Ushqimin e duhur kundër alkoolizmit


Alkoolizmi - një sëmundje e tmerrshme, mezi shërueshme. Ka shumë teori të sëmundjes, ato mund të ndahen kushtimisht në dy grupe. Grupi i parë i teorive është duke u përqëndruar në rrënjët psikologjike të sëmundjes, i dyti - në bazë të sëmundjes fizike, shpesh janë sëmundje të ndryshme metabolike në pacientit.
Teoritë psikologjike të njohur dhe popullor me publikun. Sipas apologjistëve të grupit, alkooli i bazuar është stresi psikologjike. Për të përgjithësuar - një realitet mospërputhjeje, dëshirat, perceptimet e pacientit. Kjo mospërputhje, disa njerëz kanë tendencë për "të fikur" alkool.


Grupi i dytë i teorive të njohura dhe më pak të njohura. Shumica e banorëve dhe shumë ekspertë besojnë se anomalitë fizike, patologji në metabolizmin janë vetëm pasojë e alkoolizmit. Çrregullim shumë më pak metabolike të quajtur si një bazë, shkaku rrënjë e mall për alkool.
Ndërkohë, studime serioze të mbështetur këtë pikëpamje. Hulumtuesit amerikanë kryer një eksperiment mbi minjtë. Çështja është se një grup i minjve iu dha një dietë të ekuilibruar, dhe të tjera - ushqim me përmbajtje të lartë të karbohidrateve. Gjithashtu në të dy grupet e minjve kanë pasur qasje në 10% zgjidhje të alkoolit. Rats me ushqim të bilancit të dëmtuar, të pijshëm tre herë më shumë zgjidhje të alkoolit sesa bashkëshortet e tyre për një dietë të shëndetshme!


Hulumtuesit në përfundimin se konsumimi i tepërt i karbohidrateve shtyn njerëzit të alkoolit, dhe një dietë të shëndetshme të ekuilibruar zvogëlon rrezikun e alkoolizmit.
Ka njoftime se shumë praktikues kanë kaluar me sukses metodën e terapisë vitaminë pacientët skizofrenike alkolikët.
Siç e dini, e vërtetë do të jetë diku në mes. Dhe së bashku me psikoterapi, duhet t'i kushtojë vëmendje për dietën alkoholezavysymoho pacientit.