bazat, dhe ju mohojnë atë këtë. Trupi juaj në këtë pikë ju mendoni urrejtje dhe neveri për ju.


Kjo është e natyrshme, sepse dietë duhet të përfshijë gradualisht. Nëse ju kufizojnë trupin tuaj në dietë, yndyrë, kalori dhe aksioneve "partisë "," të dëmshme" Produktet duhet gradualisht duke u përdorur për të dietë të re. Reduktimi i kalorive, ushqim yndyrë duhet të jetë gradual. Një nga veçanërisht e rëndësishme nga këto dietat. Quit gjithashtu duhet të jetë gradual, sepse përndryshe trupi nuk mund të përballojë kthimin e ngarkesës dhe stresit do të kompensojë peshë.

Dietë.

Është e rëndësishme për të ngrënë pas një orar të trajtimit për të ngrënë. Orari dhe, më e rëndësishmja, aderimin në këtë orar do të ju ndihmojë të arritur rezultatet e dëshiruara. Përpiqen për të vendosur një orar të përshtatshëm të ngrënies dhe, më e rëndësishmja, të ndjekë atë. Kështu, ju do të ndihmojë trupin tuaj pranojë dietë të re, të përshtaten me kushtet e reja. Trupi juaj "vendos" që e la atë pa ushqim për të gjithë.