Produktet e qumështit në sëmundjen Crohn dhe kolit ulcerative - dobi apo dëm


Postimet e fundit në forum ku vizitorët të reja gjithmonë të kërkoni në lidhje me dietën dhe ka mosmarrëveshje në lidhje me nëse ju mund të hani produktet e qumështit, kanë detyruar mua që të shkruaj këtë shënim. Nuk do të ketë lidhje të kërkimit shkencor dhe mendimet mbi mjekët respektuar - munden në qoftë se ju doni të gjeni në forum. Këtu janë vetëm disa deklarata që janë të njohura nga profesionistë shumica e të cilët merren me këtë problem. Po aq e rëndësishme që i njëjti mendim shumica e pacientëve me sëmundjen Crohn ose kolit ulcerative (por jo të gjithë!), Është e kuptueshme nga përvoja.
Qumësht lactose.


Shumë (shumica) e njerëzve me IBD nuk tolerojmë produktet e qumështit. Edhe pas yspytyya qumësht gjysmë filxhan mund të fillojnë çrregullim të mprehtë stomakut, dhimbje, bloating, vanitet. Kjo është për shkak të faktit se trupi nuk mund të tretet e sheqerit që gjendet në qumësht. Sindromi lactase mangësi. Në fakt, mungesa arsye lactase mund të jenë disa. Për shembull, dëmtimi i qelizave të kuqe të gjakut që prodhojnë lactase, intolerancë të proteinave të qumështit të lopës. Në këtë rast është e mundur për të kompensuar mungesën e tyre të enzimeve enzimë lactase jashtme.Produktet e qumështit janë më pak të dëmshme.


Produktet e qumështit të tilla si kos, djathë, salcë kosi, kos, qumësht i thartuar pjekur, dhe të tjerët në përgatitjen nënshtruar të skvashyvanyyu. Gjatë fermentimit bakteret e acidit laktik pjesërisht prishen lactose dhe laktoza dhe produkteve të kalitur mund të jetë disa herë më pak se në qumësht. Gjithashtu të përfshira në bakteret produktet e qumështit laktik acid, pa dyshim, të dobishme për të luftuar dysbiosis.

Përfitimet e qumështit dhe produktet e qumështit.

Qumështi dhe produktet e qumështit duhet të marrë vendin që i takon në dietën e një personi të shëndetshëm. Për produktet e qumështit janë të pasura jo vetëm në proteina, amino acidet esenciale dhe bakteret e acidit laktik (pas fermentimit). Produktet e qumështit - është burimi më i vlefshëm i kalciumit. Dhe kalcium në një formë të lehtë të asimiluar trupin e njeriut.
Po në qoftë se një person ka sëmundjen Crohn ose kolit ulcerative?
Në këtë rast, vidyazykatysya e qumështit dhe produkteve të neskvashennыh. Edhe në qoftë se ju mendoni se ju jeni të tolerohet edhe refrenin qumësht prej saj. Qumësht dhe IBD - janë të papajtueshme, siç dëshmohet nga përvoja e mijëra njerëzve që jetojnë me IBD. Produktet e qumështit mund vetë të sjellë njerëzit e faljen rëndim. Nëse ju nuk mund plotësisht qumështi vidyazykatysya, hani-lactase enzimë të prishen sheqer qumështi. Nëse ju duhet të hani ushqim që është i përbërë nga qumështi, të përdorë gjithashtu edhe lactase-enzimë.Produktet e qumështit dhe IBD.


Ndryshe nga qumështi, prodhimet e qumështit, lactose është shumë më e vogël (por ende mund të jetë shumë), e kështu me radhë personi tuaj me IBD mund të përpiqet për të hyrë në dietë kos, djathë të ulët yndyrë, djathë tuaj të ulët-yndyrë. Por vetëm në sasi shumë të vogla. Nëse është e nevojshme, përdorni produktet e qumështit duhet të shoqërohet nga enzimat konsum laktaznыh.


Çfarë duhet të jetë djathë?


Djathë duhet të jetë:vështirë;
të ulët-yndyrë;
me një sasi minimale të lactose.Një shembull i mirë i kësaj djathë në tregun rus është djathë "Oltermany 17% (pa lactose)"Dhe, të përpunuara dhe të djathrave të buta?


Këto djathrave duhet të përjashtohen nga dietë, pasi shkrirja e ndryshon strukturën e acideve yndyrore dhe djathi bëhet më trudnousvayvaemыm të trupit.