Ushqim macrobiotic për harmoni dhe jetëgjatësinë


Në çdo njeri ka dy lloje të energjisë - burrat dhe gratë, pavarësisht nga gjinia. Dhe në qoftë se një grua ka të pranishëm burrat jo të afërt, ajo mund të plotësoj mungesën e energjisë mashkullor nëpërmjet komunikimit me kolegët në punë, me mikun dhe floktar. Është e rëndësishme të kujtojmë këtu se ushqimi ka edhe energji mashkull dhe femër. Rregullo bilancin e energjisë nëpërmjet të ushqyerit ndihmon ushqim të veçantë të quajtur ushqim macrobiotic për harmoni dhe jetëgjatësi.
Filozofia e lashtë kineze është e bazuar në dy energjive kryesore - yin dhe yang. Në "Librin e Ndryshimeve", thotë se sekreti i lumturisë njerëzore dhe harmoni është bilanci dhe bashkëveprimi i dy të kundërtave, meshkuj dhe femra fillim. Ekspertët mykrobyotyky përdorin këto koncepte të njëjta për të ndarë grupet e ushqimit. Një grup - ushqim për harmoni dhe jetëgjatësinë e energjisë femërore, të tjera me burrat. Dallimi në grupe është se abuzimi i "grave" produkte yyazytsirnist peshë të madhe të fituar, yndyrë. Shmangni ushqimet që ndihmojnë energji mashkullore, duke ruajtur tonin e muskujve dhe trupin, por gratë nuk kanë vetëm ata, sepse energjia e tepërt e ndikimit të keq në flokë dhe lëkurën, thonjtë, dhe të rritet nervozizëm. Kështu që ju duhet për të balancuar duke kombinuar këto produkte në mënyrë që të qëndrojnë të pakta dhe femërore.Megjithatë, kjo nuk është saktësisht një dietë, kjo është më tepër një mënyrë e jetës dhe botëkuptimi. Rezultati me jetën nuk arrihet menjëherë, por qëndron përjetë. Dëshironi të provoni një macrobiotic duhet të jenë të përgatitur për atë që do të duhet të ndryshojë rrënjësisht zakonet ushqimore janë formuar dhe praktikisht të mësojnë për të ngrënë sërish, nga e para. Përkundër faktit se macrobiotics hyrë në botën kohët e fundit, 5-7 vjet më parë, ligjet e saj themelore u formuan në shekullin IV para Krishtit. Origjinën atë në japonisht manastire budiste Zen, murgjit e quajti atë "kuzhinë, përmirëson gjykim." Kjo kuzhinë ndihmoi jo vetëm për të ruajtur gjendjen e trupit në formë të mirë, por edhe të rritur forcën, por për shkak të shije të ndryshme mund të ndryshojë disponimin e tyre dhe pamje të përgjithshme të ditës. Ka qenë prej kohësh e njohur se në qoftë se ju ndiqni parimet e macrobiotics, ju kurrë nuk do të vuajnë nga kilogramë panevojshme. Përveç kësaj, ndërsa jeta është përkeqësuar shqisat, dhe ushqim të shëndetshëm ndihmon në eliminimin e problemeve shëndetësore në një fazë shumë të hershme.


Megjithatë, një rezultat pozitiv është e mundur vetëm me disiplinë të madhe dhe vullnet për dietë në harmoni dhe jetëgjatësi. Sepse snacking në sanduiçe kanë vidyazykatysya plotë. Në vend të kësaj, ju merrni një shtet të shëndetshme të trupit dhe mendjes, durim rritur, të rritur oreksin për jetën, normalizes gjumë, të përmirësuar kujtesën dhe qartësia e mendimit dhe sjelljes. Gjëja e parë për të shqyrtuar veten, shtetin e tyre, dhe të nxjerrë konkluzione të cilat energjia nuk është e mjaftueshme. Deficiti mund të llogaritet nga disa shenja. Ne duhet të vlerësojë veprimet e tyre, kujtojnë se sa shumë gjëra të dobishme arrijnë të bëjnë një ditë, të lehtë për të marrë nga shtrati në mëngjes, pse dedikuar mbrëmje - rekreative aktive ose pasive zbutës në divan duke parë TV.


Nëse lodhje - ndjenjë mjaft të shpeshta në qoftë rrallë luftuar me rrethanat, e gjithë kjo sugjeron yin tepërt të energjisë, energji femërore. Se ai është shkaku i pasivitetit të tepërt, dembelizmi, nga frika e ndryshimit dhe mungesa e vullnetit për të bërë përpjekje për të zbatuar planin. Yin energjisë kontribuon besim naiv në mundësinë e mrekullive hollim rrip, duke detyruar çdo herë për të shtyrë deri të hënën udhëtime në palestër dhe të fillojnë një dietë. Megjithatë, fatties tilla pasive dashur nuk tërheqin të gjithë. Energjia e tepërt është e nevojshme për të normalizuar femër duke përdorur të energjisë Yang. Kjo do të rrisë kapaciteteve, veprimtarinë dhe interesin në jetë. Por tepërt e tij çon në presionin e pagjumësi, shenja të dukshme do të rritet, kuqërremtë tonin e lëkurës, e zhurmshme dhe gjuhës emocionale. Në anën tjetër, të folurit e butë, të qenët i përgjumur dhe të përbashkët të ftohtë dhe pak gjymtyrët lagësht - një shenjë e sigurt e energjisë bollshme Yin.


Përveç të qenit macrobiotic rekomandon për të balancuar të ushqyerit për harmoni dhe jetëgjatësinë e produkteve yin-yang, ai duhet të shmanget plotësisht përdorimit të energjisë produkte të ashpra. Ata duhet të hiqet tërësisht nga dietë. Këto produkte përfshijnë, pa përjashtim, ëmbëlsirat, desserts djathë, sode ëmbël, të gjitha produktet e rafinuara të cilat janë modifikuar kimikisht, çdo ushqim të konservuar është ngjyra panatyrshme dhe shumë të ndritshme, dhe disa perime. Nga perimet, energjia pasur femër përfshijnë domate, patëllxhanë dhe patate. Të gjitha ushqime karbohidrate kërkojnë shpenzime të mëdha për përpunimin e saj dhe për këtë arsye shpenzon energji mashkullore. Prandaj, maja dhe tërë pjekje gjithashtu duhet të përjashtohen nga dietë. E njëjta gjë vlen edhe për të menjëhershme ushqimore - qull dhe supave. Produktet më të energjisë të pasur Yan është gjithë mishi i kuq, vaj peshku, sallam, suxhuk sidomos tymosur dhe djathë. Të gjitha këto produkte janë konsideruar të mprehta produkte yin-yang dhe të çojë në rritjen e oreksit, veçanërisht në kohën e gjumit, duke çuar në overeating sistematike, duke shkaktuar një çekuilibër të energjisë dhe vetëm provokojnë urinë.