Ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis mishit të kuq dhe diabetit


Midis ndryshimit të shumës së zakonshme e konsumit të mishit të kuq (viçi, mish qengji, mish derri, viçi) dhe rrezikun e diabetit ka një lidhje të drejtpërdrejtë. Edhe një rritje të vogël në mish të kuq në dietë për 4 vjet dyfishon rrezikun e zhvillimit të sëmundjes në vazhdimin e 4 viteve të ardhshme.
Këto rezultate arritur nga ekspertët e Universitetit Kombëtar të Singaporit, të cilët punën e tyre të botuar në revistën e quajtur JAMA Mjekësisë të Brendshme.


Si rezultat i kësaj, studimet e mëparshme kanë gjetur një lidhje midis nivelit të konsumit të mishit të kuq dhe rrezikun e diabetit të llojit të dytë, megjithatë, akoma askush nuk e dinte rezultatin e shtyrë e ndryshimeve në dietë.Autorët ekzaminuar të dhënat mbi dietën dhe shëndetin e gati 149 mijë. Amerikanë banorë të cilët morën pjesë në tre shkallë të gjerë dhe afatgjatë studimeve. Ajo u gjet se rrit konsumin e mishit të kuq me një mesatare prej një gjysmë shërbyer çdo ditë për një periudhë prej katër vjetësh rrit rrezikun e diabetit me 48%.


Për më tepër, reduktimin e konsumit të mishit vinç pjesë e gjysmë për 4 vjet me 14% zvogëlon rrezikun e zhvillimit të diabetit në 4 vitet e ardhshme.


Mekanizmi që identifikon këtë fenomen ende nuk është e qartë. "Këto rezultate konfirmojnë një lidhje të drejtpërdrejtë midis mishit dhe diabetit. Prandaj, rekomandohet konsumi i kufizuar CRANE mishit në dietën e përditshme, si parandalimin e sëmundjeve ", - përfundojnë autorët.


Ndikimi negativ i rritjes së konsumit të mishit të kuq për shkak të faktit se mish-ngrënësit janë formuar bakteret e zorrëve microflora që i japin substanca të dëmshme.


 
R3r3r372.